Apple ei olekaan ykkönen: Samsung piti täpärästi kärkipaikkansa

3
Manu Pitkänen

Apple ei olekaan ykkönen: Samsung piti täpärästi kärkipaikkansa
Apple ei noussut markkinaosuudella mitattuna maailman suurimmaksi älypuhelinmerkiksi viime vuoden lopulla, toteaa IDC uunituoreessa raportissaan. Samsung piti paikkansa kärjessä, mutta ero yhtiöiden välillä jäi vain 600 000 puhelimeen.

IDC:n markkina-arvion mukaan Samsung olisi toimittanut loka-joulukuussa yhteensä 75,1 miljoonaa puhelinta, mikä on siis edellä mainitut 600 000 puhelinta enemmän kuin mitä Apple toimitti samana ajanjaksona. Vuodessa yhtiöiden volyymierot ovat kutistuneet reilusta 30 miljoonasta puhelimesta muutamaan sataantuhanteen.

Strategy Analyticsin arvion mukaan Samsung ja Apple olisivat olleet loppuvuonna tasoissa.

Loppuvuonna hyvässä kasvuvireessä olivat myös kolmanneksi noussut Lenovo ja Huawei. Syksyllä markkinakolmosena kiikkunut Xiaomi tipahti IDC:n mukaan viidennelle sijalle. Xiaomin tipahdus johtunee siitä, ettei sillä ole presenssiä joulua viettävissä maissa. Suurin osa yhtiön myynnistä on edelleen Kiinan rajojen sisäpuolella. Joka tapauksessa Xiaomin myyntimäärät lähes kolminkertaistuivat vuoden takaiseen nähden.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentit (3)

Anonyymi käyttäjä
LopunAlkua (vahvistamaton)

1

Lopun alkua Samsungilta. Samat merkit kuin Nokialla aikanaan kun menetti kärkipaikan. Ennustan että Samsungilta tulee seuraavaksi erittäin halpoja älypuhelimia, joilla he yrittävät pitää kärkipaikkansa. Veikkaan myös että muutaman vuoden päästä Samsung lopettaa puhelimien valmistuksen ja keskittyy komponenttituotantoon. Softaosaamistahan ko. talossa ei ole.

Vastaa
Caliber
Caliber

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LopunAlkua:

Lopun alkua Samsungilta. Samat merkit kuin Nokialla aikanaan kun menetti kärkipaikan. Ennustan että Samsungilta tulee seuraavaksi erittäin halpoja älypuhelimia, joilla he yrittävät pitää kärkipaikkansa. Veikkaan myös että muutaman vuoden päästä Samsung lopettaa puhelimien valmistuksen ja keskittyy komponenttituotantoon. Softaosaamistahan ko. talossa ei ole.

Ei varmaan lopeta. Samsung on puhelimia tehnyt jo pitkään, ja tulee tekemäänkin, kuten myös kaikenlaista muutakin elektroniikkaa. Ei ole ihan pennin päälle kännykkäbiznes siinä yhtiössä, toisin kuin Nokialla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tottaseon (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Caliber:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti LopunAlkua:

Lopun alkua Samsungilta. Samat merkit kuin Nokialla aikanaan kun menetti kärkipaikan. Ennustan että Samsungilta tulee seuraavaksi erittäin halpoja älypuhelimia, joilla he yrittävät pitää kärkipaikkansa. Veikkaan myös että muutaman vuoden päästä Samsung lopettaa puhelimien valmistuksen ja keskittyy komponenttituotantoon. Softaosaamistahan ko. talossa ei ole.

Ei varmaan lopeta. Samsung on puhelimia tehnyt jo pitkään, ja tulee tekemäänkin, kuten myös kaikenlaista muutakin elektroniikkaa. Ei ole ihan pennin päälle kännykkäbiznes siinä yhtiössä, toisin kuin Nokialla.

Aika näyttää. Ei mikään yhtiö tappiolla tee asioita, ei edes Samsung. Tappiolle menee kännykkäbisnes heillä kun hinnalla millä hyvänsä yrittävät pitää markkinaosuutensa. Lopulta kaatuu omaan mahdottomuuteensa ja loppuu heiltä koko bisnes.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.