iPhone 7 ei ole välttämättä yhteensopiva vanhojen kuulokkeiden kanssa

4
Manu Pitkänen

iPhone 7 ei ole välttämättä yhteensopiva vanhojen kuulokkeiden kanssa
iPhone 6s:n julkaisun jälkeen innokkaimmat Apple-fanit ovat tietysti alkaneet odottaa ensi vuonna esiteltävää "iPhone 7:ää", jonka pitäisi tuoda totutun tuotekehityssyklin muutoksia puhelimen muotoiluun.

iPhone 7:n ulkonäöstä ei ole vielä kenelläkään tarkkaa havaintoa, mutta ilmeisesti Apple on löytänyt uusia keinoja, joilla puhelimen paksuudesta saadaan viilattua hieman pois. Japanilaisen Mac Otakara -verkkosivuston lähteiden mukaan puhelin ohenisi millimetrin verran, minkä takia Apple on päättänyt hankkiutua kokonaan eroon 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä.

3,5 millimetrin porttiin saa kytkettyä puhelimen mukana tulevat EarPod-nappikuulokkeet, mutta sen erilaiset muut lisälaitteet ovat käyttäneet sitä hyödyksi. Jatkossa 3,5 mm:n liitäntää käyttäneet laitteet on suunniteltava Lightning-yhteensopiviksi tai kokonaan langattomiksi.

Audioportin poistaminen herättänee joissain ihmisissä "paheksuntaa", mutta se ei ole ennenkään Applea ennenkään haitannut. Historiasta löytyy muutamia esimerkkejä, joissa Apple on päättänyt hylätä vanhentuviksi näkemiään tekniikoita "etuajassa": diskettiaseman poisto iMaceistä, CD- ja DVD-aseman poisto MacBookeista, RJ-45-paikan poisto MacBookeista sekä tiedonsiirtoporttien määrän vähentäminen USB-C:hen ja 3,5 mm:n porttiin uusimmassa MacBookissa. Jos on kaivannut yhteensopivuutta vanhoihin tekniikoihin, Applen ratkaisuna on ollut tarjota erikseen myytävää adapteria.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (4)

sidrend
sidrend

1

Joo-o, kai mukana toimittavat sitten jonkun bluetooth vastaanottimen tai vastaavan...

Puhelimen ei mielestäni ole mitään tarvetta olla niin ohut, etteikö siihen 3,5mm liitäntää saisi mahtuun. Isompaa akkua ja vähän paksumpaa puhelinta vaan.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti sidrend:

Joo-o, kai mukana toimittavat sitten jonkun bluetooth vastaanottimen tai vastaavan...

Puhelimen ei mielestäni ole mitään tarvetta olla niin ohut, etteikö siihen 3,5mm liitäntää saisi mahtuun. Isompaa akkua ja vähän paksumpaa puhelinta vaan.

Applella on tuntunut olevan tietynlainen fetissi ohuisiin laitteisiin mahdollisimman vähillä napeilla ja liittimillä, joten tämäkään ei yllättäisi.

Pääsyy ei välttämättä kuitenkaan ole juuri ohuus vaan liittimen suhteellisen suuri koko syvyyssuunnassa, sen tilan voisi ehkä käyttää johonkin muuhunkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

3

Olihan nokiallakin puhelimessa joskus 2,5mm kuuloke liitin. Omistin tuollaisen puhelimen. Voisivat käyttää tuollaista kokoa jos haluavat ohuen puhelimen ja kuuloke liittimen. Puhelimen mukana tuli adapteri 3,5mm kuuloke liitintä varten.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jarppi0123:

Olihan nokiallakin puhelimessa joskus 2,5mm kuuloke liitin. Omistin tuollaisen puhelimen. Voisivat käyttää tuollaista kokoa jos haluavat ohuen puhelimen ja kuuloke liittimen. Puhelimen mukana tuli adapteri 3,5mm kuuloke liitintä varten.


Ei hyvä, tilansäästö minimaalinen, mutta yhteensopivuus kuitenkin katoaa. Sittenhän se on jo ihan sama käyttää vaikka Lightning-porttia, jos kuitenkin adapterin tarvitsee. Ja 2.5 mm liitin on mekaanisesti turhan heikko, 3.5 mm kiikun kaakun riittävän kestävä.

Mutta joo, en ymmärrä tuota ohuuden ihannointia, eikä puhelinten kokokaan kaadu pariin liittimeen niin kauan kuin näytön on kuitenkin oltava se ~5 tuumaa ja sen alla on oltava isohko akku. Tai se että pari grammaa saa pois painosta voi lähinnä näyttää hyvältä paperilla, kun kilpailija on painavampi - erillisen adapterin painoahan ei tarvitse laskea mukaan myyntispeksiin. Mutta jos käyttömukavuuden kustannuksella mennään, ei hyvä. Sitten kun tehdään täysin taipuva puhelin, tuollaisen kieltämättä hieman isohkon liittimen poisjäännin voi ymmärtää, mutta tuskin iP7 sellainen vielä on.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.