Analyysi: Valtaosa Lumia-käyttäjistä jää vaille Windows 10:tä

8
Matti Robinson

Analyysi: Valtaosa Lumia-käyttäjistä jää vaille Windows 10:tä
Microsoftin Windows 10 -julkaisu on vain noin viikon päässä, mutta puhelimiin käyttöjärjestelmäpäivitystä joudutaan odottelemaan todennäköisesti kuukausi tai kaksi. Redmontista vakuutetaan, että odottaminen kuitenkin kannattaa, sillä valtaosa Lumia-laitteista pääsee näin ollen uuteen Windows 10 -aikaan.

Kenties kuva käyttöjärjestelmän laajasta levikistä olemassa oleviin laitteisiin on turhan ruusuinen. All About Windows Phonen Steve Litchfield analysoi, että jopa 85 prosenttia nykyisistä Windows-puhelinten käyttäjistä voi jäädä vaille Windows 10:tä – tai ainakin kunnollista käyttökokemusta.

Litchfieldin kokemusten mukaan tällä hetkellä Preview-ohjelman kautta jaossa oleva esiversio on edullisten Lumia-puhelinten omistajille hankala. Käyttöjärjestelmä on suunnattu laitteille, joista löytyy vähintään gigatavu RAM-muistia, joka rajaa heti osan Lumia-laitteista (esim. Lumia 530) ulos.Toisekseen päivitys ja kaikki siihen liittyvä vaatii yli 4 gigatavua tilaa, joka jättää nimellisesti 8 gigatavun laitteet tiukoille. Näitä laitteita ovat useimmat Lumiat 4xx-, 5xx- ja 6xx-sarjoissa. Esimerkiksi Lumia 520:n osuus oli alkuvuodesta vielä yli 20 prosenttia.

Arvioiden mukaan laitteita osuus, joiden päivittäminen vaatii vähintäänkin rankkaa tyhjennystä, on vähintään 50 prosenttia – todennäköisesti paljon enemmän. Lisäksi monet vähemmän teknisesti lahjakkaat käyttäjät eivät varmasti näe päivitystä tarpeelliseksi edes kalliimmilla laitteilla, eritoten jos se tarkoittaa pelien poistamista, videoiden karsimista ja uudelleenasentamisia.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (8)

RaxMidio
RaxMidio

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

Valtaosa Lumian käyttäjistä tulee saamaan Win10. Tarkuutta otsikkoon, kiitos.


Luitko sinä jutun?

Vastaa
akkeppekka
akkeppekka

3

Preview oli mulla,lumia 820.ssä en sitten varmaan enää pilaa puhelintani Windows 10.llä,ei mennyt kun kaksi tuntia kun asensin takaisin 8.1 ,johon olen hyvinkin tyytyväinen

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RaxMidio:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti miiu74:

Valtaosa Lumian käyttäjistä tulee saamaan Win10. Tarkuutta otsikkoon, kiitos.


Luitko sinä jutun?

Jo jutun alun mukaan noin,
loppu taisi olla juttua preview kokemuksista, jossa muuten selvis että jo puolen megan (RAM) koneisiin sitä tarjolla esim Lumia 520.

Vastaa
TaioJ
TaioJ

5

Ei oikein vakuuta uutinen. Nyt on jo useamman kuukauden ollut Lumia 625 asennettuna windows 10 for phones. Nykyinen build toimii jo kohtuudella. Päivitys ei ollut vaikea mahdottomasta puhumattakaan. Sehän nyt on selvä että kaikkia ominaisuuksia ei millään voida tuoda vanhoille ja heikolla raudalla varustetuille puhelimille. Jos nyt uutinen pitää miltään osin paikkaansa, koskettaa se ehkä enemmän jenkkejä kuin esim. suomalaisia.

Edit. sori mutta aika heikosti tehty juttu... ei muuta...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarooi1234 (vahvistamaton)

6

Aivan sama millainen tulee olemaan windows10 riisuttu versio. Mun puhelin on lumia 930. Paras lumia tällä hetkellä. Saan kokonaisen ja täydellisen windows10 version.

Vastaa
TaioJ
TaioJ

7

Luin ihan ajatuksen kanssa lähdeaineiston. Tämän jutun otsikko johtaa harhaan jos sen on tarkoitus pohjata linkitettyyn lähdeaineistoon. Lisäksi lähdeaineisto on pelkkää spekulaatiota. Windows 10 toimii ja on käytössä lukuisissa eri Lumia variaatioissa. Jos jenkit ovat niin käsiä, että eivät osaa puhelimiaan päivitää niin sitten ovat. Jos puhelinvertailun juttujen taso alkaa olla tätä luokkaa niin jää ne kyllä lukematta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TaioJ:

Tämän jutun otsikko johtaa harhaan ...


Se taitaa olla otsikoiden tarkoitus, siis se että klikataa, ei väliä kuvaako uutista.
Tässä tapauksessa otsikko oli ainakin jotenkin yhteydessä uutiseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.