Puhelimien kameroiden kyvykkyydestä huolimatta Matti Meikäläiset ottavat kuvia automaattiasetuksilla ja suoraan kohteen etupuolelta. Valokuvaukseen erikoistunut verkkolehti COOPH esittelee uudella videollaan seitsemän niksiä, joiden avulla älypuhelinkuvaajat voivat välttyä perinteisiltä kuvaustavoilta ja tehdä otoksista asteen verran kiinnostavampia.
Videolla näytetään esimerkiksi kuinka kuvaajan liikkumisella panoraamakuvauksen aikana saadaan aikaan "litistymisefekti" ja kuinka vesipisaraa voidaan käyttää apuna makrokuvauksessa. Mikäli ei halua läträtä veden kanssa, niin pysyvämpiä makrolinssiratkaisuja voi etsiä esimerkiksi vanhoista DVD-asemista tai laserosoittimista (tylsempi ja kuvanlaadun kannalta ehkä parempi ratkaisu on ostaa kaupasta tarkoitukseen sopiva makrolinssi).
Kommentit (3)
Suosittelen, että pidätte puhelimen erossa vedestä, joten videon makrolinssitemmpua kannattaa välttää, sillä on olemassa mahdollisuus, että vettä pääsee puhelimen sisään linssin reunoilta.
Temppu on turvallinen mikäli vettä on oikea määrä, mutta muussa tapauksessa se saattaa hajottaa puhelimen (huonolla tuurilla)
Jos veden kanssa haluatte puljata, eikä puhelin ole vesitiivis, kokeiltaa videon viimeistä temppua, eli laitatte puhelimen jonkinlaiseen astiaan ja sitä kautta saatte linssin veden alle. Näin saa Suomessa kesällä hienoja vedenalaisia kuvia ja videoita esimerkiksi kaloista rantavedessä.
Itsehän omistan iPhonelle veden/muta/hiekka/pudotus jne kestävän kotelon nii voi jättää noi lasit pois.
Tuossa vesilasi tempussa, sama kuvanlaatu varmaan saavutetaan minigrip pusilla.