Älykelloja myytiin jo enemmän kuin sveitsiläisiä kelloja

1
Manu Pitkänen

Älykelloja myytiin jo enemmän kuin sveitsiläisiä kelloja
Markkinatutkimusyhtiö Strategy Analyticsin mukaan älykelloja myytiin viime vuoden lopulla enemmän kuin sveitsiläisiä rannekelloja. Älykelloja myytiin tutkimusyhtiön arvion mukaan loka-joulukuussa maailmanlaajuisesti 8,1 miljoonaa kappaletta, kun taas sveitsiläisten kellojen myyntimäärä jäi 7,9 miljoonaan kappaleeseen.

Älykellojen ja sveitsiläisten kellojen vertaaminen kappalemääräisen myynnin perusteella on hieman hölmöä, sillä laitteiden pääasiallinen kohdemarkkina on hyvin erilainen. Sveitsiläiset kellovalmistajat keskittyvät kalliisiin kelloihin, joita saatetaan ostaa jopa sijoitusmielessä. Älykellojen myyntihinta on muutamissa sadoissa euroissa. Lähtökohtaisesti näiden tuoteryhmien vertaaminen tuntuu samalta kuin vertaisi sadan euron älypuhelimien kappalemääräistä myyntiä uusimman iPhonen myyntiin.

Kellokategorioiden vertaamisessa on kuitenkin oma ajatuksensa. Kaikki sveitsiläiset kellot eivät ole huippukalliita, esimerkiksi Swatch valmistaa hyvinkin edullisia sveitsiläisiä kelloja, jotka hintansa puolesta kilpailee samoista asiakkaista kuin älykellomerkitkin. Älykellojen myyntimäärät osoittavat, että sveitsiläiset yhtiöt ovat jättäneet huomioimatta sellaisen asiakasryhmän, joka on valmis pitämään kelloa ranteessaan, mutta ei halua kuitenkaan tavanomaista rannekelloa. Näin ollen sveitsiläiset yhtiöt eivät ole onnistuneet tarttumaan kiinni uudesta kasvumarkkinasta.Strategy Analyticsin mukaan viime vuoden lopulla myydyistä älykelloista 5,1 miljoonaa kappaletta eli 63 prosenttia oli Apple Watcheja. Applen älykelloja myytiin siis joulukvartaalilla enemmän kuin esimerkiksi Microsoftin Lumia-puhelimia. Samsung oli 1,3 miljoonan laitteen myynnillä markkinakakkonen (16 %).


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.