Opas: Näin etsit lataamasi tiedostot Androidilla

1
Matti Robinson

Opas: Näin etsit lataamasi tiedostot Androidilla
Android mahdollistaa kilpalevia käyttöjärjestelmiä kenties paremmin erilaisten tiedostojen lataamisen, mutta mikäli olet siirtynyt Android-käyttäjäksi esimerkiksi iPhonen parista, niin tämä saattaa hämmentää.

Applen laitteesta poiketen Androidiin tiedostojen lataaminen tapahtuu pitkälti samalla tavalla kuin PC-tietokoneeseen. Niinpä laitteeseen voi ladata vaikkapa verkkosivuilta sisältöä. Tämä tosin mahdollistaa myös, että laitteeseen voi ladata kenties helpommin haitallista sisältöä.

Mikäli kuitenkin olet ladannut vaikkapa musiikkikappaleen tai PDF-dokumentin, etkä tiedä mistä siihen pääsisit käsiksi, niin tässäpä ohjeet:

  1. Tavallisesti latauksen yhteydessä laitteesi käyttöliittymän yläosassa olevaan ilmoituspalkkiin ilmestyy latauksesta ilmoittava ilmoitus. Tätä klikkaamalla pääset tarkastelemaan suoraan tiedostoa.
  2. Android voi kysyä valittuasi tiedoston millä ohjelmalla haluat kyseisen tiedoston avata, tässä tapauksessa kuvan pystyy avaamaan kahdella eri sovelluksella
  3. Mikäli ilmoitusta ei löydy, niin voit edelleen löytää tiedoston etsimällä sovellusvalikosta sovelluksen Tiedostot
  4. Tiedostot näkymä avautuu Viimeisimmät-näkymään, jossa listataan kaikki viimeisimmän laitteeseen lisätyt tiedostot
  5. Mikäli tästä näkymästä ei löydy lataamaasi tiedostoa helposti, niin voit selata kategorioita painamalla vasemman ylänurkan valikkonäppäintä (kuva yllä). Sieltä valitsemalla Lataukset pääset tarkastelemaan viimeisimmäksi lataamiasi tiedostoja (alla).
  6. Tiedostot-sovelluksen lisäksi puhelimesi sovellusvalikosta voi löytyä Lataukset-sovellus, jolla pääsee tarkastelemaan suoraan edellä mainittua latauslistaa
Useimmat tiedostot, kuten kuvat, musiikin, videot ja dokumentit, voit avata Android-puhelimesi oletussovelluksilla, mutta mikäli tiedostolle ei löydy sopivaa sovellusta, niin sitä kannattaa etsiä sovelluskaupasta tiedostopäätteen (pisteen jälkeisen kirjainyhdistelmän) avulla.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia XR20 – hinta laskenut -40%

Nokia XR20
174 € Kärkkäinen
350 € Proshop
366 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 289 €

Oppo A77 5G – hinta laskenut -40%

Oppo A77 5G
149 € DNA
199 € Proshop
249 € Verkkokauppa.com

Alin hinta viikko sitten: 249 €

Nokia G10 – hinta laskenut -30%

Nokia G10
106 € Hobby Hall
149 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 151 €

Sony Xperia 10 IV – hinta laskenut -29%

Sony Xperia 10 IV
250 € Kärkkäinen
349 € Elisa
399 € Hobby Hall

Alin hinta viikko sitten: 349 €

Kommentit (1)

jounik800
jounik800

1

jos ottaa kuvan, niin miksi kuvatt siirtyy lataukset kansioon/sovellukseen, ja kun poistaa kuvan lataukset sovelluksesta niin kuva poistuu myös kuvista, onko joku automaattinen kopiointi kesken ja se ei siirry nettiin ilman wifiä

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.