LG:n uutuudessa on kaksin verroin etukameroita ja näyttöjä – näyttää silti ihan tavalliselta

3
Manu Pitkänen

LG:n uutuudessa on kaksin verroin etukameroita ja näyttöjä – näyttää silti ihan tavalliselta
Älypuhelimet ovat olleet jo pitkään peruskonseptiltaan hyvin samanlaisia puhelimia, joihin on aina silloin tällöin lisätty jotakin uusia teknisiä ratkaisuja. Väliin mahtuu myös rohkeita yrityksiä ajatella hiukan eri tavalla kuin on totuttu, kuten vaikkapa LG:n uusi V10.

LG V10:n erikoisuus on siinä, että vaikka puhelin näyttääkin ihan tavalliselta patukkamalliselta älypuhelimelta, löytyy siitä kaksi näyttöä. Se ei ole kuitenkaan Yotaphonen kopio, vaan toinen näyttö toimii vain lisänäyttönä kaikenlaiselle usein tarvittavalle informaatiolle sekä oikopolkuna sovelluksiin. Periaatteessa lisänäyttö toimii kuten Samsungin edge-puhelimien näyttöjen kaarevat osat. V10:ssä lisänäyttö sijaitsee puhelimen 5,7-tuumaisen ja QHD-tasoisen päänäytön yläpuolella, aivan etukameroiden vieressä.

Etukamerat on edellä kirjoitettu syystä monikossa, sillä niitä on V10:ssä todella kaksi kappaletta, toisessa on 120 asteen kuvakulma ja toisessa 80 asteen kuvakulma. Kameroilla ei ole tarkoitus ottaa 3D-kuvia, vaan ajatuksena on että selfietä ottava kuvaaja voi halutessaan vaihtaa laajempaa kuva-alaa tarjoavaan etukameraan "groufie"-ryhmäkuvan ottamiseksi. Ominaisuus tuntuu hieman väkisin tehdyltä, sillä jos kaipaa pienempää kuva-alaa selfieen, niin puhelimen voi siirtää silloin lähemmäksi kasvoja. Ehkä LG:llä on sattunut vain olemaan varastossa läjäpäin ylimääräisiä etukameroita ja niistä on päätetty tehdä uusi ominaisuus seuraavaan puhelimeen.Pääkamera on sama kuin LG:n G4:ssä, eli paketista löytyy 16 megapikselin kenno, f/1,8-tasoinen optiikka ja optinen kuvanvakain. Suorituskyvystä vastaan Snapdragon 808 -suoritin ja kolme gigatavua käyttömuistia.

Euroopan markkinoille V10 ei ole näillä näkymin tulossa, sillä LG:n lehdistötiedotteen mukaan puhelinta aiotaan myydä Yhdysvalloissa, Koreassa, Kiinassa ja valikoiduilla markkinoilla Etelä-Amerikassa, Aasiassa ja Lähi-Idässä.Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Motorola Moto g32 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto g32
130 € CDON
169 € Power
204 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 169 €

Kommentit (3)

Abcabc375
Abcabc375

1

Ei vaan voinut pistää sitä yhtä kameraa jossa parempi kulma :D täytyi laittaa myös paskempi jotta voi ottaa paskempia kuvia

Vastaa
ProfaneX
ProfaneX

2

Ihan mielenkiintoisen näköinen mutta miksi tuon videon pitää olla täynnä tuollaista adhd vilkkumista. Ei saata katsoa edes loppuun.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Abcabc375:

Ei vaan voinut pistää sitä yhtä kameraa jossa parempi kulma :D täytyi laittaa myös paskempi jotta voi ottaa paskempia kuvia


Kaksi kiinteää voi olla laadultaan parempi, kuin yksi muuttuvaa.

Yhdellä kiinteällä kyse taasen valmistajan valinansta, jollekkin juuri se mitä tarvii, toiselle juuri se huonompi, jollain taasen tarvetta kummallekkin.

Kaikille etukamera ei ole laitteen valinnassa korkealla, no onneksi markkinoilla on erilaisia vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Yksi konsti tuoda säätövaraa on laittaa kamera jossa pikseleitä reilusti, sen seurauksena hinta pomsahtaa ja tilaa kuluu.

Mutta uutisen alite vähän puoli villannen, olisi luullut että käytetään kahta kameraa yhtäaikaa ja niistä voisi luoda sen yhden paremman kuvan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.