Yli 200 000 allekirjoittanut addressin Applelle: Säilyttäkää kuulokeliitin!

7
Matti Robinson

Yli 200 000 allekirjoittanut addressin Applelle: Säilyttäkää kuulokeliitin!
Yksi merkittävimmistä huhuista tulevan iPhonen suhteen on standardin kuulokeliittimen kohtalo. Huhujen mukaan Apple olisi luopumassa 3,5 millimetrin kuulokeliittimestä ja siirtymässä täysin Lightning- ja Bluetooth-kuulokkeisiin. Tämä jos joku huolettaa useita kuluttajia,kertoo 9to5Mac.

Kuluttajien huoli ilmenee erityisesti Applelle suunnatusta addressista, jossa vaaditaan Applea säilyttämään standardimuotoinen kuulokeliitin. Vaikka huhut ovat vielä tietysti täysin vahvistamattomia, niin addressissa maalaillaan synkkää kuvaa. Addressin on allekirjoittanut tätä kirjoittaessa n. 217 000 ihmistä, joka ylittää määritellyn tavoitteen.

"Apple huijaa jälleen kuluttajia", sanotaan addressin alussa. Tekstissä vedotaan Appleen sekä kuluttajien että planeettamme vuoksi, sillä kuluttajien turhaksi jäävät kuulokkeet olisivat näin ollen maapalloamme rasittavaa jätettä.Apple ei ole aiemminkaan piitannut kovin paljoa standardiliitännöistä ja esimerkiksi muiden valmistajien käyttäessä USB-liittimien eri versioita Applella on ollut käytössä omia yhteensopimattomia liittimiä. Apple ei myöskään ole tukenut muiden valmistajien laajuudella Bluetooth- ja NFC-teknologioita.

3,5 millimetrin liittimen poistaminen laitteesta todennäköisesti helpottaisi laitteen paketoimista entistä ohuempaan pakettiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (7)

uustolli
uustolli

1

"Apple huijaa kuluttajia" Ei se mitään huijaa. Eiköhän se ole kuluttajan ongelma minkä laitteen hän ostaa. Tehokkaampaa on äänestää kukkarollaan jos ei tuollaisesta pidä. (Apple käyttäjille tiedoksi siis kukkarolla äänestäminen EI tarkoita sitä, että osta kaikki mahdolliset esineet joissa puoliksi syöty omena)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi 0123 (vahvistamaton)

2

Aivan sama postavatko koko kuuloke liittimen. Nokia Lumia 930 käyttäjä. Jos haluavat tehdä ohuemman puhelimen voisivat köyttää kuulokeliittimenä 2,5mm käyttihän NOKIA tuota liitintä muinoinkin mylla oli tikkainen puhelin NOKIA 6220 CLASSIC puhelimessakin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
UusiOnparempi (vahvistamaton)

3

Saisiko myös levykeaseman takaisin? Onhan se toki erittäin epämielyttävää ostaa uudet kuulokkeet tai adapterin, mutta Applemaista vanhan tekniikän hylkäämistä saisi näkyä myös muissa valmistajissa, jotta muutos ei kestaisi sitä 10 vuotta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Maw83 (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti UusiOnparempi:

Saisiko myös levykeaseman takaisin? Onhan se toki erittäin epämielyttävää ostaa uudet kuulokkeet tai adapterin, mutta Applemaista vanhan tekniikän hylkäämistä saisi näkyä myös muissa valmistajissa, jotta muutos ei kestaisi sitä 10 vuotta.

Jotkin vanhat tekniikat vaan toimii :) turha sitä on pyörää uudelleen keksiä.

Vastaa
Mckonen10
Mckonen10

5

Ei ummarra mikä ihmisissä on, kun laittavat rahansa iphonen kaltaiseen tuhannen apsin skeidaan. Vaimolla 5s; akku ei kestä päivääkään, kamera vain keskitasoa, ei tiedostonhallintaa, kuten winukassa eli tarvitaan oma apsi tällekin. Lisäksi on mainostettu helppokäyttöisyydstä...tai oikeastaa aina kun joudun sitä käyttämään yritän luonnostani siirtyä avoimesta ikkunasta toiseen ruutua pyyhkäisemällä, mutta eihän se Iphonessa ole mahdollista, vaan ensin avoin apsi/ikkuna kiinni..., voi vittu että osaa olla kömpelö käyttis! ....lisäksi menee erittäin helposti rikki...

Vastaa
delic
delic

6

^

5s on yli 2 vuotta vanha luuri, kamera oli tullessaan markkinoiden kärkeä, ihan kuten nytkin uusimmassa mallissa. Akku kesti aikoinaan hyvin, nyt tosiaan ikä alkaa näkymään ja siksi vaihdoinkin 6s:sään viimevuonna.

Avoimesta ikkunasta pyyhkäisy toimii 6s:llä. Ilman 6s:ssää sovellusten välillä siirrytään painamalla kotinappia pohjassa, eli mitään ei kiinni tarvi laittaa?

En tiedä mitä tarkoitat helposti rikki menevällä, käytössä ollut iPhone vuodesta 2009 eikä koskaan ole yksikään mennyt rikki tai ollut huollossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti UusiOnparempi:

...Applemaista vanhan tekniikän hylkäämistä saisi näkyä myös muissa valmistajissa, jotta muutos ei kestaisi sitä 10 vuotta.


Vanhan rasittavasta ja tarpeettomasta on turhamaksaa, mutta kuka kuluttaja oikeasti haluaa korvaavaksi kallista epäyhteensopivaa.

3,5 plugissa käytetty audio on tänäpäivänä käytössä, ja laitekanta uudistuu hitaasti, puhutaan kymmenistä vuosista.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti UusiOnparempi:

...Applemaista vanhan tekniikän hylkäämistä saisi näkyä myös muissa valmistajissa, jotta muutos ei kestaisi sitä 10 vuotta.


Jos katsot niitä muutamanvuoden vanhoja laitteita jotka iPod kelkkassa mukana (liitiin), sekin vanhnetunut tekniikka poistui alle kymmenessä vuodessa.
Millaista elinkaarta odotat Lightning liittimille, pistetäänkö sekin uusiksi, onko hienoa jos 10v päästä loppuunkäistelty?

Voi olla että Lightning liittinkään kestä kymmentävuotta

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.