Pikatestissä Huawei Honor U8860 -- keskihintaista Androidia etsimässä

4
Teemu Laitila

Pikatestissä Huawei Honor U8860 -- keskihintaista Androidia etsimässä
Puhelinvertailu tutustui pikaisesti Huawein Honor U8860 -malliin. Laite on julkaistu jo itse asiassa viime talvena, mutta Android 4.0 Ice Cream Sandwich -päivityksen myötä puhelin on edelleen kiinnostava vaihtoehto hieman halvempaa Android-puhelinta etsivälle.

Tällä hetkellä runsaan 250 euron hintaluokassa liikkuva Honor ei ensinäkemältä herätä suuria tunteita. Muotoilussa on menty konservatiivisella linjalla ja ainakaan ulkonäkönsä puolesta laite ei erotu massasta mitenkään edukseen. Laitteen pintamateriaalina on muovi, joka kuitenkin tuntuu käsitellessä tukevalta. Tukeva on myös koko laite, joka ei juuri nitise normaalissa käsittelyssä. Takakuoren muovipinta on teksturoitu karheaksi, mikä tekee pitelystä helpompaa, joskin karheutta on omaan makuuni jo hieman liikaakin.

Huawei Honor ei ole erityisen siron oloinen, vaan kulmikas muotoilu suorastaan korostaa laitteen ulkomittoja, jotka ovat 122 x 61 x 11 millimetriä. Myös painoa on kertynyt 140 grammaa, mikä tuntuu paljolta ainakin laitetta ensimmäistä kertaa käsitellessä. Painoon kuitenkin tottuu, eikä laite missään tapauksessa ole liian painava.


Neljän tuuman näyttö toimii 480x854 pikselin resoluutiolla, mikä tarkoittaa kohtuullisen hyvää 245 pikseliä tuumalle. Silti LCD-näytön laatu ei ole erityisen hyvä. Kirkkautta löytyy maksimiasetuksella riittämiin, mutta kuva on sumuinen, musta ei ole erityisen mustaa eikä värintoisto yllä parempien paneelien tasolle. Lisäksi näytön pinta ei tunnu erityisen tukevalta, vaan pinta taipuu ja kuva vääristyy pienemmälläkin painamisella.Honorin sisältä löytyy Qualcommin yksiytiminen MSM8255T-suoritin, joka toimii 1,4 GHz:n taajuudella. Prosessori on omassa luokassaan ehdottomasti parhaimmistoa, mutta vaikuttaa vaatimattomammalta nykyisten tuplaydinmallien joukossa. Suorituskykyä kuitenkin riittää Androidin tarpeisiin, kunhan laitteelta ei vaadi aina saumattomasti soljuvaa käyttökokemusta. Näytönohjaimena toimii Adreno 205 ja käyttöjärjestelmälle on tarjolla 512 megatavua RAM-muistia. Sisäistä tallennustilaa on neljä gigatavua, josta käyttäjälle jää runsaat kaksi gigatavua ja lisää saa enintään 32 gigatavua micro-SD-kortilla.¨


Testiin toimitettu U8850-malli perustuu Android 4.0 -järjestelmään, mutta se julkaistiin alunperin Android 2.3 Gingerbread -versiolla, mistä kielii jo näytön alta löytyvien kapasitiivisten näppäinten valikoima. Tarjolla ovat perinteiset koti-, valikko ja takaisin-näppäimet sekä lisänä erillinen nappi hakutoiminnolle. Näppäinten taustavalo ei aina toimi kuten pitäisi, vaan näppäimet pysyvät pimeinä ja varsinkin tottumaton käyttäjä joutuu tiirailemaan oikean näppäimen sijaintia. Huawein kunniaksi on ehdottomasti mainittava yhtiön Ice Cream Sandwich -toteutus, joka noudattelee Googlen vanilla-versiota ilahduttavan hyvin. Oletusarvoisesti puhelimessa on Huawein kevyesti muokkaama Android-teema, jonka saa kuitenkin vaihdettua muutamalla painalluksella Googlen alkuperäiseki Holo-teemaksi.

Käyttöjärjestelmä pyörii kohtuullisesti yksiytimiselläkin prosessorilla eikä suorituskyvyn puute muodostu peruskäytössä varsinaiseksi ongelmaksi. Silti vanhemman prosessorin vaikutus näkyy: vaikka kotiruutujen selailu on normaalisti suhteellisen sulavaa, usempi samanaikaisesti resursseja vaativa tehtävä saa puhelimen hidastelemaan. Lisäteho olisi tarpeen myös nettiselailussa, jossa vähänkään raskaampi työpöytäselaimille suunnattu sivusto latautuu kohtuullisen hitaasti eikä sivun vieritys ole erityisen sulavaa.
Kameroiden osalta Honor on varustettu kahdeksan megapikselin automaattitarkenteisella takakameralla sekä LED-salamalla. Videokuvaa laite tallentaa enintään 720-tarkkuudella. Etupuolelta löytyy VGA-resoluutioon pystyvä etukamera videopuhelukäyttöä varten.


Laitteen pääkameran kuvanlaatu ei vakuuta, vaikka hyvässä valossa perusnäppäily onnistuukin. Lähemmällä tarkastatelulla kuvan yksityiskohdat menevät puuroksi ja yleisvaikutelma on yliterävä. Hämärässä kuvat pehmenevät nopeasti ja makrokuvauksesta on turha haaveilla. Kamerasovelluksen käyttö on tahmaista eikä kuvausvauhti ole erityisen nopea. Alla esimerkkikuvia kameran piirtojäjestä.100% prosentin rajaus esimerkkikuvasta:Kokonaisuutena Huawei Honor U8860 ei ole huono laite omassa hintaluokassaan. Noin 250 hintaan saa Android 4.0 -järjestelmään perustuvan laitteen, joka selviää kohtuullisesti käytännössä kaikista älypuhelimelta vaadituista tehtävistä. Nykymittapuulla Honorin 1,4 GHz:n yksiytiminen prosessori alkaa olla auttamattomasti vanhentunut, mutta laitteen hinnan huomioon ottaen suorituskykyä on riittämiin. Honor on käytännössä turvallinen valinta, jos hakusessa on halpa Android-puhelin, mutta haluaa kuitenkin välttää alle 200e euron hintaluokan halpapuhelinten pienet ruudut ja lelumaisen rakenteen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentit (4)

jas747
jas747

2

Loisto peli Android 4.0 soittoäänistä lähtien ehdoton valinta hinta/laatu 10
Akku kestää pitkään esim.2G;ssä 2vk 1930amh!!!!!!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Miis (vahvistamaton)

3

No jos kerta kamera on surkea, niin sitävartenhan on olemassa kaiken maailman kamerat ja järkkärit. Puhelin on puhelin eikä kamera ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
muhhi (vahvistamaton)

4

Mulla kännykkä ollut käytössä, mutta prosessori tosiaan liian hidas. Kone jumittuu aina välillä ja joutuu nollailemaan. Nollailukaan ei tunnu tepsivän. Taustakuvien rajaus täysi susi. Kuka sellaista tarvitsee ja kuvien laatu muuttuu huonommaksi. Seuraavaksi oikeasti pitää varmaan ostaa applen puhelin. Kamera siis tosi huono ja netin käyttökin on aika vaikeaa hitauden takia. Puhelin kuuluvuus välillä ollut jopa Turussa nollilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.