One M9 ei iskenyt kuluttajiin – HTC laittoi ohjeistuksen uusiksi

5
Manu Pitkänen

One M9 ei iskenyt kuluttajiin – HTC laittoi ohjeistuksen uusiksi
HTC on ilmoittanut rukkaavansa kuluvan vuosineljänneksen tulosennustetta tuntuvasta alaspäin. Liikevaihdon arvioidaan olevan 33–36 miljardia Taiwanin dollaria, mikä on noin 380 miljoonaa euroa vähemmän kuin aiemmin keväällä arvioitiin.

Samalla tuloksen ohjeistettiin painuvan tappiolliseksi aiemmin arvioidun pienen voiton sijaan.

Tulosvaroituksen julkaisun taustalla on HTC:n high-end-malliston odotettua heikommin sujunut myynti. Keväällä kauppoihin tullut One M9 ei ole siis oikein iskenyt kuluttajiin. HTC:n mukaan myös Kiinan myynnin arvioidaan sujuvan odotettua heikommin. Kova kilpailu on myös lisännyt markkinointikuluja.

HTC:n toimitusjohtajaksi keväällä nousseen Cher Wangin mukaan yhtiö aikoo viilata älypuhelinorganisaatiosta kilpailukykyisemmän sekä panostaa jatkossa älypuhelimien ulkopuolisiin liiketoimintoihin. Uudesta strategiasta on saatu jo esimakua viime syksynä esitellyn Re-kameran ja Valven kanssa kehitetyn virtuaalilasien muodossa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi Poco M4 5G – hinta laskenut -37%

Xiaomi Poco M4 5G
146 € CDON
228 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 230 €

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Moto G13 – hinta laskenut -16%

Motorola Moto G13
123 € Hobby Hall
131 € Proshop
153 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 146 €

Nokia C02 – hinta laskenut -15%

Nokia C02
74 € Hobby Hall
105 € Proshop
107 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Kommentit (5)

Vilperi13
Vilperi13

1

Suolainen hinta, ylikuumenisongelmat ja pienet uudistukset eivät oikein houkuttele. Htc One M9+ taas olisi kiinnostavampi, mutta kun siinä on niin perhanan iso näytttö turhalla 2k resoluutiolla. Sormenjälkitunnistin olisi ollut mukava lisäys tuohon M9 perusversioon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Juunas811 (vahvistamaton)

2

Itselläni On tuo m9 ja tyytyväinen olen ollut kaikin puolin Lg G3:Sen jälkeen. Hinta tosin saisi olla halvempi. Ja ylikuumenis ongelmia en ole havainnut pelaamisen yms käytön kanssa.

Vastaa
R3DgRu
R3DgRu

3

Itsekin hankin M9:n. Ensimmäinen HTC toistaiseksi ja oikein tyytyväinen olen. 699 oli hinta elisalla eli ihan normaali lippulaivan hinta.

Vastaa
delic
delic

4

Kun ei ole brändinimeä niin ei ole brändinimeä, sama mitä tuo laite sisältäisi niin se ei myisi. Niin se vaan on koska liian tuntematon vs esim samsung jonka nimen kaikki tuntee.

Vastaa
perhana
perhana

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti delic:

Kun ei ole brändinimeä niin ei ole brändinimeä, sama mitä tuo laite sisältäisi niin se ei myisi. Niin se vaan on koska liian tuntematon vs esim samsung jonka nimen kaikki tuntee.

Brändistä en tiedä, mutta tunnettu merkki HTC on ollut jo ennen iPhonea ja Samsungin nousua, HTC:tä voisi kutsua jopa jonkinlaiseksi pioneeriksi älypuhelinten kaiken kansan puhelimiksi tuomisessa aikoinaan.

Ongelma saattaa olla ennemminkin siinä, että silloin aikoinaan HTC:n puhelimet näyttivät jopa kuvissa tyylikkäiltä muihin verrattuna, mutta tuo nykyinen muotoilu kuvissa alumiinipelliltä näyttävine kaiutinritilöineen on kaikkea muuta kuin tyylikäs, kädessä ja luonnossa tuntuma voi ehkä olla laadukkaampikin, mutta kuvissa tuo näyttää aina jotenkin vanhan transistoriradion kaltaiselta rimpulalta jossa liikaa pieniä rikkoutuvan näköisiä yksityiskohtia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.