Hyvä puhelin alle 150 eurolla: Nokia 3 vai Huawei P8 Lite

6
Manu Pitkänen

Hyvä puhelin alle 150 eurolla: Nokia 3 vai Huawei P8 Lite
Huawein vuonna 2015 julkaisema P8 Lite -älypuhelin keikkuu alentuneen hintansa ansiosta edelleen suomalaisten operaattoreiden myydyimpien puhelimien listoilla. Eikä lainkaan huonoilla sijoituksilla, sillä DNA:lla se oli helmikuun myydyin puhelin, Elisan henkilöasiakaslistalla toisiksi myydyin ja Soneralla kolmanneksi myydyin.

Tulevan kevään aikana Huawei P8 Lite on kuitenkin saamassa haastajan, sillä HMD Global esitteli MWC-messuilla vain 139 euroa maksavan Nokia 3:n, joka on suunnattu perustason älypuhelinta etsiville kuluttajille. Tällaisille puhelimille tuntuisi löytyvän Suomessa kysyntää, sillä myös Galaxy J5 on pärjännyt operaattoreiden listoilla hyvin. Tulevan kevään aikana monet voivatkin löytää itsensä vertailemassa Galaxy J5:n, Nokia 3:n ja Huawein P8 Liten ominaisuuksia – kahden viimeksi mainitun vertailu löytyy alta ja ensinnä mainittujen vertailu löytyy edellä olevasta linkistä.Puhelin alle 150 eurolla: Nokia 3 vastaan Huawei P8 Lite

Huawei P8 Lite julkaistiin pari vuotta sitten ja uutuuttaan kiiltävänä se maksoi noin 250 euroa. Ajan hammas on syönyt hinnasta noin sata euroa pois, joten P8 Liten saa ostettua itselleen jo 129–139 eurolla. Puhelinta etsiessä kannattaa aina tarkastella myös vanhoja keskihintaisia tai kalliimpia älypuhelimia, koska ne ovat teknisesti täysin yhtä päteviä, mutta ennen kaikkea niitä ei ole suunniteltu mahdollisimman halvalla (toisin kuin jo uutena mahdollisimman halvalla myytävät puhelimet).

Vaikka ikä voidaankin nähdä P8 Liten etuna, niin se on myös rasite. Puhelinvalmistajat ovat aika haluttomia päivittämään vanhoja ja aikoinaan edullisesti myytyjä laitteita – ohjelmiston pitäminen ajantasaisena kuuluu lähinnä kalliiden puhelimien palvelutasoon. Huawei on kuitenkin jaksanut panostaa P8 Liteen ja sen saataville on tuotu Android 6.0 -päivitys (alkuperäinen ohjelmisto oli Android 5.0 Lollipop). Nokia 3:sta löytyy kuitenkin Android 7.0 – ohjelmistotuen tulevaisuudesta on paha kuitenkin sanoa mitään.

Tekniikan osalta Nokia 3:n ja Huawei P8 Liten suurin ero on kamerassa. P8 Liten pääkamerassa käytetään 13 megapikselin kennoa, kun taas Nokia 3:ssa on 8 megapikselin kenno. Molempien puhelimien kameran aukkoluku on sama, f/2,0. Nokia 3:n etukamerassa käytetään takakameran tavoin kahdeksan megapikselin kennoa ja optiikan aukkoluku on f/2,0. Huawei P8 Liten etukamerassa käytetään viiden megapikselin kennoa ja aukkoluku on f/2,4.

Puhelimien akuissa on myös eroa. Nokia 3:sta löytyy 2650 milliampeeritunnin akku, kun taas 2200 milliampeeritunnin akku. Akkukestoon vaikuttaa oleellisesti myös ohjelmisto, joten jää nähtäväksi onko Nokia 3 myös vähävirtaisempi kuin Huawein puhelin "puhtaan" Androidin ansiosta.

 • Vertailussa
 • Nokia 3
 • Huawei P8 Lite
 • Mitat
 • 143,4 x 71,4 x 8,48 mm
 • 143 x 70,6 x 7,7 mm
 • Paino
 • --
 • 131 g
 • Materiaali
 • Metallikehys
 • Muovi
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android 7.0
 • Android 6.0
 • Näyttö
 • 5,0" (720p)
 • 5,0" (720p)
 • RAM
 • 2 GB
 • 2 GB
 • Tallennustila
 • 16 GB (microSD)
 • 16 GB (microSD)
 • Kamera
 • 8 MP (f/2,0) ja 8MP (f/2,0) (edessä)
 • 13 MP(f/2,0) ja 5 MP (f/2,4) (edessä)
 • Suoritin
 • 1,3 GHz (MediaTek MTK 6737)
 • 1,2 GHz (HiSilicon Kirin 620)
 • Akku
 • 2650 mAh
 • 2200 mAh
 • LTE-tuki
 • Kyllä
 • Kyllä
 • Hinta
 • 139 €
 • 129–139 €


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Nokia C02 – hinta laskenut -23%

Nokia C02
79 € Prisma Verkkokauppa
98 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Motorola Moto E13 – hinta laskenut -22%

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -17%

Realme 11 (5G)
256 € Bigbox
353 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 309 €

Realme 10 – hinta laskenut -16%

Realme 10
192 € CDON
229 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 228 €

Kommentit (6)

oxygenol
oxygenol

1

Lainaus:

Nokia 3:sta löytyy kuitenkin Android 7.0 – ohjelmistotuen tulevaisuudesta on paha kuitenkin sanoa mitään.

Ja nokian sivuilla sanotaan suoraan:
"Nokia 3 comes with Android Nougat, the full spread of Google Services and no unnecessary extras. You get an experience that’s focused and clutter-free, and we’ll make sure you keep getting regular updates, so you’ll always stay on top of features and security. "


Eli kyllä ne päivitykset tulevat myös kolmoseen. Voisikos Puhelinvertailu/Afterdawn lopettaa jo NOKIA:n mollaamisen ja keskittyä oikeasti niihin PAIKKAANSAPITÄVIIN UUTISIIN eikä mihinkään omaan mututuntumaan?

Vastaa
Kiedis
Kiedis

2

Jälleen tässäkin, mikäli toimii nopeasti eikä turhia odottele, Honor 7 Liten saa valtaosalta kaupoista karvan verran alle 150 euron. Ei siis ole syytä ostaa kumpaakaan tässäkään jutussa mainitusta laitteesta, kun voi ostaa Honor 7 Liten, joka on huomattavasti parempi ja uudempi laite verrattuna P8 Liteen, vaikkakin samalta valmistajalta.

Honor 7 Lite saa pian myös Android 7:n (beta-testaus loppunut ilmoituksen mukaan tänään) ja mm. akku on 3000mAh:lla jokseenkin eri sfääreissä verrattuna P8 Liteen tai HMD:n Nokia-brändäämään laitteeseen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jorgenstein (vahvistamaton)

3

Itse en enää osta halpispuhelimia edes vaimolle koska ne on nimenomaan halpispuhelimia. Tehottomia edistyneempään käyttöön. Taviskäyttöön puhe+viestit+selain ne riittää ja niihin ne on vaan tarkoitettukin.

Vastaa
jartar
jartar

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgenstein:

Itse en enää osta halpispuhelimia edes vaimolle koska ne on nimenomaan halpispuhelimia. Tehottomia edistyneempään käyttöön. Taviskäyttöön puhe+viestit+selain ne riittää ja niihin ne on vaan tarkoitettukin.


Lasten kännyinä nuo on hyviä. Samoin ihan peruskäyttöön. Vaimoille ja naisystäville olen pidemmän aikaa neuvonut ostamaan tehokkaat kännyt. Sen jälkeen ei tarvitse kuunnella valitusta hidastelevasta kännystä :)

Vastaa
pentsu
pentsu

5

Kai tuo vertailun voi pelkkien numeroiden mukaan tehdä, mutta kertooko se kuitenkaan todellisuutta?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jorgenstein:

Itse en enää osta halpispuhelimia edes vaimolle koska ne on nimenomaan halpispuhelimia. Tehottomia edistyneempään käyttöön. Taviskäyttöön puhe+viestit+selain ne riittää ja niihin ne on vaan tarkoitettukin.

Kiehtoisi tietää mitä tuo "edistyneempi käyttö" oikein on?Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Vaimoille ja naisystäville

Taidan olla sulle vähän kateellinen...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.