Kuluttajat kyllästyivät Samsungin ja kiinalaisvalmistajan turhiin sovelluksiin

3
Matti Robinson

Kuluttajat kyllästyivät Samsungin ja kiinalaisvalmistajan turhiin sovelluksiin
Bloatware on yksi suurimpia valitusvirsiä mitä tulee älypuhelimiin. Ylimääräisten ja turhaan tilaa vievien sovellusten esiasentaminen on riippuen valmistajasta, operaattorista ja markkinasta joko hieman häiritsevää tai jopa käyttökokemuksen rampauttavaa.

Kiinassa kuluttajat ovat ottaneet asian suurempaan syyniin ja pistäneet valmistajat selkä seinää vasten, kertoo Phonearena. Kuluttajaoikeuksia edustava taho on haastanut kiinalaisen Oppon ja bloatwaresta kritisoidun korealaisjätti Samsungin oikeuteen turhista sovelluksista.

Erityisesti juttu koskee kahta mallia: Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9008S) ja Oppo Find 7 (X9007). Näistä malleista löytyy kuluttajaoikeusviraston mukaan ohjelmia, joita käyttäjä ei voi poistaa. Näitä sovelluksia Notessa on noin 40 ja Find 7:ssä huimat 70 – ei siis kumma, että turhautumista on syntynyt. Nyt yhtiöiden vastiketta odotellaan muutama viikko ennen oikeudenkäynnin alkamista.Etelä-Koreassa säännöksellä pyrittiin rajoittamaan jo viime vuonna poistamattoman bloatwaren laittaminen puhelimiin.

Samsung kertoi viimeisimmän lippulaivamalliston yhteydessä vähentäneensä bloatwarea, mutta todellisuudessa "läskiä" oli edelleen liki saman verran. Joitain turhakkeita tosin on poistettu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A78 – hinta laskenut -21%

Oppo A78
218 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 276 €

Motorola Edge 30 Ultra – hinta laskenut -14%

Motorola Edge 30 Ultra
625 € CDON
730 € Hobby Hall
749 € Power

Alin hinta viikko sitten: 729 €

Apple iPhone 14 Pro Max – hinta laskenut -14%

Apple iPhone 14 Pro Max
949 € Teleoutlet
1249 € Elisa
1255 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1109 €

Apple iPhone 14 Pro – hinta laskenut -13%

Apple iPhone 14 Pro
849 € Teleoutlet
999 € DNA
1079 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 979 €

Kommentit (3)

Muroileva88
Muroileva88

1

Siksi kannattaa pysytellä erossa Samsungin malleista ja ostaa sellaisia, missä on mahdollisimman puhdas Android ilman valmistajien omia roskasoftia.

Vastaa
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti johtaja59:

Siksi on CM

Citymarket?

no ei vaiskaa x)..Cyanogenmodi on kyllä ainaski kun tän Oneplussan ostin niin parhautta ja kaikki ns. Ylimääräinen kakka puuttui kokonaan. Mitä nyt useampi sampan puhelin on ollut ennen ja monen monta turhaketta siinä sivussa. Tykkään paljon tästä, kaikki kakka minimissä tai poissa kokonaan ja sen kyllä huomasi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.