Omistajat hiilenä: HTC One M7 ei saa uutta Android-versiota

12
Valtteri Ahonen

Omistajat hiilenä: HTC One M7 ei saa uutta Android-versiota
HTC:n tuotepuolen johtoon kuuluva Mo Versi on vahvistanut Twitterissä sen, mitä monet yhtiön asiakkaat pelkäsivät: HTC One M7 ei saa enää uutta Android-päivitystä.

Kaksi vuotta sitten julkaistu lippulaivamalli tulee Versin twiittien mukaan jäämään ilman Android 5.1 -päivitystä, joka korjaa paljon 5.0:ssa ilmenneitä ongelmia. Versi kertoi, että puhelimen Google Play edition tulee kuitenkin saamaan päivityksen.Ilmeisesti HTC:n päätös jättää M7 päivittämättä liittyy ainakin jollain tasolla uuden version mukana tulevaan Sense-käyttöliittymään, sillä se on käytännössä ainoa ero perinteisen ja GPE-version välillä. Twiiteissä tuohtuneet luurin omistajat ovat jo ehdottaneet, että HTC voisi julkaista päivityksen muokattuna versiona ilman uutta Senseä, jolloin kaivatut bugikorjaukset ja muut pikku viilaukset saataisiin kuitenkin mukaan. Tällä tietoa HTC ei ole kuitenkaan näin tekemässä.Aiheesta kirjoitti SlashGear.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
232 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 204 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
999 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (12)

Pitkakoski
Pitkakoski

1

Syystäkin HTC One (M7):n omistajat ovat hiilenä. Täysin toimiva ja suht' tehokas puhelin jää ilman päivitystä, vaikka GPE-versio sen saa. Ja vieläpä kun tuo Android 5.1 on oman kokemukseni mukaan (Nexus 7 (2012)) todella hyvä parannus. Samaan aikaan olen saamassa samana vuonna julkaistuun Sonyn Xperia Z1:seen päivityksiä ja ainakaan toistaiseksi Sony ei ole aikeissa jättää päivityksiä Lollipopin 5.0-versioon (ellei Sonyn puhelinbusiness koe kovia muutoksia, kuten ajaudu konkurssiin).

Tässä on yksi asia, jossa Apple suoriutuu paremmin. Paremman puoliskon iPhone 4S saa edelleen päivityksiä ja jopa iOS 8 pyörii käytettävällä tasolla, vaikka kyseinen malli on julkaistu jo vuonna 2011. Applen on toki helpompi tuoda päivityksiä, kun tiedossa on rajattu määrä malleja, mutta silti toivoisin samanlaista jatkuvuutta Androidin puolelle ilman custom ROM:ien käyttöä. Onhan tilanne toki parantunut, mutta tämä HTC:n tapaus osoittaa, että edes rajallisen määrän puhelimia julkaiseva Android-valmistaja ei ole valmis jatkamaan tukea kovin kauan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

2

Väkisin tulee mieleen Desire Z. Juuri kun näytti, että ehkä HTC on oppinut menneisyyden virheistään.

Note to self: Älä edelleenkään edes harkitse HTC:tä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

3

Minun HTC one 7 toimii aivan loistavasti enkä kaipaa siihen mitään päivityksiä.Ihan turhaa tehdä asiaa jostain pikku uudistuksesta ostetaan muutaman vuoden kuluttua taas uusi luuri ja katsotaan mitä se sisältää.Tiedän että ei monikaan välitä niistä päivityksistä.

Vastaa
jartar
jartar

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti s730:

Minun HTC one 7 toimii aivan loistavasti enkä kaipaa siihen mitään päivityksiä.Ihan turhaa tehdä asiaa jostain pikku uudistuksesta ostetaan muutaman vuoden kuluttua taas uusi luuri ja katsotaan mitä se sisältää.Tiedän että ei monikaan välitä niistä päivityksistä.


Nyt kuitenkin kyse kohtuu uudesta lippulaivasta. Tilanteesta tekee ongelmallisen se, että kehitys jätetään keskeneräiseen 5.0.2 versioon. Yksi sen suurimmista ongelmista on se, että puhelin ei herätä äänetön tilassa. Vaikkei päivityksistä välitä, niin tuosta puutteesta moni välittää. HTC näytti lippulaivan ostajille keskisormea. Moni varmasti muistaa tämän kun on uutta puhelinta ostamassa.

Vastaa
Bazilli
Bazilli

5

Olkaa iloisia, että saitte noinkin ''vanhaan'' puhelimeen Lollipopin. Samsungin tai muiden kanssa teillä olisi vielä Jelly Bean. Jos haluaa varmat päivitykset, kannattaa ostaa Nexus-laite.

Vastaa
NoScape
NoScape

6

Minulla on toinen ja näillä näkymin viimeinen HTC menossa. Alkuun tää One toimi kuin unelma, suorituskykyä riitti. Myöhemmin ihmeellisiä oikkuja tullut luuriin. Valmistajan "tuki" sinetöi kyllä päätöksen vaihtaa merkkiä.

Vastaa
Michelola
Michelola

7

Lainaus:

Yksi sen suurimmista ongelmista on se, että puhelin ei herätä äänetön tilassa


Mitä vittua android? Mun nokia 3110 osas jo hoitaa ton

Vastaa
jartar
jartar

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:

Olkaa iloisia, että saitte noinkin ''vanhaan'' puhelimeen Lollipopin. Samsungin tai muiden kanssa teillä olisi vielä Jelly Bean. Jos haluaa varmat päivitykset, kannattaa ostaa Nexus-laite.


Galaxy S4 kännyssä sun mielestä Jelly Bean? Ei ihan nappiin mennyt arvaus. Iloinen ei mielestäni kannata olla, että kehitys jätetään keskeneräiseen versioon. Sen sijaan, että tuki lopetettaisiin toimivaan 5.1 versioon joka julkaistiin hyvin nopealla aikataululla 5.0.2 version jälkeen. Näin HTC kohtelee lippulaiva ostajia. Kun lippulaiva mallin ostajia kohdellaan kuin roskaa, niin en edes halua tietää mitä ajattelevat halvempien mallien ostajista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:


Mitä vittua android? Mun nokia 3110 osas jo hoitaa ton


Googlen mielestä hyväksi havaittu ja kauan käytössä ollut tapa oli "vanhanaikainen". Tekivät siitä omasta mielestään paremman. Loppu onkin historiaa...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti s730:

Minun HTC one 7 toimii aivan loistavasti enkä kaipaa siihen mitään päivityksiä.Ihan turhaa tehdä asiaa jostain pikku uudistuksesta ostetaan muutaman vuoden kuluttua taas uusi luuri ja katsotaan mitä se sisältää.Tiedän että ei monikaan välitä niistä päivityksistä.


Nyt kuitenkin kyse kohtuu uudesta lippulaivasta. Tilanteesta tekee ongelmallisen se, että kehitys jätetään keskeneräiseen 5.0.2 versioon. Yksi sen suurimmista ongelmista on se, että puhelin ei herätä äänetön tilassa. Vaikkei päivityksistä välitä, niin tuosta puutteesta moni välittää. HTC näytti lippulaivan ostajille keskisormea. Moni varmasti muistaa tämän kun on uutta puhelinta ostamassa.

Mikset käytä automaattista älä häiritse pois kytkentää, esim 7 tuntia kytkennän jälkeen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:

Lainaus:

Yksi sen suurimmista ongelmista on se, että puhelin ei herätä äänetön tilassa


Mitä vittua android? Mun nokia 3110 osas jo hoitaa ton

Sinä myös laita automaatti äänetöntila poisto päälle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fr0fr0 (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NoScape:

Minulla on toinen ja näillä näkymin viimeinen HTC menossa. Alkuun tää One toimi kuin unelma, suorituskykyä riitti. Myöhemmin ihmeellisiä oikkuja tullut luuriin. Valmistajan "tuki" sinetöi kyllä päätöksen vaihtaa merkkiä.

Virheekseni tulin ostaneeksi one minin. toimihan tuo hyvin n.6kk. sitten alkoi ihmevika. Puhelin "unohti" data-asetukset, ja väitti että sim-korttia ei löydy - puhelut yms kuitenkin onnistuivat. Jatkuvaa pompottelua huollossa, ensin päivittivät softaa, sitten vaihtoivat 2euron usb-liittimen. Taas kun vika tuli takaisin niin softan päivitys. Eihän se vikaa poistanut. Taas takaisin huoltoon. Asiakaspalvelu lupasi että se vaihdetaan tällä kertaa uuteen vastaavaan. Ja pskanmarjat, olivat vaihtaneet siihen 3-4 vitosen osaa ja lähettäneet takaisin. Vika oli edelleen. Sitten kiukuttelin sen verran innokkaasti että myyjä vaihtoi toiseen puhelimeen. Sonyyn.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

12

Ei yllätä. Tämä nyt on Androidin päivitysten kuva muutamaa harvaa poikkeusta lukuunottamatta. HTC on ollut niin pahassa syöksykierteessä että huontot päätökset tulevat varmasti jatkumaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.