Tarkista täältä: Päivittyykö sinun Xperia-puhelin Android Marshmallowiin

3
Manu Pitkänen

Tarkista täältä: Päivittyykö sinun Xperia-puhelin Android Marshmallowiin
Sony julkaisi eilen listan laitteista, jotka se lupaa päivittää uusimpaan Android 6.0 Marshmallow -versioon. Alla on lista laitteista, muiden valmistajien päivityslistat löytyvät täältä.

Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z4 Tablet, Xperia Z3+, Xperia Z3, Xperia Z3 Compact, Xperia Z3 Tablet Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia M5, Xperia C5 Ultra, Xperia M4 Aqua ja Xperia C4. Siispä Xperia Z ja sen seuraaja Xperia Z1 ovat jäämässä Marshmallow-päivitysten ulkopuolelle.

Marshmallow-päivityksen julkaisuajankohdista ei kerrottu vielä mitään, mutta malli- ja maakohtaisia eroja tulee jakelun alkamisessa olemaan. Samalla Sony kertoi käynnistävänsä Marshmallowin kohdalla Concept for Android -ohjelman, jonka turvin 10 000 halukasta Xperia Z3:n ja Xperia Z3 Compactin omistajaa pääsevät kokeilemaan Sonyn Marshmallow-päivityksen beta-versioita. Suomi kuuluu ohjelman piiriin.Jos omistat Xperia Z3:n tai Z3 Compactin, pääset beta-ohjelmaan mukaan lataamalla Concept for Android -sovelluksen ja rekistöröitymällä halukkaaksi testaajaksi. Testaajat valitaan rekisteröitymisjärjestyksessä, joten kannattaa olla nopea. Valituille ilmoitetaan beta-testauksen alkamisesta tulevien viikkojen aikana.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
117 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Xiaomi 13 – hinta laskenut -17%

Xiaomi 13
499 € Elisa
725 € RDE.FI
949 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 599 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 634 €

Kommentit (3)

jipjop
jipjop

1

No eipä saa ees asennettua, kun sanoo ettei oo suomessa käytössä ja netin kautta kun yrittää niin sanoo että ei toimi missään mun laitteissa vaikka mulla on xperia z3 ? propsit sonylle :)

Vastaa
Pitkakoski
Pitkakoski

2

No voihan kyynel, että jättivät Z1:sen pois päivitettävien puhelimien listalta. Tämä on edelleenkin pätevä ja tehokas laite, joten en oikein ratkaisua ymmärrä. Täytynee harkita pitäisikö siirtää Cyanogenmodin puolelle silläkin uhalla, että mm. kamera menettää osan kyvyistään. En vain enää olisi jaksanut leikkiä custom romien kanssa.
Ei Lollipop-päivityksen saanut Z1 nyt katastrofi ole, mutta varmaa on, että tähän ei enää päivityksiä tule, vaikka minkälainen reikä havaittaisiin. Google sellaisen voi julkaista, mutta jakelu päättyy Sonyyn. Apple hoitaa tämän päivitystontin mallikkaasti ja pelkästään pitkälle hoidetut päivitykset houkuttavat minua iOS:n puolelle. Moni muu asia sitten ei niin paljoa innostakaan...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pitkakoski:


Ei Lollipop-päivityksen saanut Z1 nyt katastrofi ole, mutta varmaa on, että tähän ei enää päivityksiä tule, vaikka minkälainen reikä havaittaisiin.

En veikkaa ihan noin jyrkkäää stoppia, laite on parivuotta sitten julkaistu? niin voi siihen tuollaisessa tilanteessa tulla vielä päivityksiä, oikeastaan lievästi yllättyisin jos ei tulisi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.