Samsung pistää Galaxy-pomon vaihtoon

2
Manu Pitkänen

Samsung pistää Galaxy-pomon vaihtoon
Samsung on päättänyt uudistaa mobiiliyksikkönsä johtoa osana vuosittaista johtokierrätystä. Yhtiön mobiilidivisioona kasvoi nopeasti Nokian alamäen myötä vuodesta 2010 vuoteen 2013 saakka, mutta kääntyi itsekin jyrkkään laskuun syksystä 2013 alkaen.

Samsungin mobiiliyksikön päivittäistä toimintaa on johtanut JK Shin, mutta jatkossa hänen tehtävistään huolehtii viime vuonna mobiiliyksikön tutkimus- ja kehitystoiminnan johtoon noussut Koh Dong Jin. JK Shiniä ei syrjäytetä kokonaan, vaan hänen tehtävänkuvansa on jatkossa pidemmän aikavälin strategioiden hahmottelu. Koh Dong Jinin valintaa lienee puoltanut hänen työnsä Galaxy S6:n ja Note 5:n suunnittelussa.

Vuosi sitten Samsung uudisti isolla kädellä johtoporrastaan, mutta antoi JK Shinin kuitenkin jatkaa mobiiliyksikön ylimpänä pomona.

Vaikka Samsungin mobiiliyksikön taloudellinen suorituskyky näyttää vakautuneen parin vuoden pudotuksen jälkeen, ei yhtiö ole vielä onnistunut haastamaan keskeisimpiä kilpailijoitaan. Vaikka Galaxy S6 saikin hyviä arvosteluita kriitikoilta, ei se ole kuitenkaan onnistunut murtamaan Applen asemaa ylemmän hintaluokan puhelimissa. Vastaavasti kiinalaiset halpavalmistajat nakertavat edelleen alemman hintaluokan tuotteiden myyntiä. Xiaomi kuitenkin kertoi vähän aika sitten odotuksia heikommasta kasvusta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 10 – hinta laskenut -47%

Realme 10
149 € CDON
312 € Hobby Hall
371 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 282 €

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Oppo Reno10 Pro – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10 Pro
600 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 992 €

Kommentit (2)

Anonyymi käyttäjä
eetuliisko (vahvistamaton)

1

No ei ole enään Samsungin tulos laskussa vaan nousi Q3 taas uuteen nousuun s6 ja note ansiosta!

Vastaa
EetuHamalainen
EetuHamalainen

2

Kerran halpavalmistaja, aina halpavalmistaja. Siitä leimasta ei pääse eroon. Olisi kannattanut tehdä aikanaan parempia valintoja ja keskittyä määrän sijasta laatuun.

Jos vertailussa on kaksi n. 800 € puhelinta, joista toinen on sulava, responsiivinen sekä esteettisesti hyvännäköinen, toinen ei niin sulava, ei myöskään responsiivinen, eikä niin hyvännäköinen (ainakaan yrityksestä ja sen tuotteista muodostetun mielikuvan, eli brändin mukaan), niin valinta on itsestäänselvyys. Ylemmän hintaluokan kuluttajat ovat myös merkkitietoisempia, jolloin tämä teoria vahvistuu.

Harva haluaa maksaa yli 800 € muovisen näköisestä (ilmeisesti kuitenkin metallia, en ole varma) ja huonon brändiarvon omaavasta tuotteesta, kun tarjolla on siinä hintaluokassa parempaakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.