Uusien Galaxyjen ärsyttävä piirre ei häviä vielä – Muutos vasta ensi syksynä

11
Manu Pitkänen

Uusien Galaxyjen ärsyttävä piirre ei häviä vielä – Muutos vasta ensi syksynä
Samsung ei tule saamaan näyttöön integroitua sormenjälkilukutekniikkaa valmiiksi ennen ensi kevättä, arvioi KGI Securities. Näin ollen Galaxy S9:n sormenjälkilukija löytyy edelleen puhelimen takakuoresta.

Mikäli tieto pitää paikkansa, voi Apple hengähtää ainakin hetkeksi vaikkei se saisi omaa näyttöön integroitua sormenjälkilukijaa valmiiksi iPhone 8:aa varten. Toisaalta jos Apple on onnistunut tässä, niin iPhone on onnistunut tällä saralla hankkimaan hienoisen teknisen etumatkan Galaxyihin nähden.

Huhujen mukaan Samsung yritti integroida sormenjälkilukijan jo Galaxy S8:n näyttöön, mutta yritys ei onnistunut tyydyttävällä tavalla. Tämän takia Samsung joutui hätäratkaisuna lisäämään lukijan puhelimen takapuolelle kameran viereen, mitä kriitikot eivät ole pitäneet optimaalisena paikkana.

KGI:n analyysin mukaan Samsungilla ei ole syytä kiirehtiä uuden teknologian kanssa, koska Galaxy S9:ään on tulossa muitakin myyntivaltteja, kuten uusi iirisskanneri ja kaksoiskamera.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (11)

jokinen66
jokinen66

1

Täytyy sanoa että alun ärsytyksen jälkeen olen jo tottunut tähän S8:n lukijaan. Kun vaihdoin 2kk sitten Nexus 6P:n Samsungiin, ekan kolmen viikon aikana olin välillä heittämässä puhelimen seinään ja vähällä vaihtaa puhelinta. Sama kun vaihdoin iPhone 6:sen tuohon Nexuksessa, kesti aikansa tottua että lukija olikin takana.
Tällä hetkellä sormi menee yhtä luontevasti lukijalle kuin aiemmissa puhelimissa. Kun taas tähän virtuaaliseen kotinäppäimeen en vaan totu, saa nähdä miten näyttöön upotetun lukijan kanssa. Jos on kovin tarkka sormen sijainnista niin pidän kyllä fyysistä lukijaa parempana, oli se sitten missä tahansa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Takanaolevassa lukijassa on etunsa, parhaimillaan oikein näppärä. Mutta edut menettää merkityksen käyttötilanteissa joissa sinne taakse ei saa helpolla sormea-> joutuu naputteleen koodia. Kiertämiseen voi käyttää ,Iris tai Kasvo, mutta ei nekään aina hyviä. Eikä niitä kaikkia saa sormenjäljenkanssa yhtäaikaa käyttöön lukituksen avaamiseksi.
Hyvällä lukijalla edessä tuollaisia ongelmia ei ole, sivussakin voisi olla parempi kompromissi. jos kyse tilasta niin pituutta tai paksuutta lisää.

Vastaa
jokinen66
jokinen66

3

Sen verran vielä asiasta. Jos haluaa käyttää jotain suojakoteloa, käyttömukavuus putoaa aikalailla jos lukija on takana. Varsinkin tässä S8:saa lukija sen verran pieni ettei kovin paksua koteloa voi käyttää. Itselläni on Samsungin oman ohut suoja vain takaosalle, sillä vielä on toimiva. Koitin yhtä ohuinta flippikoteloa ja aika hankalaksi meni. Toisaalta miksi hyvän näköistä puhelinta pakata rumaan lompakkoon. Makuasia

Vastaa
perhana
perhana

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:

Sen verran vielä asiasta. Jos haluaa käyttää jotain suojakoteloa, käyttömukavuus putoaa aikalailla jos lukija on takana. Varsinkin tässä S8:saa lukija sen verran pieni ettei kovin paksua koteloa voi käyttää. Itselläni on Samsungin oman ohut suoja vain takaosalle, sillä vielä on toimiva. Koitin yhtä ohuinta flippikoteloa ja aika hankalaksi meni. Toisaalta miksi hyvän näköistä puhelinta pakata rumaan lompakkoon. Makuasia

Ja toisaalta mitäpä hyötyä tuollaisessa puhelimessa takakannen suojaamisella olisi, kun tuollaista ääliömäistä ulospäin työntyvää kaarevaa näyttöä ei saa millään siististi suojattua kuitenkaan, eli joka tapauksessa näyttö naarmuuntuu vuodessa.

Vastaa
jokinen66
jokinen66

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:

Sen verran vielä asiasta. Jos haluaa käyttää jotain suojakoteloa, käyttömukavuus putoaa aikalailla jos lukija on takana. Varsinkin tässä S8:saa lukija sen verran pieni ettei kovin paksua koteloa voi käyttää. Itselläni on Samsungin oman ohut suoja vain takaosalle, sillä vielä on toimiva. Koitin yhtä ohuinta flippikoteloa ja aika hankalaksi meni. Toisaalta miksi hyvän näköistä puhelinta pakata rumaan lompakkoon. Makuasia

Ja toisaalta mitäpä hyötyä tuollaisessa puhelimessa takakannen suojaamisella olisi, kun tuollaista ääliömäistä ulospäin työntyvää kaarevaa näyttöä ei saa millään siististi suojattua kuitenkaan, eli joka tapauksessa näyttö naarmuuntuu vuodessa.

Ei se näyttö ulospäin työnny vaan reunat kaartuu sivuille. Ja kyllä vastaavasti kaartuvilla läpillä olevia kuoria löytyy niitä haluaville. Itse olen lasin päälle asentanut karkaistun lasin joka on aivan lasin reunojen mukainen, yleensä kukaan ei ole edes huomannut että on lasi asennettu. Enkä itse pidä koskaan puhelinta juuri vuotta kauempaa, kiva saada uusia leluja. Aina jollekin kelpaa kohtuuhintaan vuoden vanha luuri.

Vastaa
perhana
perhana

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:


Ei se näyttö ulospäin työnny vaan reunat kaartuu sivuille.

Ihanks tosi?? No sittenhän se onkin ihan eri asia, koska jos näyttö työntyisi ulospäin niin sehän tarkoittaisi sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni, mutta jos se kerta onkin niin että reunat kaartuu sivuille niin sittenhän se tarkoittaakin sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni...

Eiku hetkinen... eikös tuo nyt ollut ihan sama asia...?? :-/

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

7

Ärsyttävin piirre on minusta turhien sovellusten määrä joita ei voi poistaa ilman roottausta. Nämä taas vievät turhaan tilaa ja suorituskykyä+ näistä ostaja vielä maksaa. Näin on ollut kautta aikoihin Samsungin Android laitteissa. Ne nimittäin hidastaa niiden käyttöä tämä tuli todettua omissa testeissä kun asensin S4 malliin Lineage Os Androidin ilman roottausta tai ylikellotusta. Tämän jälkeen S4 oli nopeampi kuin uutena!

Vastaa
jokinen66
jokinen66

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:


Ei se näyttö ulospäin työnny vaan reunat kaartuu sivuille.

Ihanks tosi?? No sittenhän se onkin ihan eri asia, koska jos näyttö työntyisi ulospäin niin sehän tarkoittaisi sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni, mutta jos se kerta onkin niin että reunat kaartuu sivuille niin sittenhän se tarkoittaakin sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni...

Eiku hetkinen... eikös tuo nyt ollut ihan sama asia...?? :-/


En tie miten antiikkinen luuri sulla on mutta uusimmat iPhonet, Huaweit, One+ ym ovat jo pitkään muotoiltu niin ettei reunat suojaa näyttöä jos nyt joku haluaa näyttö alaspäin laittaa pöydälle. Ei tuolla reunojen kaartumisella ole tuon asian suhteen eroa. Kommenttisi kuulostaa enemmänkin kateellisen puheelta, kaikilla ei vaan ole varaa ostaa aina uusimpia lippulaivoja.
Itselläni ei ole varaa ostaa S8:a, mutta on se hyvän näköinen luuri.

Vastaa
perhana
perhana

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:


Ei se näyttö ulospäin työnny vaan reunat kaartuu sivuille.

Ihanks tosi?? No sittenhän se onkin ihan eri asia, koska jos näyttö työntyisi ulospäin niin sehän tarkoittaisi sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni, mutta jos se kerta onkin niin että reunat kaartuu sivuille niin sittenhän se tarkoittaakin sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni...

Eiku hetkinen... eikös tuo nyt ollut ihan sama asia...?? :-/


En tie miten antiikkinen luuri sulla on mutta uusimmat iPhonet, Huaweit, One+ ym ovat jo pitkään muotoiltu niin ettei reunat suojaa näyttöä jos nyt joku haluaa näyttö alaspäin laittaa pöydälle. Ei tuolla reunojen kaartumisella ole tuon asian suhteen eroa. Kommenttisi kuulostaa enemmänkin kateellisen puheelta, kaikilla ei vaan ole varaa ostaa aina uusimpia lippulaivoja.
Itselläni ei ole varaa ostaa S8:a, mutta on se hyvän näköinen luuri.

Jaa no kenenkäs S8:iin sinä sen panssarilasin laitoit?
Itse olen kaarevareunaisten näyttöjen kanssa todennut että panssarilasit ei oikein ikinä tunnu istuvan kunnolla kun lähtevät niistä kaarevista reunoista irtoamaan, kokeiltu on lumia 930 ja lumia 1520, nyt käytössä LG V10 jossa tasainen näyttö ja panssarilasi istuu paljon paremmin.

Vastaa
jokinen66
jokinen66

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:


Ei se näyttö ulospäin työnny vaan reunat kaartuu sivuille.

Ihanks tosi?? No sittenhän se onkin ihan eri asia, koska jos näyttö työntyisi ulospäin niin sehän tarkoittaisi sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni, mutta jos se kerta onkin niin että reunat kaartuu sivuille niin sittenhän se tarkoittaakin sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni...

Eiku hetkinen... eikös tuo nyt ollut ihan sama asia...?? :-/


En tie miten antiikkinen luuri sulla on mutta uusimmat iPhonet, Huaweit, One+ ym ovat jo pitkään muotoiltu niin ettei reunat suojaa näyttöä jos nyt joku haluaa näyttö alaspäin laittaa pöydälle. Ei tuolla reunojen kaartumisella ole tuon asian suhteen eroa. Kommenttisi kuulostaa enemmänkin kateellisen puheelta, kaikilla ei vaan ole varaa ostaa aina uusimpia lippulaivoja.
Itselläni ei ole varaa ostaa S8:a, mutta on se hyvän näköinen luuri.

Jaa no kenenkäs S8:iin sinä sen panssarilasin laitoit?
Itse olen kaarevareunaisten näyttöjen kanssa todennut että panssarilasit ei oikein ikinä tunnu istuvan kunnolla kun lähtevät niistä kaarevista reunoista irtoamaan, kokeiltu on lumia 930 ja lumia 1520, nyt käytössä LG V10 jossa tasainen näyttö ja panssarilasi istuu paljon paremmin.

Aika hauska...tuo edellinen kommentti jolla ei ole varaa ostaa S8:a on mun kaverin kommentti mun tunnarreilla. Pitää olla tarkempi.
Mulla tällä hetkellä tosiaan hyvä lasi S8:saa. Pari kolme surkeaa meni roskiin. Onneksi ei ebayssa paljon maksa, aina tuuripeliä mitä saa. Ja tämä missä mustat reunat,liima jää vain mustien osien alle. Edellisen kokeilin kirkkaan jossa taas reunoissa ei ollut liimaa. Ihan järkyttävä, keräsi kaiken niskan sinne alle

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jokinen66:

Sen verran vielä asiasta. Jos haluaa käyttää jotain suojakoteloa, käyttömukavuus putoaa aikalailla jos lukija on takana.


Tämä näköjään jakaa mielipiteitä, esim S8 kohdalla tuon osalta hyvä suoja helpottaa sormenjäljen käyttöä ja vähentää muiden komponenttien lääppimistä. Jos tuo mielessä suunniteltu niin toimii useita millejäkin paksulla suojalla , paksuilla sormilla.

Hyvät kuoret voi parantaa muutenkin käyttökokemusta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Ihanks tosi?? No sittenhän se onkin ihan eri asia, koska jos näyttö työntyisi ulospäin niin sehän tarkoittaisi sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni, mutta jos se kerta onkin niin että reunat kaartuu sivuille niin sittenhän se tarkoittaakin sitä että näyttö alaspäin pöydälle laitettaessa näyttö ottaisi pahemmin pöytään kiinni...

Eiku hetkinen... eikös tuo nyt ollut ihan sama asia...?? :-/

Ilman suojakuoria tuo ei sitä näytön keskeistä kohtaa tuo ulospäin, eli sen suhteen mennää kuten monessa muussa. Markkinoilla on puhelimia joissa näyttö ja sen lasi on syvemmällä kuin laitteen etupinta (reunat) Tyypillisessä käytössä ei taida olla iso ero naarmuuntumiseen. Naarmuut johtuu yleensä tietyn tyyppisistä materiaaleista, ja siinä korotetut reunat, kotelet sun muut voi olla jopa haitaksi.
Kunnon surureunat tyypilissä nyky UIlla voi olla muuten käytettävyydeltään parempia pienmmissä näytöissä. Eli aika kovia kompromissejä joutuu tekeen jos haluaa ison näytön pieniin ulkomittoihin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.