Arvostelussa LG G4 - Android-haastaja huippukameralla

18
Arvostelu: LG G4
Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Sisällys

Vielä muutama vuosi sitten LG ei ollut mukana globaalisti isojen poikien leikeissä mitä älypuhelimiin tulee. Sen jälkeen korealaisvalmistaja on tehnyt paljon oikein ja viimeistään LG G3 ja yhdessä Googlen kanssa toteutettu Nexus 5 vahvistivat, että LG on vakavasti otettava puhelinvalmistaja, ja sen resursseilla on mahdollista valmistaa maailman paras Android-puhelin. Tai ainakin se, joka kilpailee eniten myyvän paikasta.

LG G4 on odotettu päivitys, jolle nostettiin aika korkea rima. Samsung onnistui juuri aiemmin Galaxy S6 edgen kanssa ihastuttamaan firman tasapaksuihin julkaisuihin kyllästyneitä ja sen suorituskyky on huipputasoa. LG vastasi julkaisemalla puhelimen, jonka takakuori on aitoa nahkaa ja jossa on kenties Android-maailman paras kamera.

Tekniset tiedot ja muotoilu

 • Järjestelmä
 • Android 5.1 Lollipop, UX 4.0
 • Mitat:
 • 148,9 x 76,1 x 9,8 mm (mallista riippuen)
 • Paino:
 • 155 g (mallista riippuen)
 • Näyttö:
 • 5,5" 2560 x 1440 (~538 PPI) Quantum IPS
 • Suoritin:
 • 1,8 GHz kuusiytiminen Qualcomm Snapdragon 808
 • RAM:
 • 3 GB
 • Tallennustila:
 • 32 GB, muistikorttipaikka
 • Kamerat:
 • Pääkamerassa 16 MP OIS, F1.8, lasertarkennus / etukamerassa 8 MP
 • Yhteydet:
 • LTE, Wi-fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1 LE, USB 2.0, NFC
 • Akku:
 • 3000 mAh, vaihdettavissa
 • SIM
 • Micro-SIM

Ulkomitat ja paino elävät pikkuriikkisen mallista riippuen, luonnollisesti nahka- ja metallivaihtoehdot vaikuttavat arvoihin, mutta kyse on muutamista millin osista ja grammoista. Paperilla LG G4 vaikuttaa melko paksulta, mutta muotoilunsa vuoksi se ei tunnu siltä. Puhelin kapenee voimakkaasti reunoja kohti ja kaareutuu, minkä vuoksi absoluuttista paksuutta kertyy. Kädessä G4 on kevyen ja erittäin mukavan tuntuinen, joskin ainakin testissä ollut musta nahkakuori on melkoinen pettymys. Hyvin kovalta ja muovimaiselta tuntuva pinta saa miltei epäilemään, onko materiaali nahkaa laisinkaan. Uskottava se kuitenkin on. Ilmeisesti nahkapinnoissa on jonkin verran tuntumaeroa eri värien välillä, joten kaupassa kannattaa mahdollisuuksien mukaan hypistellä eri versioita ennen ostopäätöstä. Se on kuitenkin sanottava, että silmää puhelin miellyttää erittäin paljon, vaikka onkin monin osin melko tavanomainen.

Lisähuomio: LG lähetti testin loppuvaiheilla kokeiltavaksi myös vaaleanruskean nahkakuoren, ja vaikka se onkin huomattavasti pirteämmän näköinen, niin ei sekään saa aikaan kädessä wow-efektiä. Nahkapinta on mukavan, mutta ei lainkaan pehmeän tuntuinen.

G4:n näyttö on aivan aavistuksen verran kovera, eli se taipuu "sisäänpäin". Käytössä sitä ei juuri huomaa, mutta ainakin puhelimen voi huoletta asettaa näyttö alaspäin pöydälle ilman pelkoa naarmuuntumisesta, kun lasi ei edes osu pintaan.

Kamera pysyy miellyttävästi takakuoren tasalla eikä kohoa yli. Painikkeet on upotettu pienelle kuopalle, joten nekään eivät puske esiin. Painikkeiden painauman löytää myös sormituntumalla helposti. Näppäinten sijoittelu taakse on allekirjoittaneen mielestä ääliömäistä, mutta siihen myös tottui suhteellisen nopeasti sen verran, että puhelimen käyttö oli sujuvahkoa. Niiden laittamista kameran linssin alle on myös helppo kritisoida, sillä linssiin tuli testin aikana osuttua turhan usein.

Nahkakuorinen LG G4 erottuu mukavasti massasta ja tuntuu tasokkaalta, vaikka musta nahka ei ollutkaan niin hyvän tuntuinen kuin alkuoletus oli – parempi kuitenkin kuin muovi. LG:n muotoilutiimi voi taputella itseään olkapäälle onnistuneesta tuotoksesta. Vielä kun siirtäisivät nappulat kylkeen niin avot.

Tekniikka

Varustelu LG:n lippulaivassa on huipputasoa. Näytön tarkkuus on (tarpeettoman) suuri, 2560 x 1440, jolla saavutetaan yli 500 PPI-arvo. Näyttö on erittäin tarkka kyvykäs myös muilta osin: katselukulmat ovat hyvät ja värit toistuvat miellyttävästi liikaa korostumatta. Vaikka itse peräänkuuluttaisin 1080p-tarkkuutta paremman akkukeston toivossa ja myös siitä syystä, että se on tässä kokoluokassa täysin riittävä tarkkuus ja paljon sisältöä toistuisi natiivissa koossaan, niin LG:n lieni miltei välttämätöntä vastata näytöllään Samsungin QHD-iskuun. Ja hyvähän se kai on, että tekniikan rajoja koetellaan. G4:n näyttö suoriutuu työstään loistavasti, eikä siltä voisi oikein toivoa mitään lisää. Kirkkaassa auringonvalossakin sen luettavuus säilyy kohtuullisena.

LG on valinnut suorittimeksi kuusiytimisen Snapdragon 808:n, joka on erittäin kyvykäs, eikä häviä merkittävästi hiukan kalliimmalle 810-piirille, jota on syytetty ylikuumenemisongelmista. G4 suoriutuu loistavasti arjen tarpeista ja sovelluksen pompahtavat auki nopeasti. Missään vaiheessa ei tarvinnut juuri odotella, ja pelitkin pyörivät mutinoitta suuresta pikselimäärästä huolimatta. Noin kerran päivässä tapahtui pientä yskimistä ja esimerkiksi kameran käynnistyminen tai sulkeminen saattoi kestää muutamia sekunteja, tai aloitusnäytön kuvakkeiden latautumista joutui odottelemaan. Nämä ovat varmaan enemmänkin ohjelmallisia ongelmia, ja hyvin pieniä, mutta jotain, mitä ei haluaisi nähdä tämän hintaluokan laitteilta. LG:n mukaan testilaitteen ohjelmistoversio on "hyvin lähellä" lopullista kauppoihin saapuvien laitteiden ohjelmistoa, mutta jotain viilausta on tämän suhteen siis saatettu tehdä. Sanottava on myös, että ei mikään muukaan vastaava puhelin näiltä ongelmilta täysin välty.

AnTuTun testissä G4 päräyttää tauluun 46526, minkä perusteella se voidaan lukea helposti tehokkaimpien älypuhelinten joukkoon. Lukemat ovat hyvin samaa luokkaa kuin esimerkiksi Galaxy Note 4:llä. Puhelinvertailun suorittamien Geekbench 3 -ohjelman mittausten perusteella G4 jää lähimpänä kilpailijana pidetylle Galaxy S6:lle puhtaassa tehossa selvästi, mutta käytössä mitään hitautta ei kyllä huomaa. Single core -testissä S6 saavutti 1444 ja G4 1127. Multi coressa Samsung oli omaa luokkaansa 4900 pisteen tuloksella G4:n jäädessä 3251 pisteeseen.

Yksi puhelimen pienistä pettymyksen aiheuttajista on sen akkukesto. 3000 mAh akku on suurempi kuin monilla kilpailijoilla, mutta LG ei saa siitä riittämään virtaa kuin hädin tuskin päiväksi. Nettiä toiseen laitteeseen jakamalla akun saa kulumaan alle työpäivässä helposti. "Normaalia" käyttöä, johon kuuluu ajoittaista Facebookin selailua, sähköpostin lukua, vähän videon katselua, muutaman kuvan nappaaminen ja hetken pelailu, se kestää aamusta iltaan. Ei siis hälyttävän heikko, mutta vähemmän kuin oli lupa odottaa.

Ohjelmisto

LG:n UX 4.0 muistuttaa jossain määrin Samsungin Touchwiz-käyttöliittymää, mikä on lähes pelkästään huono asia. LG:n oletusteema on tylsähkö ja järjestelmään tehdyt muutokset osin tarpeettomia, mutta mikäli liikkeellä on haluttu tehdä vaihto Samsungista LG:hen mahdollisimman helpoksi, niin siinä lienee onnistuttu. Joitakin LG:n käyttöliittymä varmasti miellyttää, mutta itse olisin toivonut rohkeampaa näkemystä ja innovointia. Toiminnallisuus on kutakuinkin kohdallaan, mutta ulkoasu vaisu.

Alkunäyttöön UX 4.0 mahdollistaa Smart Bulletin -näkymän. Vastaavanlaisia lisäkotinäkymiä on nähty myös esimerkiksi HTC:ltä ja Samsungilta, mutta ne ovat tarjonneet lähinnä uutisia tai muuta nettisisältöä. LG:n Smart Bulletin -ruutuun saa näkymään muun muassa päivän kalenterimerkinnät, musiikkisoittimen, sijainnin mukaan säätyviä Smart-asetuksia, sekä vinkkejä puhelimen käyttöön. Testin aikana pidin näkymää päällä mutta käyttöä sille löytyi minimaalisesti. Luultavasti en käyttäisi ominaisuutta, jos puhelimen itselleni hankkisin.

Erikoisominaisuuksina LG tarjoaa niin sanottuja QSlide ohjelmia, joita voi avata ikkunaan korkeintaan kaksi kerrallaan. Näin esimerkiksi laskimen ja viestit saa auki samaan aikaan. Ikkunoita on helppo liikutella ja niiden kokoa voi tietyissä rajoissa muuttaa. Erikseen on myös ominaisuus, jolla näytön voi jakaa kahdelle ohjelmalle. Tämä ominaisuus löytyy moniajonäppäimen, eli neliskanttisen kuvakkeen takaa. Kahtia jaettu näyttö toimii nykimättä

G4:ssä ei ole Lumioiden kaltaista vilkaisunäyttöä, mutta eräänlainen kuitenkin. Näytön ollessa sammutettuna sormea voi vetää näyttöä pitkin, jolloin esiin tulee kellonaika ja muita perustietoja. Tämä on mukava lisä juuri ajan vilkaisuun. Painikkeiden ollessa takana näytön herättämiseksi pitää joko poimia laite käteen tai napauttaa ruutua kahdesti. Toimenpide onnistuu kuitenkin vain noin 7 kertaa kymmenestä, mikä aiheuttaa harmaita hiuksia ajoittain. Puhelimen kaarevuudesta johtuen se myös keikkuu pöydällä näyttöä koputellessa.

Omia sovelluksiaan LG on asentanut laitteeseen jonkin verran, mutta kohtuudella. Mukana on esimerkiksi LG Backup, jolla laitteen tiedot voi siirtää uuteen laitteeseen tai ne voi varmuuskopioida ja palauttaa. LG Health puolestaan auttaa seuraamaan päivän askeleita ja kertoo terveyden tilasta. Lisäksi mainittakoon näppärä muistiinpanosovellus QuickMemo+.

Kamerat

LG keskittyi puhelimen esittelyssä paljon sen pääkameraan, eikä suotta. Kyseessä on yksi parhaista, jollei paras Android-puhelimen kamera, jonka kaupasta tällä hetkellä saa.

Kameran voi käynnistää joko sovelluskuvakkeesta, lukitusnäytön kuvakkeesta tai pikanäppäimestä eli äänenvoimakkuuspainikkeesta. Itse kuvausohjelmisto on taipuisa ja tarjoaa selkeästi kolme kuvaustilaa eritasoisille kuvaajille. Yksinkertaisimmassa ei ole lainkaan säätöjä eikä ruudulla näy edes kuvauspainiketta, vaan kuva otetaan vain ruutua koskettamalla. "Yleinen"-tilassa ruudulla näkyy jo kuvauspainikkeen lisäksi muutamia säätöjä ja mahdollisuus valita erilaisia kuvaustiloja kuten panoraama. "Manuaalinen"-tilassa näyttö täyttyy säädöistä, joiden kanssa amatöörikuvaajalla saattaa mennä sormi suuhun. On kuitenkin mukavaa, että puhelin tarjoaa helpon tavan saada kattavat manuaalisäädöt esiin, varsinkin kun kamera on niinkin kyvykäs kuin G4:ssä.

LG keskittyi puhelimen esittelyssä paljon sen pääkameraan, eikä suotta.
LG G4

16 megapikselin tarkkuus on hyvä, mutta ei markkinoiden paras. Se on kuitenkin toimiva kompromissi, kun kameraa ei ole tarvinnut nostaa ulos kuoresta kuten monien kilpailijoiden malleissa. Lasertarkennuksen pitäisi olla salamannopea, ja usein se onkin. Silloin tällöin se kuitenkin jää hiukan ihmettelemään siinä missä kilpailevatkin tarkennukset, ja yleensä juuri pahimmalla hetkellä.

Optinen kuvanvakaaja tuntuu testin perusteella olevan erinomainen ja helpottaa kyllä huomattavasti terävien kuvien ottamista kaikissa olosuhteissa. Hämärässä G4 tallentaa melko realistisia kuvia – siis sellaisia, jotka vastaavat valoisuudeltaan sitä, mitä ihmissilmäkin hämärässä näkee. Esimerkiksi Lumia 1020:n kuvat ovat paikoin kirkkaampia, mutta toisaalta myös epärealistisempia. G4:n kuvien värit ovat useammin kohdallaan ja automaatti valottaa kuvia sopivasti. LG:n kamera on myös selvästi nopeampi.

Puhelin tarjoaa helpon tavan saada kattavat manuaalisäädöt esiin
LG G4

Videopuolella G4 mahdollistaa HD, FHD ja UHD-kuvaustilat, sekä hidastetun liikkeen, jossa kuvaa voi hidastaa jopa 8x. Kaikkein hitain kuva ei ole enää kovin sulavaa, mutta esimerkiksi nelinkertainen hidastus on vielä ihan katsottavaa. Kyseessä lienee ominaisuus, jota tämän päivän puhelimilta kuitenkin odotetaan, joten hyvä että se on mukana. OIS toimii myös videokuvatessa hienosti ja tekee kameran liikkeestä vähemmän häiritsevää. Videota voi zoomata sekä kuvatessa että katsellessa.

Kamera on näytön ohella G4:n ehdoton vetonaula. Se tarkentaa nopeasti, kuvat ovat eloisia ja teräviä, optinen kuvanvakain ei kalpene kilpailijoille ja hämärässäkin saa visuaalista dataa talteen mainiosti.

G4:n etukamerassa on 8 megapikselin tarkkuus, jolla selfiet onnistuvat ja videopuhelut näyttävätkin joltain, kunhan kaistaa riittää. Kamerasovellus tarjoaa etukameralla kuvattaessa liukusäätimen, jolla kuvaa voi jo ottaessa "kaunistaa". Etu- ja takakameran välillä pääsee liikkumaan kuvatessa näyttöä yhdellä sormella pyyhkäisemällä.

LG G4 -videoarvostelumme

Lopuksi

LG:n lippulaiva on perusominaisuuksiltaan erinomainen puhelin, lukuun ottamatta akkukestoa, jonka toivoisi olevan hiukan parempi. Kamera ja näyttö loistavat ja nahkainen takakuori on mukava lisä, mutta muilta osin puhelin ei onnistu tekemään suurempaa vaikutusta. Myös sormenjälkilukijan puuttuminen on harmittavaa.

G4:ää voi varauksetta suositella hyvänä vaihtoehtona kaikille Android-puhelinta hankkiville, sillä suurempia sudenkuoppia siinä ei ole.

Vahvuudet

+ Huikea näyttö
+ Kamera ja kamerasovellus

Heikkoudet

- UX 4.0
- Akkukesto
- Ei sormenjälkilukijaa
- Painikkeiden sijoittelu taakse

LG G4

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (18)

kjns
kjns

1

Miinuksen antaminen painikkeiden sijoittelusta taakse on mielestäni vähän niin ja näin, kyseessä on kuitenkin jokaisen käyttäjän subjektiivinen mielipide. Itse tykkään napeista takapaneelissa (G3:ssa) ja pidän sitä huomattavasti parempana ja luonnollisempana paikkana niille kuin puhelimen sivustaa. Samalla logiikalla itseni kaltaisesti ajatteleva arvostelija niittaisi miinuksen jokaiselle puhelimelle, jossa napit ovat sivussa.

Muuten ihan asiallinen arvostelu ja hyvä kuvia sekä laitteesta, että laitteella.

Kuvissa muuten mielestäni näyttää, että musta nahkakuori on huomattavasti teksturoidumpi kuin ruskea. Onko niiden tuntumassa ja "fiiliksessä" suurempaa eroa?

Vastaa
Valje
Valje

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kjns:

Kuvissa muuten mielestäni näyttää, että musta nahkakuori on huomattavasti teksturoidumpi kuin ruskea. Onko niiden tuntumassa ja "fiiliksessä" suurempaa eroa?

Ehdottomasti on eroa, ja kannattaakin niitä mahdollisuuksien mukaan käsikopelolla tutkia ennen ostamista. Ruskea on paljon sileämpi mustaan verrattuna.

Vastaa
Valje
Valje

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JuhaW:

Minulla tuo näytön herätys napauttamalla toimii kyllä ihan joka kerta.

Itsellä se toimi suurimman osan ajasta, mutta silloin tällöin kuitenkin joutui naputtelemaan useamman kerran. Tätä tapahtui ihan kädessä pitäessäkin, mutta eritoten jos puhelin oli pöydällä ja sitä koetti siitä herätellä. Tässä myös puhelimen kaarevasta selustasta oli haittaa.

Vastaa
kjns
kjns

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Valje:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JuhaW:

Minulla tuo näytön herätys napauttamalla toimii kyllä ihan joka kerta.

Itsellä se toimi suurimman osan ajasta, mutta silloin tällöin kuitenkin joutui naputtelemaan useamman kerran. Tätä tapahtui ihan kädessä pitäessäkin, mutta eritoten jos puhelin oli pöydällä ja sitä koetti siitä herätellä. Tässä myös puhelimen kaarevasta selustasta oli haittaa.

Itse olen G3:n kanssa huomannut, että joskus kun otan luurin käteen ja napautan peukalolla, niin peukalon alasyrjä saattaa osua näyttöön jolloin tuplanapautus ei toimi. Näyttö ei tietenkään silloin rekisteröi kopautuksia oikein. Pöydällä pitäessä tuol toimii kyllä 100% varmuudella itselläni.

Tietenkin G4:n kaareva (heiluva) muotoilu voi aiheuttaa herkästi sen, että kopautuksesta tulee lyhyt liuku jolloin se ei toimi...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ma1ma5ju6 (vahvistamaton)

6

Reilut pari viikkoa käytössä ollut LG G4 on toiminut erinomaisesti.
Painikkeiden sijoittelu taakse on pelkästään etu. Entinen Samsung s4 oli hankalampi painikkeiden suhteen. Erityisesti näytön herättäminen/sammuttaminen kaksoisnapautuksella on toiminut ilman ongelmia.
Vaihtoehtoisesti toiminnat voi suorittaa takana olevasta virtapainikkeesta.
Näyttö on aivan huikea kuten arvostelussa ilmeni ja kameran otosten laatu, sekä säätöominaisuudet ensiluokkaiset.
Kaareva muoto on myös kädessä miellyttävä ja mukava sujauttaa taskuun.
Kokonaisuudessaan nopea ja hyvä puhelin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tapio525 (vahvistamaton)

7

Itseäni ei häiritse takanapit, puhelin kun herää napauttamalla, niin en keksi mihin niitä edes tarvitsisi..
No volume ehkä joo, jos musiikkia kuuntelee.

Sormenjälkitunnistimen puutteesta miinus? Vuosi sitten missään ei ollut sellaista, eikä kukaan saanut siitä miinusta ;)

Vastaa
Osrok
Osrok

8

Minulla kyllä on ongelmia näytön kosketus herkkyyden kanssa. Kun vaihtaa Samsungin galaxystä tähän, niin näyttö tottelee suorastaan surkeasti.

Paljon useammin uudelleen näpäyttelyä; knock ei avaa kapulaa joka kerta, mapsin käyttö rasittavaa, androidin vetovalikkoa saa kiskoa välillä 3 kertaa.

Useasti olen myös sulkenut näytön sipaistessani toiselle kotinäytölle koska näyttö ei ole kovin herkkä.
Näinollen myös netin selaus on rasittavaa koska availee linkkejä kesken skrollauksen.

Kokeilkaa vaikka pyöritellä karttaa lapsissa ihan vaan todella kevyesti, älkää painako ollenkaan ja huomaatte kuinka näyttö ei todellakaan rekisteröi kaikkea kosketusta.

Ongelmat ovat vielä pahempia esim. autotelineessä tai sängyllä pötköttäessään.

Puhelin viety huoltoon. Luulisi,että vuonna 2015 olisi herkempi näyttö kuin Nokialla vuonna 2009, mallilla n97.@

Vastaa
Osrok
Osrok

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:

Minulla kyllä on ongelmia näytön kosketus herkkyyden kanssa. Kun vaihtaa Samsungin galaxystä tähän, niin näyttö tottelee suorastaan surkeasti.

Paljon useammin uudelleen näpäyttelyä; knock ei avaa kapulaa joka kerta, mapsin käyttö rasittavaa, androidin vetovalikkoa saa kiskoa välillä 3 kertaa.

Useasti olen myös sulkenut näytön sipaistessani toiselle kotinäytölle koska näyttö ei ole kovin herkkä.
Näinollen myös netin selaus on rasittavaa koska availee linkkejä kesken skrollauksen.

***Kokeilkaa vaikka pyöritellä karttaa mapsissa ihan vaan todella kevyesti, älkää painako ollenkaan ja huomaatte kuinka näyttö ei todellakaan rekisteröi kaikkea kosketusta.

Ongelmat ovat vielä pahempia esim. autotelineessä tai sängyllä pötköttäessään.

Puhelin viety huoltoon. Luulisi,että vuonna 2015 olisi herkempi näyttö kuin Nokialla vuonna 2009, mallilla n97.@

***Kokeilkaa vaikka pyöritellä karttaa mapsissa ihan vaan todella kevyesti, älkää painako ollenkaan ja huomaatte kuinka näyttö ei todellakaan rekisteröi kaikkea kosketusta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

10

En ihan varma onko laitteessasi vika, vai onko kyse vain tottumuskysymyksestä.
Se mitä vähän mallia kokeillut niin kosketus herkkyys ei tuonut mitään erityisen outoa tunnetta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:


***Kokeilkaa vaikka pyöritellä karttaa mapsissa ihan vaan todella kevyesti, älkää painako ollenkaan ja huomaatte kuinka näyttö ei todellakaan rekisteröi kaikkea kosketusta.

Käytön kannalta kuvailemasi kaltainen kuullostaa paremmalta kuin liianherkkä :-)

En tiedä onko laitteessa asetuksia millä kosketus herkkyyttä voi säätää, No sulla kai ole jotain kunnon ongelmaakin, joten herkkyys ei taida auttaa, jos ei jotain härö suodatin säätöä.

Uutan luurin saanut ?, eikä mitään kuoria, kalvoja tai muuta häiritsevää

Vastaa
Osrok
Osrok

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

En ihan varma onko laitteessasi vika, vai onko kyse vain tottumuskysymyksestä.
Se mitä vähän mallia kokeillut niin kosketus herkkyys ei tuonut mitään erityisen outoa tunnetta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:


***Kokeilkaa vaikka pyöritellä karttaa mapsissa ihan vaan todella kevyesti, älkää painako ollenkaan ja huomaatte kuinka näyttö ei todellakaan rekisteröi kaikkea kosketusta.

Käytön kannalta kuvailemasi kaltainen kuullostaa paremmalta kuin liianherkkä :-)

En tiedä onko laitteessa asetuksia millä kosketus herkkyyttä voi säätää, No sulla kai ole jotain kunnon ongelmaakin, joten herkkyys ei taida auttaa, jos ei jotain härö suodatin säätöä.

Uutan luurin saanut ?, eikä mitään kuoria, kalvoja tai muuta häiritsevää

Ei ole suojakuoria eikä kalvoja. Älypuhelin ei voi olla liian herkkä, tunnottomuudesta ei ole muuta kuin haittaa.
Ekaksi sitä ei välttämättä huomaa, mutta viikon käytön jälkeen alkaa olemaan kikkeli otsassa.

Jos pystyn sormella koskemaan älypuhelimen näyttöä eikä se rekisteröidy kosketukseksi hinnan ollessa lähempänä 700€, on se silloin täysi susi nykystandardeilla.

Puhelimessa ei ole mitään säätöjä tälle.

Sellainen on G4, harkitkaa 2 kertaa ennen ostoa.
Jos ei haittaa tökätä samoja juttuja uudelleen välillä monta kertaa tai raivota mapsin kanssa niin olkaa hyvät.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:

Älypuhelin ei voi olla liian herkkä,


Tottumus juttuja, mutta joillekkin liika herkkyys on ärsyttävä, johon ei meinaa millään sopeutua. Oma lukunsa jos käsissä on löysää nahkaa, jolloin varsinkin ohut reunasella ongelmat korostuu. Vaatii paljon häröjen suodatus laskennalta.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:


Ekaksi sitä ei välttämättä huomaa, mutta viikon käytön jälkeen alkaa olemaan kikkeli otsassa.


Yleensä erilainen herkkyys häiritsee pahiten heti alkuun, tottumuksen myötä voi tuntua nopeastikkin hyvältä.

Kuullostaa joltain muutokselta, jos myöhemmin tullut.

Vastaa
Osrok
Osrok

13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:

Älypuhelin ei voi olla liian herkkä,


Tottumus juttuja, mutta joillekkin liika herkkyys on ärsyttävä, johon ei meinaa millään sopeutua. Oma lukunsa jos käsissä on löysää nahkaa, jolloin varsinkin ohut reunasella ongelmat korostuu. Vaatii paljon häröjen suodatus laskennalta.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Osrok:


Ekaksi sitä ei välttämättä huomaa, mutta viikon käytön jälkeen alkaa olemaan kikkeli otsassa.


Yleensä erilainen herkkyys häiritsee pahiten heti alkuun, tottumuksen myötä voi tuntua nopeastikkin hyvältä.

Kuullostaa joltain muutokselta, jos myöhemmin tullut.

Tunnoton näyttö on tunnoton. Vuoden 2015 näytön pitäisi kyllä rekisteröidä ihan kaikki. Kyseessä on kosketusnäyttö, ei painamisnäyttö.

Aika moni tuntuu muutenkin hyväksyvän surkeita laitteita omana tappionaan,eikä ilmoita asiasta eteenpäin. Typerää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
lgg2 (vahvistamaton)

14

Kaveri osti g4c:n ja valitti kans melkein heti että huonosti reagoi näyttö.veikkaisin että noitten ohjelmistossa jotain häikkää.en jaksa kyllä uskoo että ite näytössä olis.eiköhän sieltä joku korjaava päivitys tuu jossain välissä.mutta varmasti ärsyttävä vika ja ei sais tommosia enää nykyään olla.

Vastaa
Osrok
Osrok

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lgg2:

Kaveri osti g4c:n ja valitti kans melkein heti että huonosti reagoi näyttö.veikkaisin että noitten ohjelmistossa jotain häikkää.en jaksa kyllä uskoo että ite näytössä olis.eiköhän sieltä joku korjaava päivitys tuu jossain välissä.mutta varmasti ärsyttävä vika ja ei sais tommosia enää nykyään olla.

Jos ei takuukorjaus muuta tilannetta, niin vaadin kaupanpurkua.
Naurettavaa pelleilyä, uus puhelin ja saa googlettaa sekä odotella pätsejä että NÄYTTÖ TOIMII!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
bulvo (vahvistamaton)

16

Pari asiaa jotka unohdettu arvostelussa kokonaan.Irroitettava akku ja muistikorttipaikka.Todella iso + niistä.Mikä myös nykyään tahtoo jäädä testeistä...no puhelimen kuuluvuus heikossa kentässä.Tahtovat olla nämä arvostelut väliin "ihan fantsu vehje" osastoa.En tarkoita tätä testiä vaan yleensäkkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
G3 käyttäjä (vahvistamaton)

17

Itse g3 vajaan vuoden käyttäneenä voin kyllä vahvasti kyseenalaistaan arvostelun käsityksen nappuloiden sijottelusta. Arvostelu pitää sijoittelua ääliömäisenä. Itse taas vaihdoin samsungin leiristä lg:hen ja nimenomaan nappuloiden sijoittelu arvelutti tuolloin. Nyt olen kuitenkin ihastunut nappuloiden sijaintiin enkä vaihtaisi niitä enää mistään hinnasta. Ne sijaitsevat juuri sopivasti etusormen alla ja etenkin volyymin säätäminen on sivussa olevia nappeja huomattavasti mukavampaa. Lg on myös muotoillut nappulat fiksusti, siten että ne on helppo löytää ilman hapuilua, jopa taskun läpi. Mielipide nappuloiden sijoittelusta on kuitenkin subjektiivinen eivätkä kaikki siitä tykkää. Sijoittelun tuomitseminen ääliömäiseksi on kuitenkin sama asia, kuin jos esimerkiksi väriltään musta puhelin tuomittaisiin ääliömäiseksi ja valkoinen olisi ainut oikea vaihtoehto.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G3 käyttäjä:

Itse g3 vajaan vuoden käyttäneenä voin kyllä vahvasti kyseenalaistaan arvostelun käsityksen nappuloiden sijottelusta. Arvostelu pitää sijoittelua ääliömäisenä. Itse taas vaihdoin samsungin leiristä lg:hen ja nimenomaan nappuloiden sijoittelu arvelutti tuolloin. Nyt olen kuitenkin ihastunut nappuloiden sijaintiin enkä vaihtaisi niitä enää mistään hinnasta. Ne sijaitsevat juuri sopivasti etusormen alla ja etenkin volyymin säätäminen on sivussa olevia nappeja huomattavasti mukavampaa. Lg on myös muotoillut nappulat fiksusti, siten että ne on helppo löytää ilman hapuilua, jopa taskun läpi. Mielipide nappuloiden sijoittelusta on kuitenkin subjektiivinen eivätkä kaikki siitä tykkää. Sijoittelun tuomitseminen ääliömäiseksi on kuitenkin sama asia, kuin jos esimerkiksi väriltään musta puhelin tuomittaisiin ääliömäiseksi ja valkoinen olisi ainut oikea vaihtoehto.

Samaa mieltä, Sonyssa aina peukku kramppasi, kun yritti taivutella sormea sivunäppäimille kesken puhelun. Nyt G4:n napit tuntuu tosi ergonomisilta, ovat suuret ja helposti erotettavissa, eikä mitkään nuppineulanpäät.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.