Sony paljasti Xperia Z5 Premiumin kovan akkukeston salaisuuden

4
Manu Pitkänen

Sony paljasti Xperia Z5 Premiumin kovan akkukeston salaisuuden
Sonyn IFA-messuilla esittelemä maailman ensimmäinen massatuotannossa oleva 4K-näyttöinen Xperia Z5 Premium on aiheuttanut paljon ihmettelyä. Ehkä se kaikkein kysytyin kysymys on: Mitä iloa 4K-näytöstä käytännössä on?

Kysymys on ihan aiheellinen, varsinkin kun mietitää ylitarkan näytön vaikutuksia akkukestoon. Sonylla on ennakoitu akkukestoon liittyvät haasteet ja yhtiö lupaakin puhelimelle yllättävänkin hyvää kahden vuorokauden akkukestoa.

Äärimmäisen tarkan näytön ja hyvän akkukeston yhdistelmän taustalla on käytännössä kaksi seikkaa. Ensinnäkin Xperia Z5 Premiumissa on kookas 3430 milliampeeritunnin akku. Toiseksi, Xperia Z5 Premium piirtää käytännössä vain videot niiden natiivitarkkuudella näytölle. Siispä koko käyttöliittymä ja puhelimella suoritettavat ohjelmat/pelit renderöidään Full HD -tarkkuudella, mutta esimerkiksi 4K-videot näkyvät 4K-tarkkuudella näytöllä. Näytön tarkkuutta alemman renderöintitarkkuuden ansiosta puhelimen grafiikkaohjain ei joudu tekemään liikaa töitä.Kun puhelin piirtää grafiikkaa näytölle suurimman osan aikaa 4K:ta alhaisempaa tarkkuutta, säästyy energiaa ja tätä kautta akkukesto saadaan pidennettyä.

Puhelimen käyttöliittymän piirtotarkkuus voidaan todentaa käytännössä ruutukaappausten avulla. Jos käyttöliittymä piirrettäisiin näytön natiivitarkkuudella, olisi kuvien resoluutio 2160 x 3840 pikseliä. PhoneArenan mukaan ruutukaappaukset eivät kuitenkaan ole tarkkuudeltaan tätä tasoa. Sonyn mukaan videoita ja valokuvia lukuun ottamatta puhelimen näytölle piirretään kuvaa Full HD -resoluutiolla (tai sitä alhaisemmalla tarkkuudella).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
99 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Motorola Moto G23 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G23
116 € Bigbox
151 € CDON
165 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
238 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -21%

Motorola Moto g32
133 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Bones187 (vahvistamaton)

1

4k näyttö puhelimessa on tällä hetkellä aivan järjetöntä turhuutta ja lähinnä myyntiartikkeli puupääurpoille, joiden telkkarit ja tietokonenäytötkään ei oo usein ees full hd.

Vastaa
TheMeII
TheMeII

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bones187:

4k näyttö puhelimessa on tällä hetkellä aivan järjetöntä turhuutta ja lähinnä myyntiartikkeli puupääurpoille, joiden telkkarit ja tietokonenäytötkään ei oo usein ees full hd.

Paitsi jos haluat käyttää google cardboardia tai vastaavaa. 4k on siinä ensimmäisnen jossa pikselit eivät ole selvät. oikea vr tarkkuus vaatisi jotain 20mpix / silmä mutta siihen ei ihan vielä nykyisellä näyttötarkkuudella pästä.

Vastaa
Agent_007
Agent_007

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TheMeII:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bones187:

4k näyttö puhelimessa on tällä hetkellä aivan järjetöntä turhuutta ja lähinnä myyntiartikkeli puupääurpoille, joiden telkkarit ja tietokonenäytötkään ei oo usein ees full hd.

Paitsi jos haluat käyttää google cardboardia tai vastaavaa. 4k on siinä ensimmäisnen jossa pikselit eivät ole selvät. oikea vr tarkkuus vaatisi jotain 20mpix / silmä mutta siihen ei ihan vielä nykyisellä näyttötarkkuudella pästä.


Puhelinten näytönohjaimet eivät vain jaksa laskentatehonsa puolesta tehdä mitään kunnollista VR:ää 4k-resoluutiolla, joten tuosta resoluution kasvamisesta ei ole mitään hyötyä, kun sitä VR:ää on pakko tehdä pienemmällä resoluutiolla ja skaalattava sitten isommaksi, jolloin pikselit näkyvät edelleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.