Älykellojen myynti kääntyi laskuun, villitys ohi?

4
Matti Robinson

Älykellojen myynti kääntyi laskuun, villitys ohi?
Tutkimusyhtiö IDC on julkaissut älykellojen myyntilukuja vuoden toiselta neljännekseltä. Tulevaisuudenalaksi kuviteltu älykelloteollisuus ei ole kasvanut edellisneljännesten tavoin, päinvastoin trendi on laskusuhdanteinen.

Viime vuoden takaiseen neljännekseen laskua on liki kolmannes, kun nyt älykelloja myytiin vain 3,5 miljoonaa kappaletta viime vuoden huhti-kesäkuun yli 5 miljoonaan laitteseen verrattuna. Edelleen veturina oli selkeästi Apple, jonka älykelloja myytiin noin 1,6 miljoonaa kappaletta, vaikka se oli kärkiviisikon ainut laskija.

Tietysti myynnin tippumiseen on vaikuttanut, että tänä keväänä Apple ei esitellytkään uutta älykelloa, kuten se teki viime keväänä. Näin kuluttajat edelleen odottavat uuden sukupolven laitetta markkinajohtajalta.

Applen osuus älykellomarkkinoista on niin suuri, nyt liki puolet, että se vaikuttaa merkittävästi kokonaisnäkymään. Todennäköisesti heikko näkymä jatkuu siis vuoden kolmannellakin neljänneksellä, sillä uutta älykelloa ei Applelta ole odotettavissa ainakaan ennen syyskuuta. Lisäksi Android Wearin uudistuksia odotellaan syksyllä.Onko villitys sitten ohi? Tuskinpa, vaikka älykelloista tuskin tulee uusia älypuhelimia. Tässä vaiheessa kuluttajat ovat varovaisia sijoittamaan laitteisiin, sillä teknologia kehittyy todennäköisesti harppauksittain, mahdollisesti jo lähikuukausina.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (4)

arcanix
arcanix

1

Toivottavasti ei jää villitykseksi, sillä ovat erittäin päteviä laitteita varsinkin liikkujalle. Itseltä löytyy alkuperäinen Pebble, Pebble Time Steel, sekä loppuvuodesta myös Pebble Time 2, jota rahoitin kickstarterissa. Viesteihin vastaaminen äänellä pyöräillessä on todella kätevä ominaisuus, josta olisi vaikea luopua. Uuden Pebble 2:n sykemittaus tulee varmaan hyvään käyttöön myös.

Vastaa
oxygenol
oxygenol

2

Turhia kapistuksia huonolla akun kestolla.
Kunhan tulisi "älykello" jossa akku kestää 3-4vk niin voisin harkita. Muuten täysin turhakkeita.

Vastaa
etrade
etrade

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti oxygenol:

Turhia kapistuksia huonolla akun kestolla.
Kunhan tulisi "älykello" jossa akku kestää 3-4vk niin voisin harkita. Muuten täysin turhakkeita.


Jep, jos sais korvattua kakkospuhelimen, joka maailman halvin Samsung läppäpuhelimen, puhelu ja tekstiviesti ominaisuuksilla niin vois kokeilla :)

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Nyt kun on älylaite ollut ranteessa vuoden, voin sanoa etten siitä enään luopuisi. Eka laite oli Microsoft Band joka tosin epämielyttävän ihottuman ja hankaumien vuoksi vaihtui Garminin Vivoactiveen. Nämä valikoitui yksinkertaisesti siksi, että Windowsin mobiiliin vaihtoehdot on vähissä. Nyt kun Windows vaihtuu Androidiin niin käytettynä hommasin LG:n Watch Urbanen.

Itselle tärkeimmät toiminnot ovat ehdottomasti olleet ilmoitukset. Aina ei tarvitse kaivaa puhelinta taskusta kun se ilmoittaa olemassaolostaan. Musiikin kuuntelussa siitä on myös hyötyä. Kappaleen voit vaihtaa kellosta ja laittaa vaikka paussille tarvittaessa, ilman että puhelinta pitää kaivaa taskusta. Lisäksi kaikki aktiivisuuden mittaaminen ja unen laadun mittaaminen on itselle tärkeää.

MS Bandin sai ladata parin päivän välein mikä ei missään vaiheessa koitunut ongelmaksi. Vivoactive kestää helposti viikosta kahteen jos ei käytä GPS-toimintoja paljoa. Tuleva LG vaatii latausta päivittäin. Ei tuota ongelmia töistä kotiin saapuessa ottaa kelloa ranteesta tunniksi latautumaan samalla kun katselen telkkaria, olen tietokoneella, teen ruokaa tai vaikka käyn suihkussa/saunassa. Se kännykkäkin pitää ladata päivittäin niin mikä ongelma kellon lataamisessa on? Kaikki se aika minkä kellolla säästää, on moninverroin enemmän kuin mitä sen lataamiseen laittamiseen ja takaisin ranteeseen laittamiseen kuluu.

Luulisin että ongelma on enemmänkin hinta. Monikaan ei ole valmis maksamaan 350 euroa laitteesta, joka käytössä on kuitenkin huomattavasti rajoittuneempi kuin saman hintaluokan puhelin. Itsekään en olisi valmis maksamaan älykellosta sitä hintaa mitä se uutena kaupassa maksaa, siksi ostan käytettynä ja niin varmasti tekee moni muukin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.