Turing-puhelimen edeltäjä: Tuotantoa ei koskaan aloitettu

1
Manu Pitkänen

Turing-puhelimen edeltäjä: Tuotantoa ei koskaan aloitettu
Turing Robotics Industriesin ympärille yritettiin luoda Suomessa suurta hypeä, sillä yritys lupasi aloittaa älypuhelimien tuotannon Salossa. Nokia oli lopettanut tuotannon jo useampi vuosi sitten, joten matkapuhelintehdaskaupungin elvyttäminen kuulosti hyvältä tarinalta jopa Yleisradiolle. Kaiken lisäksi Turing lupasi käyttää suomalaisen Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmää.

Yhtiön huipputurvalliseksi mainostettu puhelin esiteltiin joukkorahoitushankkeen voimin jo viime vuonna, mutta markkinoille se ei ole vielä tullut. Puhelimen tuotannon luvattiin alkavan Salossa keväällä ja vuosituotantomääräksi arvioitiin 300 000 kappaletta. Turun Sanomien mukaan tuotanto ei ole tosin vieläkään käynnistynyt ja joukkorahoitushankkeeseen osallistuneille on luvattu toimittaa Kiinassa valmistettu arviointikappale laitteesta. Toimitettavasta laitteesta tosin puuttuu useita luvattuja ominaisuuksia.

Tuotannon käynnistymisen ongelmat olisi helppo kuitata normaalina aloittelevan yrityksen kasvukipuina, mutta Turingin viime viikolla antamat lupaukset lanseerata mielikuvituksellisilla teknisillä ominaisuuksilla varustettuja laitteita veivät yhtiön jäljellä olevan uskottavuuden kokonaan.Turingin toimitusjohtaja Syl Chao yritti lanseerata Turing-puhelinta muistuttavaa Quasar IV -älypuhelinta QSAlpha-nimisen yrityksen alaisuudessa jo vuonna 2013. Tuolloin Indiegogon kautta haettiin 3,2 miljoonaa dollaria, mutta kokoon saatiin vain alle 100 000 dollaria. QSAlpha tosin lupasi aloittaa puhelimen tuotannon, koska joukkorahoituskampanja synnytti sopivasti "pöhinää". Tuotantoa ei tosin koskaan aloitettu.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (1)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.