Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium?

7
Matti Robinson

Kumpi kannattaa ostaa, OnePlus 5T vai Huawei Honor 9 Premium?
Huippupuhelinten hinta alkaa Samsungin ja Applen ykköslaitteissa päästä toiselle tuhannelle, joten on selvää, että tilaa hieman näitä heikommin varustelluille malleille on entistä enemmän. Itseasiassa ominaisuuksista ei tarvitse edes karsia älyttömästi ja hinnan voi tiputtaa puoleen.

Niinpä tällä kertaa vertailussa ovatkin kiinalaisvalmistajien liki-huippupuhelimet, joiden hinta on kuitenkin kalleimpia älypuhelimia puolet halvempi.

OnePlussan juuri esittelemä OnePlus 5T sekä Huawein Honor 9 Premium ovat noin viiden sadan euron hintaluokassa parhaimmistoa. Vaikka lähtökohta laitteeseen on kovasti samanlainen niin eroavaisuuksia löytyy melkoisesti.

OnePlus 5T on yhtiön ensimmäinen älypuhelin, josta löytyy reunukseton näyttö. Tämä tarkoittaa, että OnePlus tarjoaa valtaisasti enemmän näyttöpinta-alaa, joskin resoluutio on vain marginaalisesti suurempi pystysuunnassa. Trendikäs liki koko etupaneelin näyttö on tuttu noista kaksi kertaa kalliimmista laitteista, joskin Huaweilla on tarjota samaa noin 800 euron hintaluokassa.Näyttö on OnePlussalla AMOLED ja Huaweilla IPS LCD, joista yleisesti parempana pidetään OLED-pohjaista näyttöä, vaikka molemmilla onkin omat hyvät puolensa.

Myöskään kamerat eivät ole aivan samanlaiset, vaikka molemmista löytyy takaa kaksoiskamera. Honor 9 Premiumin kamera tarjoaa zoomin, jollainen löytyi myös OnePlussan edellisestä mallista, mutta tällä kertaa OnePlussan kaksoiskamera tarjoaa pääasiassa parempaa hämäräkuvausta.

OnePlussan kameroista löytyy merkittävästi suurempi aukko ja siten se ottaa vastaan paremmin valoa, joka varmasti näkyy kuvissa. Honorin tapauksessa toinen kamera on varustettu mustavalkosensorilla, jonka tarkoituksena on parantaa yksityiskohtia. Etukameroissa OnePlus tarjoaa megapikseleitä tuplasti, joka tosin ei tietysti kerro kaikkea sen laadusta.

Suorittimien osalta Huawei tarjoaa oman HiSilicon Kirin 960 -piirin, kun taas OnePlus luottaa Qualcommin Snapdragon 835 -piiriin. Vaikka Huawein omat piirit ovat vuosien saatossa parantuneet, niin suorituskyvyssä OnePlus 5T varmasti lyö Honorin.

OnePlussalla RAM-muistien tarjonta on pari gigatavua parempi huippuversiossa, joka parantaa erityisesti moniajokäyttöä, mutta Huawein ja perusversio OnePlus 5T:n kuusi gigatavua ei ole huonosti sekään. Tallennustilan osalta Huawei tarjoaa 128 gigatavua ja OnePLus riippuen mallista 64 tai 128 gigatavua, mutta Huaweilla on lisäksi tarjota muistikorttipaikka, jolla se pääsee selvästi edelle.

Molemmat laitteet tukevat USB-C-latausta, mutta akku on OnePlussalla hieman suurempi, ja Dash-lataus päihittää nopeudessa Huawein oman pikalatauksen.

Kokoa Honor 9 Premiumilla on selkeästi vähemmän, joten jos vaatimuksena on pieni koko niin 5,15 tuuman näytöllä varustettu Honor on parempi valinta kuin 6,01 tuuman OnePlus.

Vaikka ero ei ole valtaisa, niin pääosin uusi OnePlus 5T päihittää Huawein Premium-varustellun (suurempi tallennustila ja RAM-muisti) Honor 9:n. Tarkemman speksivertailun näet alla.

 • Vertailussa
 • OnePlus 5T
 • Huawei Honor 9 Premium
 • Kuvat
 • Mitat
 • 156,1 x 75 x 7,3 mm
 • 147,3 x 70,9 x 7,5 mm
 • Paino
 • 162 g
 • 155 g
 • Runko
 • Alumiinia
 • Alumiinia ja takaosa lasia
 • Käyttöjärjestelmä
 • Android Nougat
 • Android Nougat
 • Näyttö
 • 6,01", 18:9, 2160 x 1080 pikseliä, AMOLED
 • 5,15", 16:9, 1920 x 1080 pikseliä, IPS LCD
 • RAM
 • 6 / 8 GB GB
 • 6 GB
 • Tallennustila
 • 64 / 128 GB
 • 128 GB
 • Kamera
 • 16 (f/1.7) + 20 MP (f/1.7) ja 16 MP (edessä)
 • 12 (f/2.2) + 20 MP (f/2.2) ja 8 MP (edessä)
 • Sormenjälkilukija
 • On, takana
 • On, edessä
 • Suoritin
 • Qualcomm Snapdragon 835
 • HiSilicon Kirin 960
 • Akku
 • 3300 mAh, Dash-pikalataus
 • 3200 mAh, pikalataus
 • Hinta
 • n. 499/559 €
 • 529 €


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Xiaomi 13 Pro – hinta laskenut -25%

Xiaomi 13 Pro
1252 € CDON
1299 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1676 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -20%

Oppo A38 (4G)
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI
139 € Euronics

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Moto E22i – hinta laskenut -11%

Motorola Moto E22i
77 € Gigantti

Alin hinta viikko sitten: 87 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -11%

Motorola Lenovo ThinkPhone
539 € Proshop
565 € RDE.FI
950 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Kommentit (7)

Näppishemmo
Näppishemmo

1

Lisäksi One Plussassa on käytännössä puhdas Android eli ei mitään turhaa rompetta mukana joista kuluttaja vieläpä maksaa. Myöskin päivityksiä on paremmin luvassa ja lisäksi siinä ei ole niin paljon ohjelmistoongelmia kuten monissa Huawein malleissa on (Milloin ei toimi Whatsapp kunnolla ja milloin jumittelee).

Vastaa
Sierra117
Sierra117

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lisäksi One Plussassa on käytännössä puhdas Android eli ei mitään turhaa rompetta mukana joista kuluttaja vieläpä maksaa. Myöskin päivityksiä on paremmin luvassa ja lisäksi siinä ei ole niin paljon ohjelmistoongelmia kuten monissa Huawein malleissa on (Milloin ei toimi Whatsapp kunnolla ja milloin jumittelee).

Ei se aina turhaa rompetta ole. Joskus on ominaisuuksia joita toivoisi olevan puhtaassa androidissa. Sitäpaitsi Huawein on melkein pakko vähän muokata Androidia jotta se saa omat prosessorit ja muistit optimoitua laitteeseen (niinkuin monen muunkin valmistajan).
6Gb RAM potkii aika hyvin tuossa premiumissa ja pikalatauksessa on kyllä aivan Oneplussan kannoilla jos ei tasoissa.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sierra117:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lisäksi One Plussassa on käytännössä puhdas Android eli ei mitään turhaa rompetta mukana joista kuluttaja vieläpä maksaa. Myöskin päivityksiä on paremmin luvassa ja lisäksi siinä ei ole niin paljon ohjelmistoongelmia kuten monissa Huawein malleissa on (Milloin ei toimi Whatsapp kunnolla ja milloin jumittelee).

Ei se aina turhaa rompetta ole. Joskus on ominaisuuksia joita toivoisi olevan puhtaassa androidissa. Sitäpaitsi Huawein on melkein pakko vähän muokata Androidia jotta se saa omat prosessorit ja muistit optimoitua laitteeseen (niinkuin monen muunkin valmistajan).
6Gb RAM potkii aika hyvin tuossa premiumissa ja pikalatauksessa on kyllä aivan Oneplussan kannoilla jos ei tasoissa.

Kyllä se on varsin turhaa. Veikkaan että 90% ostajista ei käytä valmiita valmistajan sovelluksia vaan asentaa omat. Huawein ei olisi tarvinnut muokata ulkoisesti Androidia jotta se optimoituisi laitteeseen. Pelkkä puhdas Android ja pienet säädöt konepellin alla olisi riittänyt mainiosti.

Androidissa on se etu Appleen nähden että käyttäjä voi itse muokata sitä paremmin. Eli valmistajan ei todellakaan tarvitse päättää käyttäjän puolesta sovelluksia tai käyttöliittymiä vaan käyttäjä voi itse valita ne Google Playsta ja jos ei miellytä niin poisto onnistuu sekunneissa.

Vastaa
Sierra117
Sierra117

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sierra117:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lisäksi One Plussassa on käytännössä puhdas Android eli ei mitään turhaa rompetta mukana joista kuluttaja vieläpä maksaa. Myöskin päivityksiä on paremmin luvassa ja lisäksi siinä ei ole niin paljon ohjelmistoongelmia kuten monissa Huawein malleissa on (Milloin ei toimi Whatsapp kunnolla ja milloin jumittelee).

Ei se aina turhaa rompetta ole. Joskus on ominaisuuksia joita toivoisi olevan puhtaassa androidissa. Sitäpaitsi Huawein on melkein pakko vähän muokata Androidia jotta se saa omat prosessorit ja muistit optimoitua laitteeseen (niinkuin monen muunkin valmistajan).
6Gb RAM potkii aika hyvin tuossa premiumissa ja pikalatauksessa on kyllä aivan Oneplussan kannoilla jos ei tasoissa.

Kyllä se on varsin turhaa. Veikkaan että 90% ostajista ei käytä valmiita valmistajan sovelluksia vaan asentaa omat. Huawein ei olisi tarvinnut muokata ulkoisesti Androidia jotta se optimoituisi laitteeseen. Pelkkä puhdas Android ja pienet säädöt konepellin alla olisi riittänyt mainiosti.

Androidissa on se etu Appleen nähden että käyttäjä voi itse muokata sitä paremmin. Eli valmistajan ei todellakaan tarvitse päättää käyttäjän puolesta sovelluksia tai käyttöliittymiä vaan käyttäjä voi itse valita ne Google Playsta ja jos ei miellytä niin poisto onnistuu sekunneissa.

Sovelluksissa on kyllä turhiakin mutta veikkaan että ne tulee vähän niinkuin "sivutuotteena". Huaweilla ja Samsungilla on kuitenkin tuhansia työntekijoitä ohjelmistopuolella (Huaweilla suomessa satoja). Luulen että ihmiset käyttää ainakin niitä kamera, puhelin ja osoitekirja sovellusta. Enkä tiedä olisiko se ihannetilanne että ohjelmistokehitys olisi pelkästään Googlen varassa. Valmistajat vie omalta osaltaan Androidia eteenpäin. Esim Samsungilta Google on "kopioinut" ominaisuuksia (jaettu näyttö ym.). Android on avoin myös sen takia että valmistajat voisi sitä optimoida. Mutta oikeassa olet, sovelluksia on liikaa ja osa vielä aika surkeita.

Vastaa
Näppishemmo
Näppishemmo

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sierra117:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Sierra117:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Näppishemmo:

Lisäksi One Plussassa on käytännössä puhdas Android eli ei mitään turhaa rompetta mukana joista kuluttaja vieläpä maksaa. Myöskin päivityksiä on paremmin luvassa ja lisäksi siinä ei ole niin paljon ohjelmistoongelmia kuten monissa Huawein malleissa on (Milloin ei toimi Whatsapp kunnolla ja milloin jumittelee).

Ei se aina turhaa rompetta ole. Joskus on ominaisuuksia joita toivoisi olevan puhtaassa androidissa. Sitäpaitsi Huawein on melkein pakko vähän muokata Androidia jotta se saa omat prosessorit ja muistit optimoitua laitteeseen (niinkuin monen muunkin valmistajan).
6Gb RAM potkii aika hyvin tuossa premiumissa ja pikalatauksessa on kyllä aivan Oneplussan kannoilla jos ei tasoissa.

Kyllä se on varsin turhaa. Veikkaan että 90% ostajista ei käytä valmiita valmistajan sovelluksia vaan asentaa omat. Huawein ei olisi tarvinnut muokata ulkoisesti Androidia jotta se optimoituisi laitteeseen. Pelkkä puhdas Android ja pienet säädöt konepellin alla olisi riittänyt mainiosti.

Androidissa on se etu Appleen nähden että käyttäjä voi itse muokata sitä paremmin. Eli valmistajan ei todellakaan tarvitse päättää käyttäjän puolesta sovelluksia tai käyttöliittymiä vaan käyttäjä voi itse valita ne Google Playsta ja jos ei miellytä niin poisto onnistuu sekunneissa.

Sovelluksissa on kyllä turhiakin mutta veikkaan että ne tulee vähän niinkuin "sivutuotteena". Huaweilla ja Samsungilla on kuitenkin tuhansia työntekijoitä ohjelmistopuolella (Huaweilla suomessa satoja). Luulen että ihmiset käyttää ainakin niitä kamera, puhelin ja osoitekirja sovellusta. Enkä tiedä olisiko se ihannetilanne että ohjelmistokehitys olisi pelkästään Googlen varassa. Valmistajat vie omalta osaltaan Androidia eteenpäin. Esim Samsungilta Google on "kopioinut" ominaisuuksia (jaettu näyttö ym.). Android on avoin myös sen takia että valmistajat voisi sitä optimoida. Mutta oikeassa olet, sovelluksia on liikaa ja osa vielä aika surkeita.

Nämä kamera yms sovellukset onkin eriasia. Ne onkin hyödyllisiä. Tarkoitin lähinnä näitä muita jotka eivät suoraan ole välttämättömiä puhelimen toiminnan ja ominaisuuksien käytön kannalta. Sama homma on myös "markettikoneissa" jos ostat sellainen niin saat mukana paljon ilmaisia mutta käytännössä turhia ohjelmia joita joutuu poistamaan. Suurin osa näistä ei ole Microsoftin omia ohjelmia vaan kolmannen osapuolen kuten koneen valmistajan.

Näissä on sekin huonopuoli että vievät laitteen tallennustilaa ja poistaminen ei yleensä onnistu ilman roottausta joka taas voi poistaa takuun. Muutenhan ei olisi mitään ongelmaa jos poisto onnistuisi ilman näitä.

Vastaa
perhana
perhana

6

Jokos OnePlussalta on tullut jokin järkevä selitys sille kuinka ne "EngineerMode" ja "OnePlusLogKit" järjestelmäsovellukset eksyivät "vahingossa" siihen OnePlus 5:n myyntiversioon?

Vastaa
Calileon
Calileon

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Jokos OnePlussalta on tullut jokin järkevä selitys sille kuinka ne "EngineerMode" ja "OnePlusLogKit" järjestelmäsovellukset eksyivät "vahingossa" siihen OnePlus 5:n myyntiversioon?

Siitä en tiedä mutta omassani, niin vitosessa kuin uudessa 5T:ssä tuo ohjelma on, mutta molemmissa oli kaikki täpät avoinna, eli mitään tietoa ei tallennettu. Tiedä sitten mitä tarkoittaa...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.