LG G4 pärjää kameravertailussa hyvin Lumioita vastaan

3
Valtteri Ahonen

LG G4 pärjää kameravertailussa hyvin Lumioita vastaan
All About Windows Phone on tehnyt kattavan kameratestin Nokian Lumia 930:n, Lumia 1020:n ja LG G4:n välillä.

Esimerkkikuvista näkee selvästi, että G4 lyö vuoden vanhan Lumia 930:n sekä yksityiskohdissa että monissa olosuhteissa muillakin mittareilla. Muut valmistajat ovat siis kuroneet jo kiinni etumatkan, joka Nokian kameroilla tyypillisesti sanottiin olevan, ja menneet kirkkaasti ohikin.

LG G4 antaa kovan vastuksen myös "superkamerapuhelimeksi" kutsutulle Lumia 1020:lle, jonka 41 megapikselin kenno on monissa testeissä vaikuttanut lyömättömältä yhdistettynä Nokian kuvausalgoritmeihin.

Kukin voi AAWP:n sivuilta löytyvistä kuvista itse päätellä, kumpi kamera selviää voittajaksi. Allekirjoittaneen silmään Nokioiden värimaailma on monissa kuvissa miellyttävämpi, mutta kaikenkaikkiaan LG vaikuttaisi pätevämmältä. On kuitenkin tosiaan muistettava, että LG:n puhelin on uunituore, ja Lumioiden tekniikka jo "vanhahkoa". Saa nähdä, mitä Microsoft saa uusilla lippulaivoillaan aikaan, kun ne julkistetaan / julkistettaneen myöhemmin tänä vuonna. G4:n huippukameran päihittäminen ei ole itsestäänselvyys.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Oppo A79 – hinta laskenut -14%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 214 €

Kommentit (3)

3rd_party
3rd_party

1

G4:n kuvissa kontrasti on niin ylikorostettu, että kuvat näyttävät häiritsevän kaksiulotteisilta. Lumioissa taas häiritsevää on pehmeys. IMO esimerkkikuvissa pehmeys on pienempi ongelma.

Mutta sitten taas täytyy todeta että huippupuhelimissa kuvanlaatu alkaa olemaan kautta linjan niin hyvä että sillä yksin on vaikea enää erottua.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

2

"Party shot" testin tulos on yksi esimerkki miksi jaksan vuodesta toiseen puhua xenon-salaman puolesta.

Vastaa
perhana
perhana

3

Hyviä kuvia kieltämättä nuo G4:n kuvat, mutta outo seikka taas noissa vertailun kuvissa, eli kun latasin koneelle alkuperäiset kuvat ja vertailin tietoja, niin ISO ja Valotusaika näyttäisi olevan erilaiset, ja G4:ssä salama ollut manuaaliasetuksella kun taas L930:ssa automaatilla, eli jos niitä asetuksia kerta on menty rukkaamaan, niin olisiko ollut kohtuutonta käyttää molemmissa kameroissa edes samoja asetuksia?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.