Arvostelussa Samsung Galaxy S6

8
Arvostelu: Samsung Galaxy S6
Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sisällys

Edelläkävijöille

Kun valittaminen ei auta, kannattaa äänestää jaloillaan. Yritysten todellisuus liikkuu viivan alta löytyvästä maailmasta ja niin kauan kuin sieltä ei löydy ongelmia, ei korjauksillekaan ole tarvetta.

Viime vuoden aikana Samsung heräsi karuun todellisuuteen kun sen viivan alle jäävä osuus alkoi sulaa kesää kohti mentäessä, vaikka keväällä julkaistun uuden Galaxy S5:n piti siivittää korealaisyhtiö uusiin korkeuksiin.

Parin vuoden nousuputki oli kuitenkin taakse jäänyttä elämää ja Samsungilla ymmärrettiin melko nopeasti ettei sen Galaxyt kiinnosta kuluttajia enää nykyisessä muodossa. Kiinalaiset olivat alkaneet tehdä samantasoista tavaraa, mutta ne myivät puhelimiaan puolet halvemmalla.

Samsung löysi itsensä risteyksestä: lähteäkö kilpailemaan kiinalaisten kanssa hinnalla, jolloin edessä voisi olla ennen pitkää "nälkäkuolema", vai ottaako käyttöön Applen malli, jossa kukaan muu ei ole tähän mennessä onnistunut?

Hinnalla kilpaileminen tuntuu aluksi houkuttelevalta, mutta se on silti joka kerta yhtä hölmöä: siinä rahaa käytännössä annetaan asiakkaille, vaikka homman pitäisi toimia toisin päin. Aina löytyy joku joka tekee saman hieman edullisemmin, joten pidemmän päälle hintasota koituisi vain Samsungin omaksi turmioksi.

Siispä Samsung päätti haastaa Applen sen omilla aseilla – ja miksei se niin tekisi, miljoonat ihmiset valitsevat jatkuvasti iPhonen vastaavanlaisen ja hieman edullisemman Galaxy sijaan. Jotakin Apple on selvästi tehnyt oikein, muuten iPhonen ostajat valitsisivat Galaxyn.

Samsung alkoi viime vuonna selvittää mikä tämä "jokin" on, mikä saa ihmiset ostamaan iPhonen. Selvitystyön ensimmäistä tuotosta päästiin ihastelemaan maaliskuun alussa, kun Samsung esitteli maailmalle Galaxy S6:n. Se on Samsungille make-or-break-tuote: se voi osua todelliseen kultasuoneen, eli kääntää iPhone-käyttäjät Galaxyjen pariin, tai sitten siitä voi isomman kokoluokan floppi.

Tässä arvostelussa selvitämme millaisilla eväillä Galaxy S6 yrittää käännyttää iPhone-käyttäjät Samsungin huomaan.

 • Mitat:
 • 143,4 x 70,5 x 6,8mm
  (edge: 142,1 x 70,1 x 7,0mm)
 • Paino:
 • 138 g (edge: 132 g)
 • Näyttö:
 • 5,1", 2560 x 1440 pikseliä, AMOLED
 • Suoritin:
 • Exynos 7420, 2,1+1,5 GHz
 • RAM:
 • 3 Gt
 • Tallennustila:
 • 32 / 64 / 128 Gt (ei microSD-paikkaa)
 • Kamerat:
 • Pääkamera 16 MP (UHD-video), LED-salama
  Etukamera 5 MP
 • Yhteydet:
 • LTE (Cat 6), Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC
 • Akku:
 • 2550 mAh (edgessä 2600 mAh)

Design

Puhelimien muotoilu on ollut aina Samsungille Akilleen kantapää, joten on itsestään selvää, että design on otettu uusien keihäänkärkituotteiden suunnittelun lähtöpisteeksi. Jos uudet puhelimet muistuttaisivat liian paljon vanhoja Galaxyjä, voitaisiin peli viheltää päättyneeksi jo ennen kuin se ehditään aloittaakaan.

Täysin uusi muotoilu on myös paras tapa viestiä kuluttajille, että Galaxy S6:t uivat täysin eri vesissä kuin aiemmat mallit. Jos Samsung olisi päätynyt käyttämään Galaxy S6:ssa samoja kuoria kuin vuosi sitten S5:ssä, oltaisiin se todennäköisesti nähty "vain hieman parempana" uutena mallina.

Samsungin onneksi sen muotoilijat ovat saaneet noin 700 euroa maksavan uuden puhelimen tuntumaan siltä, että se on oikeasti 700 euroa maksava puhelin. Vuosien ajan kriitikot ovat yrittäneet sanoa Samsungille, ettei laatua ei tehdä "ämpärimuovista". Nyt se on vihdoin mennyt niin sanotusti jakeluun.

Laatuvaikutelmaa puhelimiin on saatu metallisten reunojen ja lasista tehdyn takakuoren avulla, jotka on liimattu unibodymaiseksi kokonaisuudeksi eli ruuveja tai saumoja ei ulospäin näy lainkaan. Samankaltaista yhdistelmää ovat käyttäneet aikaisemmin ihan onnistuneesti Apple ja Sony. Lasi päästää metallia paremmin radioaaltoja läpi, minkä ansiosta puhelimen takakuoresta voidaan tehdä yhtenäisen näköinen, eikä muotoilijoiden tarvitse pähkäillä miten antennit saadaan mahdollisimman hyvin piiloon.

Lasi on antanut Samsungille myös mahdollisuuden pienelle kikkailulle: lasin alle on piilotettu kiiltävä pinta, joka vaihtelee värejä heijastusten ja valon mukaan. Testissä olleet "safiirimustat" Galaxyt näyttävät nimensä mukaisesti normaalisti mustilta, mutta esimerkiksi kirkkaassa auringonpaisteessa heijastukset tuovat laitteen siniset sävyt hyvin esiin.

Lasi mahdollistaa myös varman otteen puhelimesta, minkä ansiosta Galaxy S6 ei tunnu läheskään yhtä liukkaalta kuin vaikkapa iPhone 6.

Toki lasilla on omat nurjat puolensa. Metallikuoriin syntyvien naarmujen kanssa on helppo elää, mutta jokainen puhelimensa pudottanut tietää, ettei fysiikka ole lasille kovin armollinen. Galaxy S6:n etu- ja takapuolen lasit on valmistettu Corningin Gorilla Glass 4 -lasista, joiden luvataan olevan pudotuskestävyydeltään aiempaa parempia. Näytön ja takakuoren lasia ei siis pitäisi joutua vaihtamaan heti ensimmäisellä pudotuskerralla.

Laadukkaampien materiaalien ja paremman kokoonpanolaadun myötä Samsung jätti hyvästit muutamille tehokäyttäjien arvostamille ominaisuuksille. Galaxy S6:n akkua ei voi enää vaihtaa, vaan se on liimattu tiukasti kiinni puhelimen runkoon lasipaneelien väliin. Muistikorttipaikkaakaan ei ole enää tarjolla, vaan käyttäjän pitää päättää paljonko tallennusmuistia tarvitsee jo puhelimen ostohetkellä. Vielä vuosi sitten Samsung tuntui myös pitävän pölyn- ja vedenkestävyyttä tärkeänä ominaisuutena, mutta näin ei ole enää.

Galaxy S6:n pohjaa ja metallikehyksiä muutenkin tarkasteltaessa ei voi välttyä ajatukselta, että onkohan suunnittelutiimi ottanut puhelimen suunnittelussa eräältä amerikkalaiselta puhelinmerkiltä. Lasisen takakuoren ansiosta Galaxyt tuntuvat ja näyttävät täysin omanlaisilta, eikä pelkiltä kalliilta kopioilta.

Oman lisämausteensa pakettiin tuo Galaxy S6 edgessä käytetty kaareva näyttö. Puhelimen reunoille voimakkaasti kaartuvan lasipinnan ansiosta S6 edge tuntuu kädessä ohuemmalta ja siksi sitä on luontevampi pitää kädessä. Joidenkin makuun S6 edgen kaarevat reunat voivat tuntua teräviltä – kieltämättä Samsung olisi voinut yrittää tehdä metallin ja lasin kohtaamisesta saumattomamman – mutta ainakin allekirjoittanut tottui terävyyteen nopeasti eikä viikon käytön jälkeen asiaan tullut enää kiinnittäneeksi huomiota.

Kaiuttimen paikka on siirretty takakuoresta puhelimen pohjaan mikro-USB-paikan ja kuulokeliittimen yhteyteen, minkä takia taustaäänet tulee helposti tukkineeksi pelatessa tai muuten puhelinta vaakatasossa käyttäessä.

Näyttö

Galaxy S6:sta löytyy vähemmän yllättäen yksi markkinoiden parhaimmista näytöistä. Puhelimen Super AMOLED -näytöstä löytyy Galaxy Note 4:n tavoin 2560x1440 pikselin näyttö, mutta koska Galaxy S6:n näytön halkaisija on 5,1 tuumaa, ovat pikselit aiempaa tiivimmässä paketissa.

Tämän koko luokan puhelimessa maltillisempi Full HD -resoluutio ajaisi mielestäni saman asian, mutta teknologiasektorilla mikään ei ole ikinä tarpeeksi hyvää.

Toisin kuin testaamassani Galaxy Note 4:n näytössä, Galaxy S6 ei enää vääristele valkoista kellertävään ja vihreään suuntaan suurilla katselukulmilla. Galaxy S6 edgessä näytön kaareviin osiin tulee tosin selvät vihreät varjot, jotka korostuvat valkoista taustaa vasten ja katselukulmaa kasvattaessa. Kyse voi olla valmistusvirheestä tai "ominaisuudesta". Suoraan edestäpäin katsottaessa vihreää sävyä ei näy kovin paljoa, mutta tummat varjot ovat silti läsnä.

Galaxy S6 edgen kaareva näyttö tekee puhelimesta kiistatta aika "seksikkään" näköisen ja se toimii erinomaisesti Androidin Material Designin kanssa yhteen antaen käyttöliittymälle hauskan syvyysvaikutelman.

Edgen näytön kaarevuus on kuitenkin kaksipiippuinen asia. Sovelluksia ja nettisivuja ei ole suunniteltu kaarevanäyttöiset puhelimet mielessä, minkä takia joissain tapauksissa reunoille sijoitetut käyttöliittymäelementtien käyttö on oudon tuntuista ja web-sivujen luettavuus kärsii (kaarevat osat syövät palan reunamarginaaleista).

Tavallisen Galaxy S6:n näytöstä ei löydy oikeastaan mitään pahaa sanottavaa.

Suorituskyky

Kenties kaikkein yllättävintä uusissa Galaxy S6 -puhelimissa on niiden suoritinvalinta. Vielä viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussakin useimmat elivät vahvasti siinä kuvitelmassa, että Samsung käyttää uudessa "ässässä" Qualcommin uusinta 64-bittistä Snapdragon 810 -järjestelmäpiiriä – aivan kuten kaikki muutkin uuden Android-lippulaivan julkaisevat valmistajat.

Erottautuakseen muista Android-valmistajista Samsung päätti kuitenkin turvautua omaan järjestelmäpiiriinsä, Exynos 7420:een. Valinnan ansiosta Samsung pääsi myös hyppäämään suoraan sen uusimpaan valmistustekniikkaan, eli 14 nanometriin ja 3D-transistoreihin. Snapdragonin tapauksessa Samsungin olisi ollut tyytyminen jo iPhoneissa käytettyyn 20 nanometrin tekniikkaan.

Pohjimmiltaan Snapdragon 810:n ja Galaxy S6:n Exynos 7420 kuitenkin pohjautuvat samoihin kahdeksaan ARM:n 64-bittisiin suoritinytimiin: neljään raskaimpien laskentatehtävien suorittamiseen tarkoitettuun Cortex-A57:ään ja neljään perustilassa aktiiviseen Cortex-A53:een.

Samankaltaisuudesta huolimatta järjestelmäpiirit poikkeavat suorituskyvyn suhteen toisistaan. Esimerkiksi Geekbench 3:n Galaxy S6 saavuttaa 1444 pistettä (single core), kun taas Snapdragon 810 -pohjaisten LG G Flex 2:n ja HTC One M9:n vastaavat pisteet liikkuvat 1100–1200 pisteen maastossa. Vaikka Galaxy S6 päihittääkin kaikki Android-puhelimet Geekbenchissä, ei se pärjää iPhone 6:lle (1600 pistettä).

Geekbenchin multicore-testissä Galaxy S6 on reilulla 4900 pisteellä kuitenkin täysin omaa luokkaansa: HTC One M9 yltää 3700 pisteeseen ja iPhone 6 jää kahdella suoritinytimellä 2900 pisteeseen.

Koska Samsung päätti jättää Snapdragon 810:n hyllyyn ja käyttää omaa Exynos-piiriä, lähti samalla järjestelmäpiirin grafiikkaohjain vaihtoon. Qualcommin Adreno 430:n sijaan Galaxy S6:sta löytyy ARM:n Mali-T760. GFXBenchin offscreen-grafiikkatesteissä Galaxy S6:n Mali-ohjain vetää vertoja iPhone 6:lle ja Snapdragon 810:n Adrenolle (HTC One M9), mutta onscreen-testeissä S6:n suorituskyky hyytyy iPhonea ja HTC Onea tarkemman näytön vuoksi.

Vähävirtaisemmalla valmistustekniikalla (14 nm) tuotetun suorittimen lisäksi Galaxy S6:sta löytyy kolme gigatavua vähävirtaista LPDDR4-keskusmuistia.

Sormenjälkilukija

Muotoilussa Samsung otti käyttöön ne periaatteet, joita sen olisi pitänyt noudattaa Galaxy S -mallistossa aina ja samanlainen "reality check" on tehty myös sormenjälkilukijan kohdalla.

Galaxy S5:ssä ja Note 4:ssä käytettiin perinteistä pyyhkäisytyyppistä lukijaa, joka osoittautui käytännössä epäluotettavaksi: sormen pyyhkäisynopeus ja -kulma pitää olla tarkkaan oikea, jotta lukija osaa päätellä onko henkilöllä käyttöoikeutta laitteeseen vai ei. Tästä syystä lukijaa joutuu käytännössä pyyhimään useaan kertaan ennen kuin pääsee lukitusnäytön ohitse.

Galaxy S6:ssa on siirrytty Applen Touch ID:tä muistuttavan kosketuspohjaiseen lukijaan. Skannaukset epäonnistuvat harvemmin, kun sormi pitää vain laskea kotinäppäimen päälle. Epäonnistuneita tunnistautumisyrityksiä tulee kuitenkin vastaan jos sormi ei peitä tarpeeksi paljoa kotinäppäimestä.

Lukitusnäytön avaamisen lisäksi sormenjälkilukijaa voidaan käyttää verkkosivustoille kirjautumiseen sekä PayPalilla maksamiseen. Galaxy S6:n yhteydessä esitelty Samsung Pay -mobiilimaksujärjestelmä ei ole ainakaan lähiaikoina tulossa Suomeen, mutta ehkä joku päivä lukijaa voi käyttää myös kauppaostosten maksamiseen.

Ohjelmisto

Uudistetun designin lisäksi Samsung on hehkuttanut poistaneensa Galaxy S6:sta turhia rönsyilyitä ja ehostanut käyttöliittymäänsä vaihtamalla graafiset kuvakkeet teksipohjaisiksi painikkeiksi. Ilmoituskeskuksen outo pika-asetus ikoni on vaihtunut "muokkaa"-tekstiksi ja samanlainen käsittely on tehty sovellusnäkymän kolmelle päällekkäiselle pisteelle: ainakin teoriassa käyttäjä tietää heti mitä näppäin tekee, eikä sitä tarvitse erikseen selvittää avaamalla valikkoa.

Selvemmän käyttöliittymän lisäksi Samsung on poistanut ylimääräiset viiveet, joita tuli eteen erilaisissa valikkosiirtymisissä (esimerkiksi kamera- ja galleriasovelluksissa). Viivet olivat paikoin niin pitkiä, että odotellessa ehti jo miettiä että ottiko puhelin käskyn vastaan vai ei.

Galaxy S6:n kehuttu antavan myös käyttäjälle aiempaa paremmat mahdollisuudet poistaa valmiiksi asennettuja bloatware-sovelluksia, mutta kuten jo aikaisemmin uutisoimme, ei hehkutukselle ole mitään todellista syytä: Galaxy S6:ta ei ole laitettu laihdutuskuurille eikä bloatwareakaan pysty poistamaan yhtään sen enempää kuin vaikkapa Note 4:ssä.

Valmiiksi asennettuja sovelluksia voi kyllä poistaa käytöstä, jolloin sovelluksen ikoni häviää sovellusvalikosta ("poissa silmistä, poissa mielestä"). Se ei kuitenkaan poista sovellusta puhelimesta, joten et saa tallennustilaa yhtään enempää käyttöösi. Sovellustiedostot jäävät puhelimeesi ja voit palauttaa koska tahansa ohjelmien ikonit näkyviin.

Edellä mainittuja viilauksia ja Android Lollipop -tyylistä kuorta lukuun ottamatta Galaxyn ohjelmiston käyttö tuntuu samanlaiselta kuin aikaisemminkin.

Kamera

Paperilla Galaxy S6:n kamera on pysytellyt pääpiirteissään samanlaisena kuin Galaxy Note 4:ssäkin: kenno on sama, automaattinen tarkennus hoituu vaihe-eropohjaisesti ja optinen kuvanvakain löytyy.

Teknisiä tietoja katselemalla löytää kuitenkin yhden eron: kameran aukkoa on kasvatettu Note 4:n f/2,2:sta f/1,9:ään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että samalla suljin ajalla Galaxy S6:n kennolle pääsee kuvaa otettaessa enemmän valoa, jolloin hämärässä otetuista kuvista tulee hieman valoisampia. Piirrettä voidaan hyödyntää myös käänteisesti, eli suuremman aukon avulla suljinaikaa voidaan lyhentää, jolloin kuviin ei päädy niin herkästi liike-epäterävyyttä.

Testiemme perusteella Galaxy S6:lla otetut kuvat eivät ole mitenkään johdonmukaisesti kirkkaampia kuin Note 4:llä ja EXIF-tietojen perusteella S6:lla otetuissa kuvissa valotusajat ovat selvästi lyhyempiä kuin Note 4:llä (samalla ISO-arvolla).

Myös kuvanlaadullisesti Galaxy S6 vetää pitemmän korren hämäräkuvauksessa. Sen kuvasignaalisprosessori säilyttää yksityiskohtia selvästi paremmin kuin paikoin turhankin aggressiivisesti kuvia käsittelevä Galaxy Note 4.

Galaxy S6:n kamera poikkeaa Note 4:stä myös kuvauskohdetta seuraavan automaattitarkennuksen ansiosta. Järjestelmän toimivuutta rajoittaa käytännössä itse tarkennustekniikan nopeus. Jos tarkennuksen seuraama kohde liikkuu nopeasti syvyyssuunnassa, jäljitys pysyy kyllä kohteen perässä, mutta tarkennus ei.

Kaikkein eniten iloa tekniikasta onkin niissä kuvaustilanteissa, joissa kohde pysyy paikoillaan, mutta kuvaaja liikkuu. Silloin kuvaajan ei tarvitse keskittyä tarkennukseen lainkaan. Lisäksi jäljittävän tarkennuksen ansiosta kamera ei häiriinny eteen tulevista objekteista, eli tarkennus lukittuu haluttuun kohteeseen. Jäljittävän tarkennuksen huono puoli on se, ettei sitä voi käyttää samanaikaisesti optisen kuvavakaimen kanssa.

Kamerasovelluksen käyttö vaatii kuitenkin hieman totuttelua. Keskeisimmät kuvausasetukset eivät löydy kameran asetuksista (mikä olisi kaikkein johdonmukaisin paikka), vaan ISO-arvoa, valkotasapainoa jne. pääsee säätämään aktivoimalla Pro-kuvaustilan (Tila > Pro). Valitettavasti Pro-tilaa ei pysty asettamaan oletustilaksi, vaan se pitää aktivoida aina erikseen aina kun puhelimen lukitsemisen jälkeen.

Pienenä lisäominaisuutena Galaxy S6:een on lisätty myös automaattinen HDR-kuvaustila. Kuvaajan ei tarvitse itse miettiä käytetäänkö HDR:ää vai ei, vaan puhelin hoitaa ajattelun puolestasi.

Samsung Galaxy S6 esimerkkikuva Samsung Galaxy S6 esimerkkikuva Samsung Galaxy S6 esimerkkikuva Samsung Galaxy S6 esimerkkikuva Samsung Galaxy S6 esimerkkikuva Samsung Galaxy S6 esimerkkikuva

Akku

Samsungin Galaxy-puhelimien omistajat ovat ehtineet tottua viimeisen viiden vuoden aikana, että he voivat vaihdella akkua mielensä mukaisesti ilman ylimääräistä vaivaa tai työkaluja. Galaxy S6:ssa tämä ei enää onnistu, vaan akku on kiinnitetty pysyvästi lasipaneeleitten väliin. Jos matkan aikana tulee tarvetta lisävirralle, et voi enää vian vaihtaa akkua, vaan virtaa pitää syöttää puhelimeen laturin/matkalaturin kautta.

Se on hinta, joka täytyy maksaa paremmasta muotoilusta.

Omassa käyttössäni Galaxy S6:n akku kestää juuri ja juuri päivän ajan. Täyteen ladattu akku alkaa ilmoitella lataustarpeesta (15 prosenttia) noin 9,5 tunnin käytön jälkeen. Galaxy S6:ssa on on 2550 milliampeeritunnin akku, kun taas Galaxy S5:ssä käytettiin suurempaa 2800 mAh:n akkua. Reilun 200 milliampeeritunnin ero ei ole paljoa, mutta yhdessä QHD-näytön kanssa se selittää miksi Galaxy S6:n akkukesto on heikompi kuin Galaxy S5:llä.

Akun irrotus ei onnistu – se on hinta, joka täytyy maksaa paremmasta muotoilusta

Vaikka akkukesto voisikin olla parempikin, akkuun saa tarvittaessa nopeasti uutta puhtia pikalataustoiminnon avulla. Akun lataus nollasta sataan lataaminen sujuu pikalatauksella reilussa tunnissa (ja puoleen väliin noin puolessa tunnissa).

Jos akun varaustaso alkaa hälyttää punaista eikä ulottuvilla ole latausjohtoa, niin aina voi turvautua Galaxyjen virransäästötiloihin. Puhelimen ominaisuuksia rajoittavia virransäästötiloja löytyy kaksi kappaletta. Maltillisemmassa rajoitetaan suorittimen nopeutta, vähennetään näytön kirkkautta ja poistetaan esimerkiksi värinähälytys. Vahvemmassa virransäästötilassa näyttö muuttuu harmaasävyiseksi, mobiilidata poistuu käytöstä ja sovellusten käyttöä rajoitetaan.

Galaxy S6 edge

Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 Edge Samsung Galaxy S6 Edge

Apple viritti näytön koosta erottautumistekijän, jolla se sai luontevasti luokiteltua iPhone 6:n ja 6 Plussan erilaisiin käyttötarpeisiin ja samalla rahastettua isommasta näytöstä satasen enemmän kuin perusmallista.

Samsung hyödyntää samaa tekniikkaa lanseeraamalla Galaxy S6:sta kaksi eri mallia: tavallisen ja kaarevanäyttöisen edgen. Puhelimet ovat käytännössä näyttöä lukuun ottamatta identtisiä.

Kahdelle sivulle kaartuva näyttö on tietysti todella cool-ominaisuus, joka kääntää varmasti katseita, mutta erityisen hyödyllinen se ei ole. Samsung ei ole keksinyt sille oikeastaan mitää muuta käyttöä kuin ilmoitusten esittäminen eri tavoin. Näytön kaareviin osiin saa näkyviin tietoja saapuneista viesteistä sekä tiedon saapuvasta puhelusta (kun puhelin on asetettu näyttö alaspäin, vastaamattomista puheluista näyttö ei kuitenkaan ilmaise merkkivalolla).

Ilmoitusten esittäminen ja hallinta ei nykypuhelimissa ole nähdäkseni niin suuri ongelma, että siitä kannattaisi maksaa 150 euroa enemmän tavalliseen Galaxy S6:een verrattuna – varsinkin kun edes edge ei tee ilmoitusten esittämisestä oikeastaan yhtään sen luontevampaa kuin mitä se nykyisissä laitteissakaan on.

Käytännöllisyysnäkökulmasta kaareva näyttö onkin lähinnä markkinointikikka.

Galaxy S6 edge on kuitenkin paljon tyylikkäämmän näköinen ja tuntuu ainakin omasta mielestä kädessä paremmalta. Jos arvostat estetiikkaa tai haluat pröystäillä komealla puhelimella, niin edge on kyllä hyvä valinta.

Yhteenveto

Galaxy S6 on markkinoiden edistyksellisin ja paras Android-puhelin – siitä ei pääse yli eikä ympäri – ja samalla se on iso irtiotto viime vuonna julkaistuun S5:een nähden. Peukaloruuvin joutuneen korealaisen oli pakko tuoda kokonaisvaltaisesti uudistettu puhelin ja tämän tempun se myös teki.

Uusin Galaxy tarjoaa varteenotettavan Android-vaihtoehdon kaikille niille, jotka ovat suunnitelleet iPhone 6:n ostamista. Kumpi olisi sitten parempi valinta seuraavaksi älypuhelimeksi, iPhone vai Galaxy? Paperilla teknisiä eroja puhelimien väliltä löytyy paljonkin, mutta loppujen lopuksi laitteet ovat hyvin tasavertaisia: molemmilla saa räpsittyä laadukkaita kuvia, ne ovat nopeita eikä sovelluksistakaan ole kummallakaan alustalla puutteita. S6:sta tosin löytyy tuplasti enemmän tallennustilaa kuin perustason iPhone 6:sta

Vaikka Galaxy S6:ssa onkin teknisesti kaikki kohdillaan, on mielenkiintoista seurata kevään ja kesän aikana miten markkinat ottavat sen käytännössä vastaan. Puhelin on kuitenkin hinnoiteltu samalle tasolle kuin iPhone 6 ja muotoilun / teknisten ratkaisuiden perusteella Galaxy S6 on tarkoitettu vetoamaan samoihin ihmisiin, jotka ovat tykästyneet iPhoneihin.

Samsung ei enää halua keskittyä käytännöllisyyttä arvostaviin ja hintatietoisiin kuluttajiin.

Samsungilta puuttuu kuitenkin maine premium-brändinä, toisin kuin Applelta. Vaikka korealaisjätti voikin suunnitella vuodessa paremmista materiaaleista valmistetun puhelimen, ei se tee siitä vielä premium-merkkiä. Premium-brändiksi ei tulla uusia tuotteita tekemällä, vaan lopulta kuluttajat päättävät kuka on premiumia ja kuka bulkkia – tätä valintaa ei tehdä hallitusten kokouksissa tai palavereissa. Tästä syystä Galaxy S6:n iphonemainen hinnoittelustrategia tuntuu uhkapeliltä.

Galaxy S6:ssa on lisäksi otettu takapakkia akunkeston osalta. Siinä missä Galaxy S5:stä selviää päivästä leikiten, alkaa S6 huutamaan lisää virtaa reilun yhdeksän tunnin käytön jälkeen.

Samsung Galaxy S6 32GB

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (8)

Anonyymi käyttäjä
paras!!!!00 (vahvistamaton)

1

Itsellä on. Enkä luovu tästä millään hinnalla! Aivan paras! Käyttöjärjestelmä on omasta mielestä aivan eri tasoa kuin ennen. Suosittelen lämpimästi kaikille

Vastaa
tume86
tume86

2

Muutaman päivän ollut käytössä perus S6, enkä sanoisi akkukestoa mitenkään huonoksi. Pari päivää menee omassa sekalaisessa käytössä, jolloin näyttö muodostuu suurimmaksi virtasyöpöksi (ehkä noin 2-3 tuntia päällä). Siksipä ihmettelenkin, miten voi olla mahdollista että käyttöjärjestelmä imaisee yli 20 % akusta? Veikkaan, että testikappaleen käyttis on ollut jotenkin jumissa. Edellisessä S4:ssä sitä vikaa oli toisinaan ja bootin jälkeen taas akku kesti normaalisti (hetken aikaa).

Vastaa
EmDzei
EmDzei

3

Näyttökoon 2560 x 1440 valinnalle lienee syynä se, että puhelin voidaan istuttaa virtuaalilaseihin, jolloin kokija pääsee nauttimaan HD kuvanlaadusta. Muutoin samaa mieltä kirjoittajan kanssa, että Full HD reso olisi riittänyt.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Galaxyn voimalla (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti paras!!!!00:

Itsellä on. Enkä luovu tästä millään hinnalla! Aivan paras! Käyttöjärjestelmä on omasta mielestä aivan eri tasoa kuin ennen. Suosittelen lämpimästi kaikille

Olen samaa mieltä, paitsi isompaan muistiin vaihdan ehkä joskus. Tää 32 on tietenkin pieni.

S5 ero tähän on kun yöllä ja päivällä. Nyt on oikeasti omenalle kilpailIja ja Premium luokkaa menee heittämällä ja vielä ihan kärkipäähän.

iPhone 6 on näytöltä pieni ja plussa on rungoltaan törkeän iso. Näyttö ei ole kuin pari kolme milliä isompi suuntaansa kuin tässä mutta runko on reilusti isompi.
Tämä istuu ehdottomasti paremmin käteen.

Harmittaa kun Samsung tajusi vasta nyt tehdä kunnon runkoja Galaxy ja A sarjaan. S3 olisi viimeistään pitänyt olla alumiinikehyksillä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

5

Mitä merkitystä tällä puhelimella on, kun se ei nyt kerrankaan enää ole sitä mitä Galaxy S linja on aina ennen ollut, eli markkinoiden nopein puhelin julkaistessa? Täysin turha paperipaino jolla hintaa on aivan liikaa. Ei se lasi ja metalli ole 200€ arvoista.

Vastaa
pena_01
pena_01

6

Itellä käytössä 32gt versio kyseisestä puhelimesta, ja olen erittäin tyytyväinen. Kameran suhteen s6 jää hieman lg g4:lle. Pidän enemmän tästä normaalista versiosta. Jotenkin toi edge ei sopinut minun käteeni. Tässä on kyllä Aplelle kilpailija.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pemale1 (vahvistamaton)

7

Ei vaihdu s5 tähän. Vedenkestävyys ja akunvaihto itselle tärkeimmät. Ja omput olleet aina fiasko hankintoja.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.