Paras kamerasovellus Androidiin - Tässä 5 parasta

4
Petteri Pyyny

Paras kamerasovellus Androidiin - Tässä 5 parasta
Jokaisen Android-luurin mukana tulee kamerasovellus. Joissain puhelimissa sovellus on hyvä, joissain erittäin hyvä, mutta useimmissa varsin vaatimaton.

Onneksi tähän tarpeeseen on helppo ja ilmainen ratkaisu: uuden kamerasovelluksen asentaminen puhelimen oman sovelluksen rinnalle. Valikoimaa löytyy Google Play-kaupasta valtavat määrät, joten listaamme tässä ns. vakavaan kuvaukseen tarkoitetut parhaat kamerasovellukset Androidille:

VSCO

VSCO on ehkäpä suosituin kamerasovellus tällä hetkellä. Sovellus tarjoaa valtavat määrät säätövaraa, kuten ISO-herkkyyden säädön, aukon säädöt ja kaikki muutkin ominaisuudet, mitä harrastelijakuvaaja haluaa kameraltaan.

Mutta VSCO:n isoin koukku ovat sen kuvaan jälkikäteen lisättävät filtterit, joita löytyy valtavia määriä netin syövereistä, mitä erilaisimpiin tilanteisiin ja käyttökohteisiin. Filttereiden avulla voi luoda vaikkapa Instagram-profiiliinsa yhtenäisemmän värimaailman, luoda kuvakirjoihin sopivat värimaailmat, jne. Juurikin kuvien jälkikäsittely ja laaja yhteisön tuki ovat se juttu, jonka ansiosta VSCO on kasvattanut suosiotaan hurjaa tahtia.Parhaat kamerasovellukset Androidille - VSCO

VSCO on maksullinen, mutta ohjelmasta on tarjolla 7 päivän ilmainen kokeilujakso kaikilla suodattimilla. Kokeilujakson jälkeenkin itse sovellus toimii, mutta suodattimet eivät.

Lataa VSCO Androidille tästä

Open Camera

Open Camera on avoimeen lähdekoodiin perustuva kamerasovellus Androidille. Sovellus kattaa oikeastaan kaiken kuvaukseen itseensä liittyvän säätövaran, mitä kuvitella voi: ISO-herkkyyden säätö, aukkolukujen säätö, kasvojen tunnistus ja kaikki muut tarpeelliset ominaisuudet löytyvät suoraan sovelluksesta.

Parhaat kamerasovellukset Androidille - Open Camera

Näppärinä pikkulisäyksinä ohjelmasta löytyvät mm. äänen perusteella kuvan ottaminen (esim. viheltämällä , kun kamera on asetettu ottamaan ryhmäkuvaa ja etälaukaisinta ei ole tarjolla), ajastus, äänenvoimakkuuspainikkeiden vapaa säätö erilaisiin kuvaustoimintoihin sekä vasenkätisillekin sopiva käyttöliittymä.

Sovellus tukee luonnollisesti myös etukameraa selfieiden ottoon ja mikäli puhelimesta löytyy tuki RAW-tiedostoille, osaa Open Camera tallettaa kuvat myös RAW-muodossa. Sovellus osaa myös kääntää kuvan automaattisesti vaakasuoraan, jolloin vinossa olevia kuvia ei tule vahingossa otettua.

Ohjelma on ilmainen, mutta halutessaan ohjelmasta voi ostaa myös "lahjoitusversion", joka tukee Open Cameran kehittäjää.


Lataa Open Camera Androidille tästä

Camera FV-5

Camera FV-5 on yksi tunnetuimmista Androidin kamerasovelluksista. Sovellus keskittyy nimenomaan järjestelmäkameran tasoisten säätöjen tuomiseen Androidille ja onnistuukin siinä varsin hyvin.

Parhaat kamerasovellukset Androidille - Camera FV-5

Käytännössä kaikki mahdolliset säädöt, mitä vain aiheeseen paneutunut valokuvaaja voi tarvita, löytyvät sovelluksesta. Luonnollisesti jotkut ominaisuudet, kuten jopa 30 sekunnin valotusaika, vaativat myös sen, että puhelin itsessään tukee kyseisiä ominaisuuksia.

Mikäli haluat vain järkkäritasoista säätelyvaraa kamerasovellukseesi, on Camera FV-5 ehdottomasti tutustumisen arvoinen.

Sovellus on maksullinen. Kokeiluversiossa kuvan resoluutiota on rajattu varsin rankalla kädellä.

Lataa ilmaisversio Camera FV-5:sta tästä
Osta ja lataa maksullinen versio Camera FV-5:stä tästä

Camera MX

Camera MX on ehkä enemmän arkikuvaukseen tarkoitettu sovellus kuin muut listallamme olevat kamerasovellukset. Camera MX ei listaa valtavaa määrää järkkärikameroiden säätöominaisuuksia kuvauksessaan, vaan keskittyy helppoon ja "hauskaan" valokuvaukseen.

Sovelluksen jippoina ovat mm. videoista automaattisesti luodut GIF-animaatiot sekä erilaiset erikoistehosteet, joita kuviin ja videoihin voi lisätä. Myös muokkausominaisuudet ovat keskittyneet ennenkaikkea nykyaikaiseen kuvien piristämiseen.


Parhaat kamerasovellukset Androidille - Camera MX

Mutta Camera MX:ssä on myös yksi varsin upea lisätoiminto: "menneisyyden kuvaus". Ominaisuus tarkoittaa käytännössä sitä, että sovellus nappaa myös useamman kuvan talteen ennen varsinaista kuvan ottoa, jolloin voit varsinaisen otetun kuvan lisäksi tutkia myös kuvattavien kohteiden ilmeitä ja asentoja juuri ennen kuvaushetkeä - usein näistä löytyykin se paras kuva, eikä hetkestä, jolloin oikeasti aioit ottaa kuvan. Etenkin paikallaanpysymättömien pienten lasten kanssa ominaisuus on varsin hyödyllinen.

Sovellus on ilmainen, mutta sisältää sovelluksen sisäisiä ostomahdollisuuksia lisätoimintoja varten.

Lataa Camera MX Androidille tästä

Camera Zoom FX

Camera Zoom FX on yksi vanhimmista Androidin kamerasovelluksista, mutta se on tässä tapauksessa vain hyvä asia - sovellus on erittäin valmiin oloinen. Zoom FX on järkkäritason säätöominaisuudet sisältävä sovellus, joka tekee kaiken, mitä kamerasovelluksen kuuluukin tehdä.

Parhaat kamerasovellukset Androidille - Camera Zoom FX

Sovellus sisältää mm. Tuen RAW-formaatille (mikäli laite sitä tukee), täydet ISO- ja aukkosäädöt, burst mode -kuvauksen (samalla kertaa otetaan useampi kuva), time lapse -tilan sekä ajastimen.

Sovellus on maksullinen.

Osta ja lataa Camera Zoom FX täysversio tästä


Siinäpä ne.. Jäikö joku sovellus mainitsematta? Kerro kommenteissa!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Realme C30s – hinta laskenut -37%

Realme C30s
65 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 103 €

Oppo A79 – hinta laskenut -15%

Oppo A79
184 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 215 €

Xiaomi Redmi Note 13 (5G) – hinta laskenut -12%

Xiaomi Redmi Note 13 (5G)
175 € BIGBOX.FI
198 € CDON
200 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 197 €

Kommentit (4)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

Tukiko mikään näistä QR koodien lukua ?
Miten pärjäävät laitteen omille softille (ja tukeeko rautaa) niissä laitteissa joissa on kuvaamiseen panostettu.

Vastaa
dRD
dRD

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Tukiko mikään näistä QR koodien lukua ?
Miten pärjäävät laitteen omille softille (ja tukeeko rautaa) niissä laitteissa joissa on kuvaamiseen panostettu.

QR-koodien luku ei mahda olla ihan kärkiominaisuuksia DSLR-ominaisuuksiin panostavissa sovelluksissa..

Valtaosa sovelluksista tukee Androidin Camera 2-APIa, eli jos vain laitevalmistaja on tehnyt kameransa stanardien mukaan, kaikki kameran tarjoamat ominaisuudet ovat tarjolla myös listassa mainituille sovelluksille.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:


QR-koodien luku ei mahda olla ihan kärkiominaisuuksia DSLR-ominaisuuksiin panostavissa sovelluksissa..


Kokeilin jutussa mainittut sovellukset, eivät ainakaan heittämällä QR lukua löytynyt / eivät niihin reagoineet.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.