Kallis moka – Poliisi vaihtaa nyt tuhansia WIndows-puhelimia iPhoneen

10
Manu Pitkänen

Kallis moka – Poliisi vaihtaa nyt tuhansia WIndows-puhelimia iPhoneen
New Yorkin poliisivoimien (NYPD) laitehankinnat eivät osuneet aivan nappiin vuonna 2016, kun se päätti hankkia työntekijöilleen uudet puhelimet. Yhteistyökumppaniksi valikoitui Microsoft, jolta ostettiin kaikkiaan 36 000 Windows Phone -pohjaista puhelinta. Laitemalleiksi valikoitui Lumia 830 ja Lumia 640 XL.

New York Postin mukaan NYPD on nyt kuitenkin päättänyt hylätä juuri hankkimansa puhelimet, joiden avulla suurkaupungin poliisivoimien piti siirtyä suurella harppauksella 21. vuosisadalle. Lehdelle puhuneiden lähteiden mukaan NYPD:n IT-osaston tekemän uuden päätöksen takia vanhat Windows-puhelimet aiotaan korvata iPhoneilla tämän vuoden loppuun mennessä.

Taustalla on ilmeisesti Microsoftin tekemät päivityslinjaukset, joiden takia NYPD ei saanut tarvitsemaansa ohjelmistotukea puhelimilleen. Hankinta oli osa poliisivoimien 160 miljoonan dollarin arvoista NYPD Mobility Initiative -hanketta. Puhelimiin ei kuitenkaan ole laitettu näin paljoa rahaa, sillä yhden puhelimen hankintahinta lienee ollut 200–400 dollarin tienoilla. Windows-puhelimien hankintapäätös sai jo aikanaan kritiikkiä, sillä Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmän markkinaosuus on ollut erittäin vaatimaton. Eniten kritiikkiä kalliista valinnoista on kohdistettu IT-johtaja Jessica Tischiin.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor X7a – hinta laskenut -42%

Honor X7a
69 € DNA
142 € BIGBOX.FI
229 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Moto E14 – hinta laskenut -34%

Motorola Moto E14
79 € Power
119 € Gigantti
119 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Motorola Edge 50 Fusion – hinta laskenut -20%

Motorola Edge 50 Fusion
339 € Proshop
339 € Power
417 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 424 €

Motorola Moto G24 – hinta laskenut -20%

Motorola Moto G24
115 € BIGBOX.FI
143 € CDON
169 € Power

Alin hinta viikko sitten: 143 €

Kommentit (10)

Näppishemmo
Näppishemmo

2

Tiesin jo vuosia sitten ettei Lumiat tai ylipäätään Windows luurit tule koskaan menestymään koska käyttöliittymä on mitä on ja sovellustarjonta olematon. Mutta Nokia uskovaiset eivät voineet tätä uskoa ja nyt tulee kallis uusiminen ja uuden käyttiksen opettelu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
jarppi0123 (vahvistamaton)

4

Onneks ei ainakaan vielä tartte ostas uutta puhelinta. Vanha toimii ja päivittyy hy in Microsoft lumia 950.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rellupa:

Viellä kallimpi moka, muutaman vuoden kuluttua kun akku alkaa olla loppu ostavat taas uudet jne...

Tietoturvakysymykset tulee vastaan ennen akkujen kulumista.

Vastaa
perhana
perhana

7

Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.

Vastaa
lettas
lettas

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.

Ymmärrän hyvin paikallista tietohallintoa. Päälekkäisiä järjestelmiä on kallista ylläpitää ja uusia luureja ei enää saa. Suomessa windows phonella tulee joten kuten toimeen, jenkeissä sovelluksia ei ole ikinä ollut alustalle.

Vastaa
perhana
perhana

9

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lettas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.

Ymmärrän hyvin paikallista tietohallintoa. Päälekkäisiä järjestelmiä on kallista ylläpitää ja uusia luureja ei enää saa. Suomessa windows phonella tulee joten kuten toimeen, jenkeissä sovelluksia ei ole ikinä ollut alustalle.

Päällekkäisien järjestelmien pidon ongelman ymmärrän, mutta jää nyt hieman auki että mitä kolmannen osapuolen sovelluksia poliisi virkaluuriinsa kaipaa, sitä pierusovellustako jolla voisi säikäyttää rikolliset pudottamaan aseensa?

Vastaa
lettas
lettas

10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lettas:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Onhan tuo kieltämättä melko kallis moka vaihtaa edelleen täysin toimiva ja tietoturvallinen järjestelmä toiseen pelkästään sen takia kun joku pahoitti mielensä siitä että ei saanutkaan siihen virkaluuriinsa asennettua juuri sitä haluamaansa pierusovellusta.

Todellisuudessahan noilla luureillakin virkapuhelimena olisi ainakin vuoden vielä mennyt ihan turvallisesti, ja sen jälkeen ne olisivat olleet käyttöikänsä puolesta jo muutenkin uusimisen tarpeessa.

Ymmärrän hyvin paikallista tietohallintoa. Päälekkäisiä järjestelmiä on kallista ylläpitää ja uusia luureja ei enää saa. Suomessa windows phonella tulee joten kuten toimeen, jenkeissä sovelluksia ei ole ikinä ollut alustalle.

Päällekkäisien järjestelmien pidon ongelman ymmärrän, mutta jää nyt hieman auki että mitä kolmannen osapuolen sovelluksia poliisi virkaluuriinsa kaipaa, sitä pierusovellustako jolla voisi säikäyttää rikolliset pudottamaan aseensa?

https://www.theverge.com/2017/8/28/1621...hone-8-new-york

"The Windows models were Nokia Lumia 830 and Lumia 640 XL, equipped with special 911 apps, case management apps, and the ability to receive assignments. They were purchased as part of a $160 million initiative to modernize the NYPD, which has been around since 1845. The new business for Microsoft’s phones, which were provided at no cost to the police, was clearly not enough to keep Windows Phone alive."

Eivät enää halua kehittää kuolleelle alustalle ja siksi vaihdos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.