Nämä Android-puhelimet päivittyvät uuteen Marshmallowiin

4
Manu Pitkänen

Nämä Android-puhelimet päivittyvät uuteen Marshmallowiin
Google esitteli tällä viikolla Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmänsä ja esitteli samalla pari uutta Nexus-puhelinta. Uutiset kirvoittivat luonnollisesti Android-puhelimien ja -tablettien omistajien keskuudessa kysymyksiä: Mille puhelimille Lollipop julkaistaan? Saako minun Galaxy Marshmallowin? Tuleeko uusi Android Xperioille? Mikä on LG:n tai HTC:n puhelimien kohtalo?

Alla vastaamme näihin kysymyksiin. Päivitämme artikkelia sitä mukaa kun laitevalmistajat kertovat suunnitelmistaan.

Nexus-mallisto

Google lupasi julkaista Android 6.0 Marshmallowin Nexus-laitteille ensi viikolla eli käytännässä 5. lokakuuta – 11. lokakuuta. On tietys aina mahdollista, että joitain viime hetken viivästyksiä tulee. Joka tapauksessa päivitys tulee saataville aivan lähiaikoina.

Päivityksen piirin kuuluvat Nexus 5, 6, 7 (2013 versio), 9 ja Player.

Samsung Galaxy

Samsung ei ole vielä vahvistanut mitkä laitteet se aikoo päivittää uusimpaan Androidiin ja mitkä laitteet jäävät tällä kertaa nuolemaan näppejään. Tiedot nykyisistä ja tulevista ohjelmistoversioista löytyy täältä.Historian perusteella Samsung tulee varmasti päivittämään tämän vuoden lippulaivapuhelimet ja on hyvin todennäköistä, että saman kohtelun piiriin kuuluvat myös viime vuoden mallit. Galaxy S4:n ja Note 3:n omistajien ei välttämättä kannata kuitenkaan jäädä odottamaan päivitystä hengitystä pidätellen.

HTC

HTC on Googlen lisäksi kertonut avoimest mitkä laitteet ovat saamassa päivityksen. Lista ei ole kuitenkaan lopullinen, joten lista voi täydentyä vielä muutamilla puhelinmalleilla.

Parasta on kuitenkin se, että HTC lupaa aloittaa Marshmallow-päivitysten jakelun jo tämän vuoden aikana. Päivitys on tulossa muun muassa One M9:lle ja One M8:lle.
LG

LG ei ole myöskään hiiskunut laitepäivityssuunnitelmistaan, mutta G4 ja G3 ovat huhujen mukaan saamassa päivityksen ja tähän viittaavia tietoja löytyy jo LG:n Korean verkkosivuiltakin. Marshmallowin tuominen G Flex 2:lle ei olisi myöskään mikään kohtuuton vaatimus.

Huawei

Huawei on yrittänyt tehdä tuloa Suomeen voimakkaasti tämän vuoden ajan, mutta suomalaisittain on vielä aika vähän kokemusta kiinalaisvalmistajan päivityskäytännöistä. Jäämme siis seuraamaan tilannetta.

Sony

Sony on myös vahvistanut Android 6.0 Marshmallowin saavien laitteiden nimet. Sony lupaa julkaista päivityksen seuraaville laitteille mahdollisimman nopeasti:


Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua ja Xperia C4.

Motorola

Motorolan uusimmissa puhelimissa käytetään hyvin maltillisesti modifioituja ohjelmistoja, joten periaatteessa ohjelmistopäivitysten pitäisi tulla saataville suhteellisen nopealla aikataululla.

Yhtiön julkaiseman listan mukaan nykyisenä suunnitelmana on päivittää Euroopassa myytävistä malleista Moto X Style, Moto X Play, Moto G (2. ja 3. sukupolvi) ja Moto X (2. sukupolvi). [Kiitokset Agent_007:lle linkistä.]


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
Teemu_84 (vahvistamaton)

1

Aika vähän on joo kertyny kokemusta Huawein päivityskäytännöstä koska sitä ei ole ollut.

Vastaa
mniskane
mniskane

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Teemu_84:

Aika vähän on joo kertyny kokemusta Huawein päivityskäytännöstä koska sitä ei ole ollut.

Juuri näin. Tästä syystä pari huihai luuria jotka ostettiin muksuille mennä vuosina jäi viimeiseksi ks merkitä meidän perheessä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jaakopsoni (vahvistamaton)

3

Mielestäni huawein pitäisi keskittyä puhelimiin enemmän ja jättä oman käyttöjärjestelmän kehittäminen ja siirtyä puhtaaseen androidiin. Huawei kertoikin että sen muokkaama androidi on niin hyvin muokattu että jopa tietoturvapäivitysten tekemisessåkin kestää. Joten huawei ei päivitä kuin tämän vuoden lippulaivat roimasti myöhäddö

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.