Sonyn ykkösmallit saavat nyt Suomessa Android Lollipop -päivityksen

2
Matti Robinson

Sonyn ykkösmallit saavat nyt Suomessa Android Lollipop -päivityksen
Sony on kertonut virallisessa blogissaan, että Android 5.0 Lollipop lähtee jakeluun sen suosituille huippumalleille Xperia Z3:lle ja Xperia Z3 Compactille Pohjoismaissa ja Baltiassa. Sony kertoo, että seuraavan parin viikon aikana päivitys saapuu myös muille alueille ja uusille Xperia Z -malleille.

Uusi Android-versio tuo mukanaan Material Design -periaatteen mukaan rakennetun käyttöliittymän, uudistetun lukitusnäkymän ja notifikaatiot kustomointeneen, käyttäjäprofiilit ja vieras-moodin, Android for Work -sovellukset sekä paremmat kontrollit tallennustilan hallinnointiin.

Valitettavasti Sonyn muut mallistot eivät todennäköisesti saa Lollipop-päivitystä, vaan se rajoittuu ainoastaan Z-sarjan laitteisiin. Yhtiö ei ole vielä kertonut tilaisuudesta, jossa se aikoo esitellä tulevan Xperia Z4 -älypuhelimen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -33%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
867 € CDON
895 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 1035 €

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -29%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
368 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 351 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Samsung Galaxy A05s – hinta laskenut -17%

Samsung Galaxy A05s
125 € Bigbox
150 € CDON
159 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Kommentit (2)

Pitkakoski
Pitkakoski

1

Toivottavasti Sony on hionut Lollipop-versiotaan huolella. Vaikka toki toivonkin päivitystä, olen ihan mielelläni pysytellyt hyvin toimineessa KitKat-versiossa. Nexus 7 (2012) oli päivityksen jälkeen suorastaan käyttökelvoton ja vasta desimaalipäivitykset ja laitteen tyhjääminen palauttivat laitteen käyttökelpoiseen tilaan.
Tämä päivitys on vähintään yhtä merkittävä kuin iOS 7 oli Applen laitteille, joten toivon testaamisen ja kehittämisen jatkuvan edelleen.

Vastaa
Makiluola
Makiluola

2

Minun Sony Xperia Z2 puhelin sai eilen 18.3.2015 Android 5.0 Lollipop päivityksen hieman ennen puolta yötä. Tein tämän päivityksen "On air". Päivitykseen meni aikaa noin puolisen tuntia. Päivityksen aikana puhelimen prosessori kuumeni todella paljon, koska sillä oli paljon työtä. Nyt puhelin on nopeampi käytettävyydeltään. Jotain pieniä muutoksia tuli näytön ulkonäköön ja osaan eri ohjelmien ilmoituskuvakkeista tuli tämän ohjelmistopäivityksen myötä. Puhelin ja siihen asennetut ohjelmat toimivat toistaiseksi OK.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.