Arvostelussa Samsung Galaxy Buds Live

2
Samsung Galaxy Buds Live arvostelu: loistava ääni mutta eivät sovi jokaiselle
Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sisällys

Samsung uudisti syksyn Galaxy Note -puhelimien lisäksi täysin langattomien kuulokkeiden osastoa uusilla Galaxy Buds Live -kuulokkeilla.

Nämä uudet kuulokkeet erottuvat selkeästi Samsungin aiemmista täysin langattomista Galaxy Buds -kuulokkeista sekä muiden valmistajien vaihtoehdoista erilaisella muotoilulla. Yhtiön mukaan suunnittelussa on panostettu erityisesti istuvuuteen ja käyttömukavuuteen.

Myös äänenlaatuun on panostettu uusilla, suuremmilla kaiutinelementeillä. Lisäksi kuulokkeet tarjoavat paperilla mielenkiintoisen aktiivisen kohinanvaimennuksen.

Testaamisen aikana etenkin äänenlaatu, akunkesto ja helppokäyttöisyys vakuuttivat, mutta puolestaan omiin korviini nämä napit eivät sopineet niin hyvin kuin ajattelin. Lisäksi kuulokkeissa pari muutakin asiaa aiheuttivat miinuspisteitä.

Tekniset tiedot

 • Kuulokkeen mitat:
 • 27,3 x 16,5 x 14,9 mm
 • Kotelon mitat:
 • 50,2 x 50 x 27,8 mm
 • Paino:
 • 5,6 grammaa (kuuloke), 42,2 grammaa (kotelo)
 • Yhteydet:
 • Bluetooth 5.0, USB-C kotelossa lataukseen
 • Akunkesto:
 • 6 tuntia, kotelon kanssa 21 tuntia, kotelon langaton lataus
 • Muuta:
 • aktiivinen melunvaimennus, 6 mikrofonia, kuulokkeiden kosketuseleet, Galaxy Wearable-sovellus
 • Värit:
 • Mystic Bronze, Mystic White, Mystic Black
 • Hinta:
 • 189 euroa

Rakenne ja kotelo

Galaxy Livet erottuvat muista kuulokkeista erilaisella muotoilulla ja rakenteella. Yhden papua muistuttavan kuulokkeen mitat ovat 27.3 x 16.5 x 14.9 mm ja painoa löytyy puolestaan 5,6 grammaa.

Galaxy Buds Livet istuvat kokonaan korvan uloimpaan osaan, eivätkä vain korvakäytävään kuten useimmat kuulokkeet. Siten kuulokkeet eivät juurikaan erotu korvista negatiivisessa mielessä kuten Applen AirPods -kuulokkeet tai niiden tyyliset kuulokkeet. Tosin kiiltävällä pinnalla varustettu Mystic Bronze -väri ei jää muilta huomaamatta ja se kerää myös sormenjälkiä. Muita värivaihtoehtoja ovat Mystic Black ja Mystic White.

Akunkeston osalta kuulokkeet tarjoavat jopa 6 tunnin edestä kuuntelua ja latauskotelon avulla saa yhteensä 21 tunnin edestä kuunteluaikaa. Kuulokkeet latautuvat kotelossa nopeasti ja muutaman minuutin latauksella saa jo tunnin edestä kuunteluaikaa.

Pienen latauskotelon ansiosta kuulokkeet pysyvät helposti mukana. Kotelo sisältää led-valon, joka näyttää kotelon akun varauksen ja kotelon sisällä oleva toinen valo näyttää kuulokkeiden akun tilan. Kotelossa on USB-C -liitäntä lataamista ajatellen, mutta koteloa voi myöskin ladata langattomasti esimerkiksi Samsungin Galaxy Note20 Ultran avulla.

Istuvuus ja käyttömukavuus

Kuulokkeet muistuttavat muotoilultaan papua ja Samsungin mukaan suunnittelussa on panostettu erityisesti istuvuuteen ja käyttömukavuuteen. Kuulokkeisiin on saatavilla pakkauksen mukana toinen siivenkärkikoko, jolla saa parannettua istuvuutta.

Tietyn kokoisia kuulokkeita ei kuitenkaan millään saada sopimaan kaikkien ihmisten korviin, joten käyttömukavuus vaihtelee käyttäjästä. Juurikin omiin korviin Buds Livet tuntuvat hyviltä, mutta eivät täydellisiltä.

Omassa käytössä kuulokkeet eivät “katoa” käytön aikana, vaan ne tuntuvat koko ajan korvissa. Korvat siis väsyvät käytön aikana ja tämän takia kuulokkeet täytyy aina tietyn väliajoin ottaa pois korvista.

Monissa muissa arvosteluissa istuvuutta on kuitenkin kehuttu jopa parhaaksi täysin langattomien kuulokkeiden joukosta, mutta aina löytyy se yksi, jolle nämä eivät sovi.

Aktiivinen kohinanvaimennus

Pienestä koostaan huolimatta Samsung on saanut laitettua kuulokkeisiin aktiivisen kohinanvaimennuksen. Itsessä toiminto ei kuitenkaan herättänyt kovinkaan merkittävää mielipidettä positiivisessa mielessä, sillä toiminnon huomasin vain parissa tilanteessa, kuten ruohonleikkurin mennessä ohitse, usean viikon testauksen jälkeen.

Eli aktiivinen kohinanvaimennus jää tällä kertaa enemmän markkinointitermiksi kuin oikeaksi hyödyksi. Mikäli aktiivinen melunvaimennus kiinnostaa täysin langattomissa kuulokkeissa, kannattaa korvat suunnata esimerkiksi Sony WF-1000XM3 -kuulokkeisiin.

Kosketuseleet

Kumpikin kuuloke sisältää kosketusta tukevan osan. Kerran napauttamalla voi pysäyttää tai jatkaa kappaleen toistamista, kaksoisnapautuksella voi toistaa seuraavan kappaleen tai vastata/lopettaa puhelu ja kolmoisnapautuksella voi toistaa edellisen kappaleen.

Lisäksi koskettamalla ja pitämällä painettuna voi laittaa päälle aktiivisen kohinanvaimennuksen. Tämän toiminnon voi vaihtaa Galaxy Wearable -sovelluksen kautta Bixby -avustajaan tai äänenvoimakkuuden lisäykseen/vähennykseen.

Painamalla pitkään kumpaakin kosketusalustaa samaan aikaan kolmen sekunnin ajan saa yhteyden muodostamisen uudelleen päälle.

Erilaiset eleet toimivat hyvin ja ovat kätevä tapa vaihtaa kappaletta. Mikäli kuulokkeen asentoa joutuu korjaamaan kesken kuuntelu, yleensä hieman ärsyttävästi jokin näistä kosketuseleistä aktivoituu.

Kuulokkeet sisältävät myöskin erilaisia antureita. Näiden antureiden avulla kuulokkeet tunnistavat, kun ne ovat korvassa ja kun ne otetaan pois. Näistä tosin jälkimmäisen kohdalla tunnistus toimii vaihtelevasti, sillä joskus musiikki jatkaa toistamisesta ja joskus ei.

Yhteys ja äänenlaatu

Galaxy Buds Live -kuulokkeiden yhteyden muodostamiseen käy nopeasti ja helposti ensimmäisellä kerralla. Tämän jälkeen kuulokkeet yhdistyvät heti kun latauskotelon kannen avaa.

Näiden kuulokkeiden selkein heikoin kohta on Bluetooth-yhteyden kantomatka. Omassa käytössä kuulokkeiden ääni alkoi tökkimään jo muutaman metrin päässä puhelimesta, joten kovinkaan kauas puhelinta ei voi jättää.

Kuulokkeiden ollessa lähellä puhelinta yhteyden kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia.

Syvää analyysiä äänenlaadusta en osaa kertoa, joten erittäin lyhyesti totean sen olevan erittäin hyvää luokkaa, jopa parhaimmistoa tämän hintaluokan kuulokkeissa. Äänestä vastaavat 12 millimetrin kaiutinelementit. Myös puheluiden kohdalla äänenlaatu on hyvällä tasolla.

Puhelimen kaveriksi ladattavan Galaxy Wearable -sovelluksen avulla taajuuskorjaimesta voi valita halutessaan vaikkapa basson korostuksen tai diskanttikorostuksen. Galaxy Buds Livet sopivat parhaiten Samsung-puhelimen kaveriksi, sillä ihan kaikki ominaisuudet, kuten Bixby ja pelitila, eivät toimi esimerkiksi muilla Android-puhelimilla.

Yhteenveto

Paljon puhuttu, erilainen muotoilu on herättänyt paljon positiivista palautetta useiden käyttäjien ja testaajien teksteissä ja videoissa, mutta itselle sopivuus ei ollut niin hyvä kuin odotin, joten henkilökohtaisesti tältä osin en pysty Galaxy Buds Live -kuulokkeita suositella.

Lisäksi negatiivisella osastolla pettymystä tuottivat heikohko kantavuus sekä ei kovinkaan erikoinen aktiivinen kohinanvaimennus.

Muilta osin nämä kuulokkeet osoittautuivat jopa erittäin hyviksi. Äänenlaatu on oikein mallikas, akunkesto riittävä ja yleinen käyttökokemus on laadukas etenkin Samsung-puhelimen ja Galaxy Wearable -sovelluksen kanssa.

Galaxy Buds Live -kuulokkeiden suositushinta on 189 euroa, mutta tästä hintaluokasta löytyy myöskin paljon kilpailua. Esimerkiksi Samsungilta löytyy myös Galaxy Buds+ -kuulokkeet ja Sonylta löytyy WF-1000XM3 -kuulokkeet. Näihin sekä muihin vaihtoehtoihin kannattaa kiinnittää huomiota, mikäli istuvuus tai aktiivinen melunvaimennus mietityttävät.

Samsung Galaxy Buds Live

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (2)

satanus
satanus

1

Niin.

Nythän on 19.10.2020 ja;

"Tämä artikkeli ei ole vielä luettavissa. Artikkeli julkaistaan 18.10.2020 6:18"...

Vastaa
Jyk
Jyk

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti satanus:

Niin.

Nythän on 19.10.2020 ja;

"Tämä artikkeli ei ole vielä luettavissa. Artikkeli julkaistaan 18.10.2020 6:18"...

Kyllä se ainakin pitäsi olla luettavissa. Ainakin itsellä näkyy.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.