Google Kuvat rikkoi valtavan rajapyykin, lähestyy maailman väkilukua

1
Matti Robinson

Google Kuvat rikkoi valtavan rajapyykin, lähestyy maailman väkilukua
Google Kuvat on ehdottomasti yksi parhaista kuvien pilvipalveluissa säilyttämiseen soveltuvista sovelluksista. Yhtiö on ollut niin varma sen ylivertaisuudesta mobiililaitteilla, että sitä on käytetty usein lyömäaseena Applea ja iPhonea vastaan.

Valitettavasti yksi palvelun kulmakivistä on murtumassa, sillä aiempi ilmainen ja rajaton "hyvän laadun" tallennustila loppuu ensi vuonna. Tämä ei kuitenkaan ilmeisimmin ole paljoa hidastanut sovelluksen lataamista, sillä Google Kuvat (Google Photos) on ylittänyt juuri huiman rajapyykin.

Hakujätin omassa sovelluskaupassa kuvapalvelua on ladattu nyt yli viisi miljardia kertaa. Luonnollisesti tämä ei tarkoita, että käyttäjiä olisi, varsinkaan yhtäaikaisesti, viittä miljardia, mutta mailman väkilukua uhkaavasti lähestyvät latausluvut ovat melkoinen saavutus.

Toki latausmääriä kasvattaa se, että monissa Android-puhelimissa sovellus tulee ladattuna jo pakkauksesta.Aktiivisia käyttäjiä Google Kuvat -sovelluksella on arvioiden mukaan reilun miljardin verran, joka on kova saavutus sekin. Se on samassa miljardikastissa esimerkiksi WhatsAppin ja Facebookin kanssa.

Google on todennäköisesti todennut, että palvelun käyttäjämäärien kasvu on niin kovaa, että sitä voisi hillitä hieman tekemällä palvelua maksulliseksi. Tämän myötä toiminnasta tulee kannattavampaa, vaikka käyttäjämäärät todennäköisesti hieman tippuvat.
Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme 11 (5G) – hinta laskenut -30%

Realme 11 (5G)
249 € Bigbox
388 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 353 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -28%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 206 €

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Kommentit (1)

karmakameli
karmakameli

1

> Google Kuvat on ehdottomasti yksi parhaista kuvien pilvipalveluissa säilyttämiseen soveltuvista sovelluksista.

Google tosiaan yrittää kovasti rikkoa tuota "titteliä". Onneksi itse olen käyttänyt Sky/Onedriveä siitä asti kun pilveä aloin käyttämään. Google kuvat tosiaan on mullakin ollut asennettuna monessa puhelimessa, mutta ei omasta tahdosta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.