Testissä Nokia Lumia 920: Innovaatioilla huipulle?

40
Matti Robinson

Testissä Nokia Lumia 920: Innovaatioilla huipulle?
Puhelinvertailu.com sai testiin Nokian vuoden odotetuimman puhelimen, joka jälleen kerran määrittelee pitkälti Nokian tulevaisuutta. Nokia Lumia 920 on ensimmäinen täysiverisesti Microsoftin alustalle kehitetty laite.

Nokia tuo laitteiston suorittimineen ja resoluutioineen kilpailijoiden tasolle samalla kun uusi Windows Phone 8 pyrkii ottamaan Androidin ja iOS:n etumatkaa kiinni parhaansa mukaan.

Laitteistoinnovaatioita Lumia 920:sta ei todellakaan puutu. Voi helposti yhtyä Nokian sanomaan vuoden innovatiivisimmasta älypuhelimesta. Kuinka pitkälle Windows Phone 8 ja Nokia uuden innovaatiot vievät Nokiaa? Jatka lukemista ja pyrimme kertomaan.

Nokia Lumia 920

KäyttöjärjestelmäWindows Phone 8
Paino185 g
Mitat (KxLxS)130,3 mm x 70,8 mm x 10,7 mm
Näytön koko4,5 tuumaa
Näytön resoluutio1280 x 768
RAM-muistia1 gigatavu
Kameran tarkkuus8,7 megapikseliä
Ilmoitettu puheaika10h (3G)


Lisää teknisiä tietoja, käyttäjien arvosteluja ja hintatietoja löydät Edukas.fi:stä.Muotoilu ja rakenne

Lumia 920 ulkoinen olemus on kiistanalainen paketti. Siinä on aimo annos kehuttua ja palkintoja voittanutta muotoilua, ripaus värikkyyttä ja pari ruokalusikallista ylimääräistä massaa.

Nokian kosketusnäytölliset älypuhelimet eivät koskaan ole olleet minimaalisimmasta päästä, ja täytyy muistaa, että vielä pari vuotta sitten 4,5 tuuman näyttö olisi ennenkuulumatonta. Tämä tarkoittaa, että puhelimella on joka suhteessa kokoa melkoisesti.Puhelinta on hyvä pidellä kädessä, painokin luo jämäkän tunteen, mutta näytön neljän ja puolen tuuman diagonaali on aivan äärirajoilla allekirjoittaneen käteen suhteutettuna. Ylimääräinen kehys valitettavasti vain hankaloittaa tilannetta ja yhden käden toiminta kärsii väistämättä. Sormi- ja kämmenakrobatiaa tulee helposti harjoitettua mikäli näytön ylänurkat ovat kohteena.

SIM-kortti on piilotettu iPhonen tapaan niin, ettei sitä saa vaihdettua ilman mukana tulevaa välinettä tai neulan kaltaista esinettä. Tämä ei varmasti normaalikäytössä ole ongelma, mutta testilaitteessa SIM-korttia tuli vaihdettua useammin.
USB-liitäntä on jätetty ilman suojaa, joka voi olla hyvä tai huono asia. Allekirjoittaneelle on oikeastaan aivan yksi ja sama. USB-paikka ei mielestäni kuitenkaan rumenna laitteen ulkonäköä.

Äänenvoimakkuuden säätönapit, lukitusnäppäin sekä kameran kaksitoiminen laukaisunappi ovat tuttuja aiemmista Lumioista. Niiden tuntuma on kohtalainen, mutta parempiakin voisivat olla.
Laitteisto

Voidaan sanoa, että sitten vuoden 2007 Nokia on julkaissut ensimmäisen kilpailukykyisellä raudalla varustetun lippulaivan. Snapdragon S4 -järjestelmäpiiri vauhdittaa puhelinta kahden 1,5 gigahertsin suoritinytimen ja Adreno 225 -grafiikkapiirin avulla. RAM-muistia laitteesta löytyy gigatavu.

Laitteen tekniikkaan kuuluvat tietysti tutut 3G-yhteydet, Bluetooth 3.1, USB OTG, WiFi 802.11n DLNA-tuella, 32 gigatavua tallennustilaa ja NFC-etätunnistuspiiri. Puhelimeen on asennettu myös kaikki tarvittavat sensorit ja anturit. Lisäksi laite tukee LTE-verkkoja peräti viidellä taajuusalueella (800 / 900 / 1800 / 2100 / 2600 MHz). Laitteeseen käy ainoastaan microSIM-kortit.

Yksi merkittävimmistä laitteistoinnovaatioista, joita uuteen Lumia-lippulaivaan on tuotu on tietysti langaton lataus. Kyseessä ei ole varsinaisesti uusi ominaisuus, mutta sitä on käytetty matkapuhelimissa erittäin harvakseltaan. Induktioon perustuva lataus ei vaadi siis laturin ja puhelimen välille johtoa. Kyse on samasta periaatteesta kuin induktioliedessä.

Näyttö

Nokia on panostanut Lumia 920:n näyttöön tavallistakin enemmän. Resoluutio tuotiin pahimpien kilpailijoiden tasolle, ja osittain jopa ylikin. Lisäksi Nokia kertoo, että näytön vasteaika on huomattavasti kilpailijoita parempi.

Näyttö on toteutettu IPS-tekniikalla, jota pidetään AMOLED-näyttöjen ohella markkinoiden parhaana. Tarkalleen näytön resoluutio on 1280x768 pikseliä, joka tarkoittaa 4,5 tuuman näytöllä 332 pikselin tuumatiheyttä. Applen Retina-näytöksi kutsuman paneelin pikselitiheys iPhonessa on 326 pikseliä tuumalle.

Nokian markkinointitermi näytölle on PureMotion HD+ ClearBlack. Ensimmäinen osa tarkoittaa normaalia nopeampaa virkistystaajuutta, toinen puolestaan yli HD-tarkkuutta ja kolmas hyvää erottelukykyä kirkkaassa valossa.


Näiden lisäksi näyttöön on istutettu lisäksi Synapticsin teknologiaa, jonka avulla Lumia 920:n käyttö onnistuu muun muassa hanskat kädessä, kynsillä sekä avaimilla.

Puhelimen IPS-paneelia on aiemmin mainituista teknologioista huolimatta haukuttu muun muassa kehnosta väritoistostaan. Valitettavasti testimme joutui luottamaan paljaaseen silmään, joten mittaustuloksia ei ole. Erittäin hyvältä näyttö kuitenkin vaikuttaa.Käyttöjärjestelmä ja -liittymä

Yksi tärkeimmistä uudistuksista Lumia-sarjan puhelimissa on tietysti Microsoftin alustan uusi versio. Windows Phone 8 on erityisen tärkeä Nokialle, joka on laittanut lähes kaikki pelimerkkinsä Microsoftin alustan kontolle. Käyttöjärjestelmän läpikäymä uudistus onkin selkeästi suurin sitten Windows Phone 7:n julkaisun ja sen edeltäjän, Windows Mobilen, kuoppaamisen.

Ensi alkuun on hyvä käydä läpi mitä uusi versio tuo mukanaan.

Näkyvin uudistus koskee päivittyviä Live Tiles -ruutuja. Ruutuja voi nyt lisätä kolmen eri kokoisena ja niiden tilaa on kasvatettu poistamalla aiemmin ruudun oikeassa laidassa oleva tyhjä tila.

Toinen merkittävä uudistus on lukitusnäytön ilmoitukset. Yhden sovelluksen voi asettaa näyttämään tarkempaa tietoa lukitusnäytössä, jonka lisäksi maksimissaan viisi sovellusta näytetään pienemmällä informaatiolla. Sovelluksia ovat muun muassa sähköpostit, Facebook, puhelut ja viestit. Lukitusnäkymän taustakuvan voi asettaa myös esimerkiksi Facebookin kuvasarjaksi, jolloin järjestelmä automaattisesti ottaa ja vaihtaa kuvaa omista Facebook-albumeista.

Yksi mielenkiintoisista uusista ominaisuuksista on lasten nurkkaus, joka mahdollistaa oman tilan lasten käyttöön, ikään kuin toisen käyttäjätilin. Lukitusnäkymässä siirrytään sivuttaissuunnassa lasten nurkkauksen ja perinteisen näkymän välillä, ja lasten nurkkauksen avattuaan näytetään ainoastaan sinne hyväksytyt sovellukset ja pelit.


Näiden lisäksi tärkeimpiin uudistuksiin kuuluu tietysti Internet Explorer 10 -mobiiliselain, mutta siitä tarkemmin seuraavassa osiossa.

Windows Phone 8:n on onnistunut ottamaan kiinni Androidin ja iOS:n etumatkaa, mutta toivottavaakin vielä jää. Satojen muutosten ansiosta Windows Phone osaa nykyisin kuitenkin miltei kaiken tarvittavan.

Moniajo ei ole täydellinen, mutta toimii verrattain hyvin. Sen perusta on pitkälti samanlainen kuin iOS:llä, joka tarkoittaa, että ohjelmat eivät välttämättä jatka pyörimistä taustalla. Kuitenkin sovellukset, joihin tausta-ajo on toteutettu, kuten esiversio Skypestä, toimivat myös taustalla.Selain

Yksi Windows Phone 8:n suurimmista uudistuksista on Internet Explorer 10:n mobiiliversio. Se on Microsoftin mukaan merkittävä parannus edellisen sukupolven mobiiliselaimeen. Tärkeimmät uudistukset koskevat parannettua JavaScript-moottoria sekä laajempaa HTML5-tukea.

Microsoftin Joe Belfioren mukaan uusi selain on peräti neljä kertaa nopeampi JavaScriptin suorittamisessa ja HTML5-tuki on kaksi kertaa kattavampi. Selain toimiikin erittäin nopeasti. Osa suoritteista tapahtuu nopeammin kuin esimerkiksi iPhone 5:llä, vaikka kaikilla osa-alueilla se ei viekkään voittoa.

Internet Explorer 10 tukee suosikkeja, välilehtiä, historiaa ja uutuutena sivulta hakemista. Otsikkokenttä mahdollistaa suoran hakemisen, joskin ainoa hakukonevaihtoehto on Bing johon hakukoneen voi valita Bingin ja Googlen välillä.

JavaScript-sovellusten nopeudesta kertoo myös tulos SunSpider testistä, jossa Lumia 920 saa varsin hyvän tuloksen. Taakse jää niin Samsung Galaxy S III kuin tiettävästi myös iPhone 5. Kaikissa selaintesteissä näin ei kuitenkaan ole. Useiden sivustojen mukaan Rightwaren BrowserMark antaa tulokseksi selkeästi kilpailijoita heikommat pisteet. BrowserMark on kuitenkin päivittynyt, emmekä päässeet testaamaan sitä kilpailevilla laitteilla.


Kamera

Kameran toiminnasta on verkossa ollut monenlaisia kokemuksia. Epäilyksiä on herättänyt erityisesti hyvässä valossa kuvaaminen, jonka tulokset eivät ole aina olleet tyydyttäviä PureView-kameralle. Myös meidän kokeissamme muutama kuva päivänvalossa ja vastavaloon epäonnistui.

Muutamat epäonnistuneet kuvat eivät kuitenkaan pilaa Lumia 920:n kameran erinomaisten hämäräkuvien jättämää tunnelmaa. Kamera ansaitsee PureView-nimensä sekä loistavien pimeässä otettujen kuvien että videokuvan laadun ansiosta. Tämän tapaiset innovaatiot ovat nykypuhelimissa liian harvinaisia, joten Nokian tamperelaisinsinöörien taidonnäyte ansaitsee pisteet.

Lisää kameran suoriutumisesta kannattaa lukea aiemmasta artikkelistamme, jossa Nokia 808 PureView saa uutuus-Lumiasta kunnon vastuksen.Puhelut ja viestit

Puhelut toimivat Windows Phone 8:lla, kuten edeltäjälläänkin, aivan odotetusti. Ainoa ominaisuus mitä puhelusovelluksesta ei löydy on ns. quick dial, mutta puheluiden soittamisessa ei muuten ole mitään erikoisen huonoa tai hyvää.

Tämä voi tosin muuttua radikaalisti loistavasti integroidun, piakkoin todennäköisesti lopullisesti julkaistavan Skypen myötä. Se tarjoaa verkon välityksellä laadukasta puhelulaatua ilmaiseksi (luonnollisesti vaatii datayhteyden), ja pystyypä sillä soittamaan perinteisiin puhelinnumeroihinkin operaattoreita halvemmalla taksalla. Tämän lisäksi sillä onnistuu myös video- ja ryhmäpuhelut.


Viestien kohdalla Windows Phone 8 on jo nykyisellään erittäin hyvä. Samasta viestisovelluksesta onnistuu sekä pikaviestien että tekstiviestien lähettäminen. Tosin tuki useammalle pikaviestimelle olisi tervetullutta. Nykyisellään viestejä voi lähettää ainoastaan Facebook-viestimellä. Olisi toivottavaa, että tuleva Skype integroituisi myös viestisovellukseen.

Muut sovellukset

Nokia tuo Lumia 920:n mukana aimo annoksen omia sovelluksiaan. Tarjolla on tutut Nokian lokaatio- ja navigointipalvelut, Nokia Musiikki ilmaisella Mix Radiolla sekä Nokia TV, joka tarjoaa kotimaisten televisiokanavien verkkosisältöä.

Mix Radio tarjoaa yllättävänkin laajasti valmiiksi tyylilajeittain lajiteltuja radiokanavia, joten jopa hieman pienemmän nichen musiikkia voi löytää kokonaisen kanavan. Lisäksi on mahdollista ladata koko kanavan musatarjonta offline-käyttöön.

Myös Nokia TV yllätti hieman, sillä osa sisällöstä on ilmeisesti tarjolla peräti teräväpiirtona, joka ilmaiselle palvelulle on varsin tervetullutta. Sisältöä löytyy Yle Areenasta, Katsomosta, Ruudusta, Voicelta sekä UrhoTV:ltä.

Nokian tarjonnan lisäksi puhelimen tärkeimpiin esiasennettuihin sovelluksiin kuuluu tietysti Microsoftin Office-paketti, joka mahdollistaa dokumenttien katsomisen, luomisen ja muokkaamisen sekä paikallisesti että SkyDrive-palvelun välityksellä. Vaikka esimerkiksi Excel-taulukkojen luominen tyhjästä on mahdollista, niin soveltuu mobiilisovellus ennemminkin katseluun tai korkeintaan pieniin muokkauksiin.

Laadukkaat esiasennetut sovellukset eivät tietystikään ole nykymaailmassa tarpeeksi. Kilpailijoiden satojen tuhansien sovelluksien kokoelmaa vastaan Microsoft pyrkii kamppailemaan omalla sovelluskaupallaan, josta viimeisimpien tietojen mukaan löytyy yli 120 000 nimikettä. Tämä on merkittävästi Applea ja Googlea vähemmän, mutta Microsoftin Joe Belfiore väittää, että kilpailevien alustoiden 50 suosituimmasta sovelluksesta 46 löytyy myös Windows Phone 8:lle.

Luvut eivät tosin ole kaikki kaikessa. Parin viikon testailun jälkeen on todettava, että edelleenkin Windows Phonella on puutteensa. Tilanne on parantunut kyllä selvästi, mutta kirittävää vielä on.


Yhteenveto

Nokia Lumia 920 on innovatiivinen puhelin, juuri kuten Nokia sitä mainostikin. Viime aikojen tylsähköt älypuhelinjulkaisut vaativat juuri tämänkaltaista piristystä.

Langaton lataus ei ole mitään uutta, hanskat kädessä kosketusnäytön käyttö tuskin tulee mullistamaan matkapuhelinmaailmaa, eikä kamerakaan ole edes 41 megapikselinen. Riippumatta uudistusten merkittävyydestä ei voi muuta kuin pitää Nokian asenteesta. Ja täytyy sanoa, että joka ikisestä innovaatiosta oli testin aikana hyötyä.

Niin kutsutun mind sharen osalta Nokia onkin parantanut selvästi. Ihmisten mielissä innovaatiot ovat asioista, jotka herättävät positiivisia ajatuksia.

Vaikka Lumia 920 on erittäin tykättävä laite, ei kaikki ole ruusuilla tanssimista. Kokoa puhelimella on liikaa. Enkä tarkoita painoa tai paksuutta, vaikka nekin ymmärrettävästi voivat hieman haitata. Allekirjoittaneelle suurin harmin aihe koossa on laitteen leveys ja korkeus. Käytännössä siis näytön koko. Neljä ja puoli tuumaa on liikaa näin suurilla reunuksilla. Ei paljon liikaa, mutta silti. Tosin käden koot vaihtelevat, joten määrittele itse kaupassa kokeilemalla mikä sopii ja mikä ei.

Ongelmakohdista on pakko ottaa esiin myös sovellusvalikoima. Ei se missään nimessä ole huono, mutta ajoittain eteen saapuu tilanne, ettei sovellusta löydy lainkaan. Tai se on surkeasti tehty. Tätä harvoin tapahtuu Androidilla tai iOS:llä.

Esimerkiksi Skypen saapuminen lopullisena versiona ja kunnolla integroituna saa kyllä unohtamaan monet puutteet.

Tässä saattaa olla Nokian paras älypuhelin sitten vuoden 2007 ja Nokia N95:n. Kuinka monen miljoonan myyntiin se riittää, se jää nähtäväksi.

Hyvää
+SoMe-integrointi
+Kamera
+Näyttö
+Suorituskyky
+Langaton lataus

Huonoa
-Sovellusvalikoima
-Ajoittaiset softaongelmat
-Koko

Nokia Lumia 920

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Nokia Lumia 920

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (40)

Anonyymi käyttäjä
puh.joht. (vahvistamaton)

1

"että ohjelmat eivät välttämättä jatka pyörimistä taustalla"

Tämä on erittäin hyvä, sillä pyöriviä ohjelmia on todella ärsyttävä käyttää.

Vastaa
leipuri777
leipuri777

3

"että ohjelmat eivät välttämättä jatka pyörimistä taustalla"

Tuo on varmaan ihan hyvä jos haluaa pidemmän akunkeston?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pena77 (vahvistamaton)

4

"Otsikkokenttä mahdollistaa suoran hakemisen, joskin ainoa hakukonevaihtoehto on Bing. Tämä onkin ehkä suurin epäkohta selaimessa. "

Olin kyllä lukevinani että tuon pystyisi vaihtamaan esim. Googleen? Ollaanko muilla foorumeilla väärässä tämän suhteen?

Ja edelliselle kirjoittajalle kommenttina että olen kuullut päinvastaisia kokemuksia akunkestosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Innovation! (vahvistamaton)

6

"eikä kamerakaan ole edes 41 megapikselinen"

Lol, 41 mp oli 808:n sensorille(puhumattakaan optiikasta) ihan liikaa, kuten esim. puhkipalaneista, vähänkin kirkkaammista alueista nähtiin.
Ja mitä 920:n yökuvaukseen tulee, niistä tulee valoisampia tasan yhden asian takia, pitempien suljinaikojen. Olitte todennäköisesti valkannut kuvan, jossa auto ei mene vierestä, mutta kauempana on selvästi kuvan vasemmassa reunassa nähtävissä valovanoja. Eli turha kuvitella pysäyttävänsä liikettä tällä kameralla hämärässä ilman salamaa(jolla on rajattu kantama).
Eli lyhyesti kuvasensorissa ilman kuvanvakainta ei ole mitään erikoista, mm. Pocketnow:n 920 -testi vahvistaa tämän.

Vastaa
Rokka100
Rokka100

7

Jos sinun mielestä Lumialla on liikaa kokoa niin se ei tarkoita että sillä olisi liikaa kokoa. Minun mielestä se on juuri oikean kokoinen.

Vastaa
Japi73
Japi73

8

"Eikä kamerakaan ole EDES 41 megapixelinen."
Tämä ehkä kannattaa nyt jatkossa muistaa muidenkin laitteiden arvosteluissa :-D

Vastaa
Rokka100
Rokka100

9

Miksi tuollaisen neropatin kuten "menneen talven lumia" pitää tulla tänne trollaamaan? Kun esim Nokia Driven poistaa taustalta niin akun kesto voittaa VARMASTI iPhonen ja todnäk sen Samzunkinkin. Eli mitä sä saat kun trollaat puhelinta josta et mitään tiedä?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
pekkapuupää (vahvistamaton)

10

Miten se Whatsapp toimii WP puhelimessa, onko jollain kokemusta?

Vastaa
Phiideer
Phiideer

14

@6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Innovation!:


Ja mitä 920:n yökuvaukseen tulee, niistä tulee valoisampia tasan yhden asian takia, pitempien suljinaikojen.

Ja toisen asian takia: f/2...ei tarvitse ihan niin pitkiä suljinaikoja.

Lopuille kommenteille: byhyyy :)

Vastaa
Fantasos
Fantasos

15

10&12:
Whatsapp (Lumia 800, WP7.5) kertoo saapuneista viesteistä äänimerkillä, ruudun ylälaidan ilmoituksella ja live tilen numerolla. Eikä tarvitse olla sovelluksen millään tapaa käynnissä vastaanottoa varten.
Parhautta.

Vastaa
squi
squi

17

Kuvanvakain ja valovoimainen optiikka eivät ole ainoita asioita, jotka auttavat Lumia 920:n pimeäkuvauksessa, vaan taustalla pyörii myös Nokian tehokkaat kuvankäsittelyalgoritmit, joilla kuvasta saadaan kaikki irti.

Vastaa
cahva
cahva

18

Viimeisin Nokian paras älypuhelin (ainakin tämän hetkisten omistajien mielestä) on kyllä N9 ;) Kyllä kovasti houkuttelee silti jo pelkästään kameransa puolesta, mutta mitään kiirettä tuon vempeleen hankintaan ei ole koska tällä hetkellä nysissä on kaikki tarvittavat sovellukset ja paras whatsapp clientti eli Wazapp :)

Vastaa
Kuveerty
Kuveerty

19

Whatsapp oli pettymys omassa Lumiassa vrt. erittäin hyvin toimineeseen E7:n Whatsappiin. Huonommin koodattu, (=)hitaampi. Viestit tulevat kyllä hyvin perille ja ei ole jumitellut nimeksikään. Toivottavasti kuitenkin ohjelman käynnistymisnopeutta on saatu lisää WP8..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Hassanukki (vahvistamaton)

20

-Sovellusvalikoima
-Ajoittaiset softaongelmat

Molemmat miinus kohdat todennäköisesti korjaantuvat ajan myötä :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
?? (vahvistamaton)

22

Mikä toi sininen puhelin on noissa kuvissa? Ja onko niin että tää laite tukee fm radiota ja sillä on mahdollista lähettää radiosignaalia, mutta wp8 softa ei ainakaan vielä tue sitä, mutta tulevaisuudessa kyllä??

Vastaa
toope
toope

27

Onko kätevämpi kytkeä puhelin lataukseen kuin kytkeä langaton laturi langalla pistorasiaan ja laitta puhelin laturin päälle. Mitäs kun tulee puhelu.Katkeaako lataus vai vastataanko puheluun ottamalla langaton laturi ja puhelin kouraan

Vastaa
Pallero20
Pallero20

28

Hei, onko tässä musiikin taajuuskorjain?
eli saako "bassoboostin" päälle, tätä kun ei WP 7sta löytynyt niin vaihdoin iPhoneen.

Vastaa
ernonbogel
ernonbogel

30

Ihmettelen, että kun Nokia tekee uuden puhelimen, jossa on paljon uusia juttuja ja tosi hyvä ja toimiva puhelin, silti siitä valitetaan ja kaivamalla etsitään vikoja. Esim. tämä sovelluskauppa, oletteko käyneet katsomassa mitä suosittuja sovelluksia sieltä ei löydy verrattuna androidiin ja iOSiin. Ja sitten jos Apple julkaisee uuden iPhonen, jossa uudistukset jäävät pääosin näytön koon muutokseen, nii silti se saa ylistävia arviointeja lähes joka paikasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
stalkerfromfinland (vahvistamaton)

31

Nokia N95 oli viimeinen lippulaiva, sen jälkeen kun Nokia puhtistui "sisäisesti" "vanhuksista" ja "Nokia Tableti" proge sorttui. Sääli! Mutta puhelin vois tulevaisuudessa asentaa tietsikat sen kun nyt tietsika on asentanut telkarin ja kaikki mediaveketimet.

Vastaa
Taeco
Taeco

34

@21 Nokian puhelimen resoluutio on 1280x768, kun taas Samsungin omassa 1280x720. Näin ollen Nokian puhelimen kuvasuhde on eri, kun pikseleitä leveyssuunnassa on 48 enemmän, mutta korkeussuunnassa pikselimäärä on sama. Näin ollen pienemmästä näytöstä huolimatta se saattaa olla suunnilleen saman levyinen tai jopa leveämpi, kuin Samsungin Ativ S:n näyttö.

Tämän ansiosta puhelin ei ole yhtä "pitkulainen" (vrt. Applen uusi Longphone). Nokian porukat ainakin mainostivat tämän kuvasuhteen olevan parempi kännyköille, en sitten itse tiedä. Kaippa sillä tavoitellaan vähempää kurottelua näytön yläreunaan mahduttaen silti enemmän tekstiä näytölle.

Toisaalta Windows Phonessa on pyritty minimoimaan kurottelu asettelemalla mahdollisimman suuri osa painikkeista näytön alareunaan. Tällöin yhden käden käyttömukavuus paranee, mikä Applellekin oli niin kovin tärkeää pienissä näytöissä pysytellessään. Esim. Windows Phonessa osoiterivi on näytön alareunassa, kun taas iPhonessa sitä joutuu kurottelemaan näytön ylälaidasta, joka kaiken lisäksi on pitkula.

Kaveri hanki kyseisen puhelimen ja sain vähän kokeilla. Aluksi puhelin tuntui ehkä hiukan raskaammalta, kuin oma puhelin, mutta pian sen unohti ja se tuntui painonsa puolesta kännykältä muiden joukossa. Ihme narinaa painosta. Applekin olisi voitetun tilan voinut käyttää akkukapasiteetin kasvattamiseen puhelimen viilailun sijaan. Tuskin iPhone entuudestaankaan oli kellekään liian iso tai painava. Muuten kokonsa puolesta Lumia oli omaan keskikokoiseen käteeni ihan hyvin istuva, ei ongelmaa.

Odottelen kuitenkin hinnan putoamista. 600€ on omaan makuun liikaa puhelimesta. L820 puolestaan ei ole niin houkutteleva, siinä ei olisi varsinaisesti mitään muuta uutta vanhaan puhelimeeni verrattuna, kuin käyttöjärjestelmä.

Vastaa
fincooper
fincooper

35

Lainaus:

Joko Win 8 puhelimeen saa soittoäänen vaihdettua ilman kikkailuja?


Kyllä. Ei ole enää kokorajoituksia tai vastaavia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
WiiBii @ (vahvistamaton)

36

30@
Microsoft on hankkinut sovellukset Windows Phonen sovelluskauppaan Googlelta ja vielä kiristämällä lisenssimaksuilla!!.
Että se siitä Microsoftin "rehellisyydestä" kilpailijoita (Google,... kohtaan!!.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
920 lumen (vahvistamaton)

37

Ihan hyvän tuntunen kapulahan tuo oli. painava kylläkin.. en kuitenkaan ostaisi ERITTÄIN suppean ohjelmistotarjonnan vuoksi. Vaikka ohjelimistotarjonta joskus laajeneekin, ei se enää lohduta kun lumia 920 on jo vanha kapula jolla ei tee mitään ja jonka tehot eivät enää riitä..

katsotaan nyt miten tilanne kehittyy wp:n suhteen. onko kyseessä uppoava laiva, vai lähteekö myymään kuin häkä.

Vastaa
Gathago
Gathago

38

En ymmärrä että painava, kyllä nykyiset ihmiset aika hiirulaisia kun valittavat painosta jos se poikkeaa parisen kymmentä grammaa keskimääräisestä.

Itseäni ei kiinnosta miljoona +1 ohjelmaa, vaan ne kymmenen jota todella tarvitsen.
Ja kyllä itselläni on Applen tuotteita myös niin tiedän miten täynnä turhuuksia sen kauppa on. Sama homma androidin puolella.

Vaikka on tässä WP8 omat heikkoutensa, mutta omalla tapaa helpoin ja kätevä käyttää, omasta mielestäni.

Vastaa
mikkola3
mikkola3

40

Paras puhelin ikinä, 4G nettinopeudesta saa kaiken irti DualCore 1,5GHz prosessorilla puhelin ei pätki juuri yhtään, 8,7mpx kameran saa HD 1080p:ksi jossa on autofocus sillä näkee sormenjäljet tölkissä, 32 Gt muisti ei lopu helpolla, en ole toistaiseksi nähnyt mitään huonoa tässä puhelimessa

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.