Samsung nousi puskista – Takosi ennätyksellisen kovan tuloksen

1
Manu Pitkänen

Samsung nousi puskista – Takosi ennätyksellisen kovan tuloksen
Samsungin julkistaman huhti-kesäkuuta koskettavan tulosohjeistuksen mukaan yhtiö on onnistunut tekemään ennätyksellisen hyvän tuloksen. Liikevoitto toisella vuosineljänneksellä oli huimat 14 biljoonaa wonia eli 10,6 miljardia euroa. Liikevaihdon arvioidaan olleen samalla ajanjaksolla 60 biljoonaa wonia eli 45 miljardia euroa.

Yhtiön tulos sukelsi rajusti vuonna 2014 älypuhelinliiketoiminnan kohtaamien ongelmien takia. Tuolloin kiinalaiset halpapuhelimet söivät edullisten Galaxy-puhelimien markkinoita ja Applen uudet iPhonet vetosivat taas ylemmässä hintaluokassa Galaxy S -malleja paremmin. Mobiiliyksikön kompurointi jatkui vuoden 2015 loppuun asti, mutta vuoden 2016 aikana se löysi Galaxy S7 -älypuhelimien siivittämänä jälleen tuloksentekokykynsä.

Hyvä nousuputki kuitenkin katkesi heti syksyllä Galaxy Note7 -fiaskon takia. Nyt vaikuttaisi siltä, että kasvu-uralle on taas päästy Galaxy S8 -mallien avulla.

Mobiiliyksikön lisäksi hyvässä tuloskunnossa on ollut Samsungin puolijohdeliiketoiminta, joka nappasi esimerkiksi Qualcommin Snapdragon 835 -järjestelmäpiirien tilaukset itselleen.Samsung ei ohjeistuksissaan yksilöi tuloksen jakautumist liiketoiminta-alueittain, joten esimerkiksi älypuhelinbisneksen suoritustaso selviää vasta varsinaisen tulosjulkistuksen yhteydessä.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Kommentit (1)

Anonyymi käyttäjä
Vili- (vahvistamaton)

1

Mobiiliyksiköllä menee edelleen huonosti. Tänään näin että 3,5 miljardia odotetaan olevan mobiiliyksikön tulos. Viimevuonna samaan aikaan se oli 4,3 miljardia ja nyt pitää vielä muistaa, että S8 tuli myyntiin yli kk myöhemmin eli lähes kaikki suurin alkumyynti tuli tähän kvartaaliin ja siltin jäädään kauaksi viimevuoden luvusta jossa S7 huippu myyntipiikki oli jo ohi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.