Arvostelussa Samsung Galaxy S7 edge - Maailman paras Android-puhelin

12
Arvostelu: Samsung Galaxy S7 edge
Sami Koivunen Sami Koivunen

Sisällys

Samsung Galaxy S7 edge esiteltiin yhdessä Galaxy S7 –perusmallin kanssa helmikuussa pidettyjen MWC-messujen alla. Viime vuonna ensimmäisen kerran markkinoille tuotu edge-variantti eroaa perusmallista erityisesti puhelimen reunoille jatkuvan kaarevan näytön ansiosta.

Samsung toi edgeen takaisin kaivatut microSD-korttipaikan ja vedenpitävyysluokituksen. Heti Galaxy S7 –julkistusten jälkeen oli selvää, että uutuuksilla keskityttiin ennemmin korjaamaan Galaxy S6 –älypuhelimien puutteita kuin esittelemään kokonaan uudistettu laite.

Galaxy S7 edgen suositushinta on Suomessa 849 euroa, mikä tekee siitä 100 euroa Galaxy S7 -perusmallia kalliimman. Saimme Samsungilta puhelimet testiin ja otimme selvää, minkälaista vastinetta älypuhelin tarjoaa kovalle hintalapulleen.

Galaxy S7 –perusmallin arvostelun voi lukea täältä.

Tekniset tiedot

 • Järjestelmä:
 • Android Marshmallow 6.0.1
 • Mitat:
 • 150,9 x 72,6 x 7,7 mm
 • Paino:
 • 157g
 • Näyttö:
 • 5,5" QHD-näyttö (2560 x 1440)
 • Suoritin:
 • Suomessa Exynos 8890 Octa (muualla Qualcomm Snapdragon 820)
 • RAM:
 • 4 GB
 • Tallennustila:
 • 32/64 GB, microSD-korttipaikka
 • Kamerat:
 • 12 megapikselin takakamera optisella kuvanvakaajalla ja viiden megapikselin etukamera
 • Yhteydet:
 • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.2, NFC
 • Akku:
 • 3600 mAh

Ulkonäkö

S7 edge eroaa perusmallista 0,4 tuumaa isommalla näytönkoollaan. Ulkomuodoltaan se on yllättävän kapea eikä tunnu isoista mittalukemistaan huolimatta erityisen isokokoiselta puhelimelta. Viime vuodesta tuttua on metallin ja lasin yhdistäminen valmistusmateriaaleina, mikä tarkoittaa, että puhelin tuntuu kädessä jämäkältä premium-luokan laitteelta. Laitteen takaosa kerää jonkin verran sormenjälkiä, mutta haitta on pieni, kun ottaa huomioon miten tyylikkäästä laitteesta on kyse.

Galaxy S7-puhelimet on myös IP68-sertifioitu eli ne kestävät hyvin pölyä ja vettä. IP-luokitus on asia, joka pitäisi ehdottomasti löytyä kaikista nykypäivän huippuälypuhelimista. Samsungin Galaxy S6 -puhelimista sitä ei tosin löytynyt johtuen luokituksen toteuttamisen hankaluudesta sen metallia ja lasia yhdistelevän rakenteen kanssa. Samsungin kehittämän uuden tekniikan avulla S7-puhelinten luvataan kestävän jopa puoli tuntia puolentoista metrin syvyydessä. Arkipäiväiset vesisateet ja roiskeet eivät siis ole puhelimelle ongelma. Vahva IP-luokitus onkin myyntivaltti erityisesti Applen iPhone 6s -puhelimiin verrattuna.

Muiden valmistajien laitteisiin verrattuna Galaxyjen ulkoasu eroaa merkittävästi painikkeiden ja korttipaikkojen sijoittelun osalta. Puhelimesta löytyy edelleen usean puhelinmerkin jo hylkäämä fyysinen kotipainike. Painikkeeseen on yhdistetty myös Samsungin sormenjälkilukija. Sen sijaan sykemittari on sijoitettu takakameran viereen.

Tekniikka

Perinteisesti erittäin laadukkaita älypuhelinnäyttöjä sisältänyt Galaxy S –mallisto ei petä kuluttajaa tälläkään kertaa. Vaikka näkyvien erojen havaitseminen huippuälypuhelinten välillä on käynyt jatkuvasti haastavammaksi, voi S7 edgen OLED-näytön sanoa erottuvan joukosta. Kattavia näyttötestejä tekevä DisplayMate onkin valinnut Galaxy S7:n näytön markkinoiden parhaaksi. DisplayMate havaitsi muun muassa, että tämän vuoden Galaxy-huippumalleissa maksimikirkkaus on 24 prosenttia korkeampi kuin viime vuonna niin ikään parhaaksi älypuhelinnäytöksi valitussa Galaxy S6:ssa. Kirkkaus on sama kuin 20 prosenttia isommat näyttökomponentit sisältävässä 5,7 tuuman Galaxy Note 5:ssä. Testi havaitsi S7:n olevan ennätysluokkaa myös mm. väritoistossa, korkeimmassa kontrastissa vallitsevassa valaistuksessa ja näyttöresoluutiossa.

Näyttö on ulkoisesti merkittävin ero Galaxy S7:n ja Galaxy S7 edgen välillä, mutta teknisesti ne vastaavat toisiaan: molemmissa on 2560 x 1440 pikselin resoluutio ja 535 pikseliä tuumaa kohti. Viime vuoteen verrattuna Samsung on päättänyt kasvattaa edge-mallin fyysistä kokoa laajentamalla näytön kokoa 5,5 tuumaan (Galaxy S6+ -versiosta löytyy tosin vieläkin isompi 5,7 tuuman näyttö). Teknisesti näytöstä on mahdotonta keksiä mitään valitettavaa, mutta testiaikana se oli liioitellun herkkä kosketukselle. Puhelin saattoi esimerkiksi tulkita lyhyen painalluksen pitkäksi painallukseksi ja muitakin virhepainalluksia tapahtui joka päivä.

Yhtenä merkittävimmistä muutoksista viime vuoteen nähden S7 edgestä löytyy nyt microSD-korttipaikka. Korttipaikka on sijoitettu mielenkiintoisesti puhelimen yläreunaan samaan kelkkaan nano-SIM-korttipaikan kanssa. Puhelin tukee maksimissaan 200 gigatavun microSD-kortteja.

Samsungin huippumalli sisältää odotetusti myös viimeisintä tekniikkaa olevan järjestelmäpiirin ja RAM-muistin määrää on nostettu nykyvaatimusten mukaisesti neljään gigatavuun.

S7 edgestä löytyy siis tuttuun tapaan myös sormenjälkilukija ja sykemittari. Molemmat toteutukset ovat aavistuksen epäintuitiivisia, mutta sinänsä ihan toimivia. Jos sormenjälkilukijalla haluaa avata puhelimen lukituksen, vaati se ensin kotipainikkeen painallusta. Lukija toimii nopeasti ja sulavasti, mutta sormen asettelu oikeaan kohtaan ei välttämättä onnistu aina ensimmäisellä yrityksellä.

Kuluttajapakkauksessa mukana tulee pikalaturi, jonka luvataan lataavan puhelimen nollasta täyteen lataukseen 100 minuutissa. Puhelinta voi periaatteessa myös ladata langattomasti erillisen latausalustan avulla. Vaikka langattoman latauksen teknologia sinänsä on hieno, niin sen tuoma lisähyöty on melko kyseenalaista. Testiin annetussa puhelinversiossa pikalatausmahdollisuutta ja langatonta latausta ei voinut kuitenkaan testata. Galaxy S7 -puhelimet ovat rakenteeltaan unibodyjä eli toisin kuin esimerkiksi LG:n tulevassa G5-huippumallissa, Galaxyjen akkuja ei voi irrottaa.

Akunkestoltaan markkinoiden parhaat älypuhelimet kykenevät jo käytännössä parin päivän käyttöaikaan yhdellä latauksella. Omiin odotuksiini nähden S7 edgen akunkesto oli pieni pettymys, sillä vaikka sen sisältä löytyy nimellisesti iso 3600 milliampeeritunnin akku, kestää se vain vaivoin vuorokauden satunnaista käyttöä. Muutaman kerran sain aktiivisella käytöllä akun kulumaan loppuun jo alkuillasta. On tosin huomattava, että käytän puhelinta satunnaisesti myös mobiilitukiasemana, mikä kuluttaa akkua selvästi tavallista käyttöä nopeammin.

Käyttöliittymä

Puhelimen käyttöliittymäkokemus oli koko testiajan täydellisen sulava, eikä puhelin hyytynyt tai kaatuillut. Puhelimessa on luonnollisesti Samsungin oma TouchWiz-käyttöliittymä.

Uutena toimintona S7:n TouchWiziin on tuotu nk. Always On -näyttö, joka on jo tuttu erityisesti Lumia-puhelimista. Ominaisuus onkin hyvä lisä puhelimelle. Asetuksista hallittavissa oleva toiminto ei ole erityisen monipuolinen, mutta perustiedot, kuten kellon ja kalenterin sillä saa asetettua näkyville.

Edge-versiossa TouchWiz antaa käyttäjälle mahdollisuuden käyttää reunanäyttöä hyväksi. Reunanäyttöä hyödyntävät aputyökalut ja pikavalikot ovat sinänsä käteviä, mutta niitä tulee käytettyä melko harvoin. Puhelin on myös aktiivinen puskemaan erilaisia tarpeellisia ja vähemmän tarpeellisia ilmoituksia itsestään.

Sovelluspuolella S7 tarjoaa vain vähän uutta. Valmiiksi asennettuna on kasa Samsungin omia, Googlen ja Microsoftin sovelluksia. Suurin osa niistä on turhia, mutta eipä niistä juuri haittaakaan ole. TouchWizin käyttöliittymässä huomio kohdistuu ensimmäisenä valmiiksi asennettuun Flipboard-näkymään, joka on asennettu vasemmalle reunalle kotinäkymään nähden. Flipboardin voi kytkeä pois päältä, mutta käytännössä se varaa aina itselleen tilan, sillä TouchWiz ei mahdollista sille varatun näkymän poistoa kokonaan. Muuten TouchWiz ei ärsytä liikaa ja käyttöliittymäasettelut ovat hyvin perinteiset.

Kamerat

Galaxy S7 edgen kamera edustaa tällä hetkellä parasta mahdollista älypuhelimesta löytyvää kameraa. S7 edge -puhelimet on hieman vaihtelevasti varustettu joko Samsungin omalla S5K2L1-sensorilla tai Sonyn IMX260-sensorilla, mutta molempien kuvanlaatu on osoitettu lähes toisiaan vastaavaksi. Megapikseleitä S7 edgestä löytyy vähemmän kuin edeltäjästään, mutta sen pikselit ovat isompia, autofokus nopeampi ja objektiivi kirkkaampi. Kamera on ollut erityisen kehuttu hyvistä hämäräkuvistaan.

16:9 kuvasuhteella otetuissa 9,1 megapikselin valokuvissa S7 edgessä 4032 x 2268 pikseliä ja 4:3 kuvasuhteella otetuissa 12 megapikselin kuvissa 4032 x 3024 pikseliä. Valokuvausharrastajien iloksi kameralla voi ottaa käsiteltyjen kuvien lisäksi myös suoraan kennolta tulevia raw-kuvia. Galaxy S6 -puhelimiin verrattuna S7:n polttoväli on pienentynyt 26 millimetriin ja myös edeltäjässä ollut 1,9-aukkosuhde on parantunut 1,7:ään. Samsungin kamerasovelluksella voi S7:n myötä ottaa myös nk. liikepanoraamakuvia. Liikepanoraamakuvissa voi panoraamaa katsella jälkikäteen puhelinta sivusuuntaan liikuttamalla.

Kamera osoittautui omissa kokeiluissani hämmästyttävän hyväksi ja ehdottomasti parhaaksi älypuhelinkameraksi, jota olen kokeillut. Yleensä älypuheliminkameroiden kompastuskivinä olleet hämäräkuvaus ja kuvien jälkikäsittely ovat ehdottomasti menneet parempaan suuntaan S7:n myötä. Puhelimella voi helposti ottaa kuvia myös sisätiloissa kohinan pysyessä maltillisena ja ulkonakin kuvaus onnistuu hämärässä.

Puhelimen kamera on pärjännyt myös muissa testeissä erittäin hyvin. Kameroita vertailevan DxOMarkin tekemässä arvostelussa älypuhelin keräsi kamerallaan ennätyspisteet päihittäen mm. Galaxy S6 Edge Plussan, Sony Xperia Z5:n ja iPhone 6s Plussan. Kameraa ja kuvia on kehuttu esimerkiksi hyvästä valotuksesta, nopeasta ja tarkasta tarkennuksesta sekä hyvästä kompromissista kohinan ja yksityiskohtien välillä.

Yhteenveto

5,5 tuuman koostaan huolimatta S7 edge tuntuu kädessä kompaktilta ja käytettävissä ollut tila on hyödynnetty erittäin hyvin. Makuasioista on tietysti vaikea kiistellä, mutta S7 edge on myös ulkoisesti tyylikkäin ja näyttävin puhelin, jota olen päässyt testaamaan. Varsinkin testiin saatu musta versio vakuuttaa tyylikkyydellään.

Teknisesti S7 edgessä loistavat erityisesti suorituskyky, näyttö ja kamera. Onkin perusteltua kutsua S7 edgeä kovasta hinnastaan huolimatta tämän hetken parhaaksi älypuhelimeksi. Varsinkin, kun testin aikana LG:n ja HTC:n kilpailevat mallit eivät olleet vielä saapuneet kauppoihin.

Aivan täydellinen älypuhelin S7 edge ei kuitenkaan ole. Laitteen näyttö oli testiaikana kumman herkkä ja osittain edge-näytönkin takia virhepainalluksia tulee säännöllisesti. Lisäksi puhelimen akunkesto jätti toivomisen varaa, eikä puhelin tarjoa paljoa uusia ominaisuuksia edelliseen Galaxy-sukupolveen verrattuna.

Samsung Galaxy S7 edge (32GB)

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (12)

snaipperi609
snaipperi609

1

Apple kuplan jälkeen, on tullut samsung kupla. Missä kirjoittaja näköjään samsungin sponsorointien avulla elää. Samsungin puhelimet eivät ole parhaita, eikä myöskään touchwiz, mikä on täytetty bloatwarella. Kyllä se aktiivisella käyttäjällä vituttaa kun tallennustila täynnä bloatwarea.

Vastaa
veeman07
veeman07

2

Tallennustila täynnä bloatwarea - just joo. Luulisi tilan riittävän jos laitat puhelimeen vielä 200 gb muistikortin (jolle voit muuten asentaa myös ohjelmia). Touchwiz toimii muuten erittäin sulavasti. Suosittelen tutustumaan tähän mainioon puhelimeen ennen hätäisten johtopäätösten tekemistä.

Vastaa
snaipperi609
snaipperi609

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti veeman07:

Tallennustila täynnä bloatwarea - just joo. Luulisi tilan riittävän jos laitat puhelimeen vielä 200 gb muistikortin (jolle voit muuten asentaa myös ohjelmia). Touchwiz toimii muuten erittäin sulavasti. Suosittelen tutustumaan tähän mainioon puhelimeen ennen hätäisten johtopäätösten tekemistä.

Jaahas, "Peter" samsungin maksama ulkopuolinen konsultti täällä mainostelee.

Onkohan ulkoisen muistikortin ostaminen osa samsungin ansaintalogiikkaa? Sinällään todella sääli että samsungin on pilannut android puhelimensa 1) touchwizillä ja 2)bloatwarella. Eikä kyse bloatwaressa ole edes siitä kuinka paljon tallennustilaa siihen lopulta kuluu, vaan ihan niitten tarpeettomien ohjelmien määrästä. Androidille on kuitenkin olemassa 2 kauppaa vakiona samsungin puhelimissa, eikä näistä käyttäjä voisi itse ladata haluamansa. Jos käyttäjä ei valmistajan sovellusta lataa, niin kertoo tämäkin että jossakin on vikaa.

Missä on loppupeleissä artikkelin tekijän toteamus että S7 todellakin voittaa kaikki kilpailijansa? Mitkä ovat artikkelin kirjoittajan sidonnaisuudet samsungiin?

Vastaa
dRD
dRD

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaipperi609:

Missä on loppupeleissä artikkelin tekijän toteamus että S7 todellakin voittaa kaikki kilpailijansa? Mitkä ovat artikkelin kirjoittajan sidonnaisuudet samsungiin?

Yhteenvedossahan tuo on:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Yhteenveto:

Makuasioista on tietysti vaikea kiistellä, mutta S7 edge on myös ulkoisesti tyylikkäin ja näyttävin puhelin, jota olen päässyt testaamaan. Varsinkin testiin saatu musta versio vakuuttaa tyylikkyydellään.
Teknisesti S7 edgessä loistavat erityisesti suorituskyky, näyttö ja kamera. Onkin perusteltua kutsua S7 edgeä kovasta hinnastaan huolimatta tämän hetken parhaaksi älypuhelimeksi. Varsinkin, kun testin aikana LG:n ja HTC:n kilpailevat mallit eivät olleet vielä saapuneet kauppoihin.

Huawein P9 ja tulevat mallit HTC:ltä ja LG:ltä saattavat muuttaa tilannetta, mutta toimittajamme subjektiivisen arvion mukaan tilanne on em. perustein tällä hetkellä juurikin noin. Makuasioistahan voi kiistellä, mutta Samsung ei teknisesti juuri millään osa-alueella häviä ja lopulta kysymys on kokonaisuudesta, miten kaikki speksit, muotoilu, jne yhdistyvät laitteessa.

Ja viittä tähteähän ei tässäkään naksahtanut, eli ongelmia edelleen on. Bloatware on toki kaikkien muiden paitsi Nexus-sarjan ongelma, unibody-rakenne on joillekin ehdoton "ei" ja akunkestosta tuli kritiikkiä.

Eli katsotaan, tilanne saattaa muuttua kun muiden valmistajien kevään lippulaivat saapuvat testiimme.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Veikkaus1x2 (vahvistamaton)

5

Lainaus:

Suoritin:
Suomessa Exynos 8890 Octa (muualla Qualcomm Snapdragon 820)

Tuskin nyt suomea varten ovat kokonaan omaa varianttia tehneet.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaipperi609:


Onkohan ulkoisen muistikortin ostaminen osa samsungin ansaintalogiikkaa?

Muistialkaen mallissakin on monelle alkuun riittävästi tallennustilaa ja muistikorttituki on erinomainen asia, se ei ole valmistajale rahastamis konsti. toisin kuin esim. ne laitteet joissa muistin lisäämien tarkoittaa laitteen vaihtoa.

Käytännössä kaikissa luureissa on esiasennettuja ohjelmia, joissain enemmän ja joissain vähemmän, niitä jokatapauksessa tarvitaan ja niistä kiistatta etunsa, totta että kaikki ei välttämättä ihan onnistuneita.

Joissain laitteissa, osan esiasennetuista saa suht vaivatta pois näkyvistä, jolloin ei käyttö tai esteettistä haittaa. (mm Samsungilla ollut tuolalista mahdollisuutta)

Vastaa
jartar
jartar

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user@org:

Muistialkaen mallissakin on monelle alkuun riittävästi tallennustilaa ja muistikorttituki on erinomainen asia, se ei ole valmistajale rahastamis konsti. toisin kuin esim. ne laitteet joissa muistin lisäämien tarkoittaa laitteen vaihtoa.

Käytännössä kaikissa luureissa on esiasennettuja ohjelmia, joissain enemmän ja joissain vähemmän, niitä jokatapauksessa tarvitaan ja niistä kiistatta etunsa, totta että kaikki ei välttämättä ihan onnistuneita.

Joissain laitteissa, osan esiasennetuista saa suht vaivatta pois näkyvistä, jolloin ei käyttö tai esteettistä haittaa. (mm Samsungilla ollut tuolalista mahdollisuutta)


Juurikin näin. Esiasennettujen ohjelmien kohdalla on sama ongelma kuin minkä tahansa tietotekniikan kanssa. Toki olisi mahdollista julkaista puhelimia missä on vain pakolliset ohjelmat ja käyttäjä sitten valitsee siihen kaikki mieltymysten mukaan. Todellisuudessa kuitenkin pieni osa käyttäjistä kaipaa tätä ja osaa valita ne parhaat ohjelmat.

Kuitenkin, mahdollisimman puhdasta androidia kaipaaville on jo olemassa Nexus sarja. Valtavaa määrää muita valmistajia vastaan taas on hyvä, että pystytään jollakin erottumaan. Vanilla androidilla on vaikea erottua toisista valmistajista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user@org (vahvistamaton)

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Toki olisi mahdollista julkaista puhelimia missä on vain pakolliset ohjelmat ja käyttäjä sitten valitsee siihen kaikki mieltymysten mukaan. Todellisuudessa kuitenkin pieni osa käyttäjistä kaipaa tätä ja osaa valita ne parhaat ohjelmat.


Olet asian ytimessä, tuollaiselle toki kysyntää, mutta kaupallisesti aika pienen piirin, ja lisäksi se laitteen raudankin pitäisi täyttää tarpeet, kilpailukykyiseen hintaan. Eli käytönnössä taitaa kysyntää olla enemmän laitteille joissa räätälöity paketti johonkin tiettyyn tarpeeseen.

Yksi markkinarako voisi olla että käyttöönottaessa valitaan paketti, jotain kai ollutkin, mutta taitaa se vaan olla nyky käytäntö olla tehokkain tapa.

Vastaa
captcurzk
captcurzk

9

Ei siitä mihinkään pääse, paras mikä paras ja paremmaksi on paha laittaa.
Itse laitoi puhelimeeni 64GB muistikortin ja uskon sen riittävän pitkälle tulevaisuuteenkin!
Hyvä ja nopea kortti maksoi jopa täydet 24eur.
ja sen ei kyllä luulisi kenenkään taloutta kaatavan..LOL :)
Loput jorinat ovatkin sitten pers'aukisten kateellisten höpinöitä.
Totuushan on se ja se myös pätee aina, että markalla saa markan tavaran, vaikka nyt kait pitäisi jo puhuakin euroista.
Hyvä ja halpa on yhtäkuin 1+1=2. Osta ensin halpa ja sen jälkeen hyvä, kannattaako se?
Se onkin sitten jo kokonaan toinen juttu.

Vastaa
jartar
jartar

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti captcurzk:

Ei siitä mihinkään pääse, paras mikä paras ja paremmaksi on paha laittaa.
Itse laitoi puhelimeeni 64GB muistikortin ja uskon sen riittävän pitkälle tulevaisuuteenkin!
Hyvä ja nopea kortti maksoi jopa täydet 24eur.
ja sen ei kyllä luulisi kenenkään taloutta kaatavan..LOL :)
Loput jorinat ovatkin sitten pers'aukisten kateellisten höpinöitä.
Totuushan on se ja se myös pätee aina, että markalla saa markan tavaran, vaikka nyt kait pitäisi jo puhuakin euroista.
Hyvä ja halpa on yhtäkuin 1+1=2. Osta ensin halpa ja sen jälkeen hyvä, kannattaako se?
Se onkin sitten jo kokonaan toinen juttu.


Pelkkä kännyn koko ja bloatwaren määrä takaa sen, että minulle tuo on kaukana täydellisestä. Omaan käyttöön mun nykyinen huomattavasti halvempi känny on paljon parempi.

Toki jokainen laittaa kännyyn rahaan sen verran kun katsoo tarpeelliseksi, mutta varsinkin huippumallit on sijoituksena surkeita. Lisäksi se kallis känny on uuden julkaisun jälkeen pelkkä vanha malli. Ei muuta. Oikeasti paras känny on hinnaltaan sopiva ja riittävillä ominaisuuksilla oleva malli.

Vastaa
terle
terle

11

Toki jokainen laittaa kännyyn rahaan sen verran kun katsoo tarpeelliseksi, mutta varsinkin huippumallit on sijoituksena surkeita. Lisäksi se kallis känny on uuden julkaisun jälkeen pelkkä vanha malli. Ei muuta. Oikeasti paras känny on hinnaltaan sopiva ja riittävillä ominaisuuksilla oleva malli.

Ei ole olemassakaan sitä oikeata kännyä!

Vastaa
terle
terle

12

Toki jokainen laittaa kännyyn rahaan sen verran kun katsoo tarpeelliseksi, mutta varsinkin huippumallit on sijoituksena surkeita. Lisäksi se kallis känny on uuden julkaisun jälkeen pelkkä vanha malli. Ei muuta. Oikeasti paras känny on hinnaltaan sopiva ja riittävillä ominaisuuksilla oleva malli.

Ei ole olemassakaan sitä oikeata ja ja riittävillä ominaisuuksilla olevaa mallia! Aina on jotain puuteteita!

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.