Opas: Näin siirrät tietosi iPhonestasi Androidiin

8
Juha Tuppi

Opas: Näin siirrät tietosi iPhonestasi Androidiin
Suunnitteletko Applen ikonisen iPhonen hylkäämistä Androidin tarjoamien mahdollisuuksien houkuttelemana? Vai onko muuten vain tarvetta virittää Android-pohjainen kakkosluuri tai työpuhelin toimintakuntoon? Silloin sinun on syytä lukea eteenpäin: tarjolla on miniopas tiedonsiirtoon iPhonesta Androidiin.

Tässä Android Authorityn artikkeliin perustuvassa oppaassa käsittelemme yhteystietojen, kalenterien, kuvien ja videoiden, musiikin sekä Safari-selaimen kirjanmerkkien siirtämistä omina tapauksinaan. Vaikka menetelmiä ja apusovelluksia toimenpiteiden toteuttamiseen on useita, hyödynnämme tällä kertaa Applen iCloud-pilvipalvelua tietojen synkronoimiseen.

Sisällysluettelo
Yhteystietojen siirto iPhonesta Android-puhelimeen

Kuten todettua, yksi näppärä tapa siirtää puhelinluettelosi ja yhteystietosi iPhonesta Android-puhelimeen on hyödyntää Applen iCloud-pilvipalvelua. Menetelmä edellyttää että sinulta löytyy:

 • iPhone ja Android-puhelin
 • aktivoitu ja iPhonen kanssa synkronoitu iCloud-tili
 • Google-tili
 • Internet-yhteys

Toimenpide aloitetaan aktivoimalla iCloud iPhonessa ja synkronoimalla yhteystiedot pilveen:

 1. Mene iPhonessa valikkoon Asetukset > iCloud.
 2. Kirjaudu iCloud-tiliisi.
 3. Aktivoi "Yhteystiedot" iCloud-sivulta synkronoidaksesi yhteystietosi iCloudiin. Tämä edellyttää, että iPhonesi on yhteydessä internetiin.

Seuraavaksi siirretään yhteystiedot iCloudista Google-tiliisi:

 1. Avaa verkkoselain tietokoneellasi.
 2. Mene osoitteeseen https://www.icloud.com/ ja kirjaudu sisään iCloud-tiliisi.
 3. Klikkaa "Yhteystiedot" nähdäksesi yhteystietosi.
 4. Valitse ne tiedot, jotka haluat siirtää Android-puhelimeesi.
 5. Klikkaa Toiminnot-valikkoa (hammasrataskuvake alhaalla vasemmalla) avataksesi Asetukset-valikon.
 6. Valitse Asetukset-valikosta "Vie vCard". Selaimesi lataa nyt valitsemasi kontaktit sisältävän VCF-tiedoston.
 7. Avaa uusi välilehti selaimessasi ja kirjaudu Google-yhteystietoihisi osoitteessa http://www.google.com/contacts.
 8. Vasemmalla olevassa valikossa rullaa alas ja klikkaa "Tuo Yhteystiedot". Etsi ja valitse näytölle avautuvasta ikkunasta iCloudista lataamasi VCF-tiedosto.
 9. Klikkaa "Tuo" tuodaksesi iPhone-yhteystietosi Google-tiliisi.
 10. Salli Google-tilisi synkronoida yhteystietosi Android-laitteeseesi.


Kalenterimerkintöjen siirto iPhonesta Android-puhelimeen

Kalenterimerkintöjen siirtämisessä voidaan myös hyödyntää Applen iCloud-palvelua. Mikäli pidät vain yhtä kalenteria liitettynä tiliisi, sen tiedot voidaan siirtää kerralla – muutoin joudut siirtämään jokaisen kalenterin tiedot erikseen. Toimenpiteeseen tarvitset:


 • iPhonea ja Android-puhelinta
 • aktivoitua ja iPhonen kanssa synkronoitua iCloud-tiliä
 • PC:n ja verkkoselaimen (mieluiten Googlen Chrome tai Mozillan Firefox)
 • Google-tilin
 • Internet-yhteyden

Ensiksi synkronoidaan iPhonen kalenteritiedot iCloudiin:

 1. Mene iPhonessa valikkoon Asetukset > iCloud.
 2. Kirjaudu iCloud-tiliisi.
 3. Aktivoi "Kalenterit" iCloud-sivulta synkronoidaksesi kalenterisi iCloudiin. Tämä edellyttää, että iPhonesi on yhteydessä internetiin.

Seuraavana siirretään kalenterimerkinnät PC:lle:

 1. Avaa verkkoselaimesi, mene osoitteeseen https://www.icloud.com/ ja kirjaudu sisään iCloud-tiliisi.
 2. Klikkaa Kalenteri-kuvaketta avataksesi kalenterisivusi. Kalenterisi pitäisi näkyä listattuna vasemmalla.
 3. Klikkaa "Jaa"-painiketta sen kalenterin vieressä, jonka merkinnät haluat siirtää Android-puhelimeesi.
 4. Näytölle pitäisi avautua ikkuna, jossa laita ruksi laatikkoon "Julkinen kalenteri". Maalaa ja kopioi sen alla näkyvä URL-osoite, joka näyttää webcal://-määreellä alkavalta sattumanvaraiselta merkkijonolta.
  Avaa uusi välilehti tai selainikkuna ja liitä kopioimasi URL-osoite selaimen osoitekenttään, mutta ÄLÄ paina vielä enteriä.
 5. Muokkaa URL-osoitetta vaihtamalla webcal://-määreen tilalle http://. Sen jälkeen voit painaa enteriä, jolloin selain ryhtyy lataamaan tiedostoa. Tämä tiedosto sisältää kalenterimerkintäsi tekstimuodossa. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan PC:lläsi. Suositeltavaa on myös nimetä se uudelleen lyhyemmällä ja selkeämmällä nimellä.
 6. Nyt voit sulkea iCloud-palvelun ja kopioidun URL-osoitteen välilehdet/selainikkunat.

Ja viimeiseksi siirretään tallennetut kalenterimerkinnät PC:ltä Google-tilisi kalenteriin:

 1. Avaa verkkoselaimeesi Google-kalenteri (http://www.google.com/calendar/) ja kirjaudu sisään Google-tilisi tunnuksilla.
 2. Etsi vasemmalla olevan valikon alaosasta Muut kalenterit -valikko. Klikkaa alaspäin osoittavaa nuolta sen oikealla puolella.
 3. Klikkaa "Tuo kalenteri" ja sitten "Valitse tiedosto". Seuraavaksi valitse iCloudista lataamasi ja tallentamasi kalenteritiedosto.
 4. Valitse Google-kalentereistasi se vaihtoehto (jos sinulla on niitä useampia), johon haluat iPhonesi kalenterimerkintöjen siirtyvän. Paina sitten Tuo-painiketta.
 5. Kun kalenterimerkintöjen vienti on valmis, niiden pitäisi näkyä valitsemassasi Google-kalenterissa.Kuvien ja videoiden siirto iPhonesta Android-puhelimeen

Simppelein tapa siirtää kuvasi iPhonesta Android-puhelimeen tapahtunee PC:n ja johtojen välityksellä. Otathan huomioon, että tämä menetelmä siirtää ainoastaan Kameran rulla (Camera Roll) -kansion kuvat ja videot. Toimenpiteeseen tarvitset:

 • iPhonen ja Android-puhelimen
 • iPhonen USB-kaapelin
 • Android-puhelimen USB-kaapelin
 • PC:n Windows-käyttöjärjestelmällä

Ensimmäisenä siirretään kuvat ja videot iPhonesta PC:lle:

 1. Yhdistä iPhonesi PC:hen iPhonen USB-kaapelilla.
 2. Avaa Tietokone (My Computer). Sinun pitäisi löytää iPhonesi kuvake Kannettavat laitteet (Portable Devices) -otsakkeen alta. Klikkaa hiiren oikeaa painiketta ja valitse "Tuo kuvia ja videoita" avautuneesta valikosta.
 3. Tietokoneesi etsii nyt iPhonesi kuvat ja videot. Kun toimenpide on valmis, klikkaa "Tuo" kopioidaksesi kuvat ja videot tietokoneellesi. Oletusasetuksena tiedostot kopioidaan Kuvat (My Pictures) -kansioon omaan alakansioonsa.
 4. Voit nyt irroittaa iPhonen tietokoneestasi.

Seuraavana siirretään kuvat ja videot PC:ltäsi Android-puhelimeesi:

 1. Yhdistä Android-puhelimesi PC:hen puhelimen USB-kaapelilla. Tietokoneesi pitäisi tunnistaa automaattisesti Android-puhelimesi tallennuslaite.
 2. Avaa Android-laitteesi tallennuslaite ja etsi kuvakansio. Kuvien tallentamiseen käytetty kansio löytyy yleensä nimellä DCIM. Voit myös luoda oman kansion iPhonen kuville ja videoille.
 3. Avaa iPhonesta siirtämäsi tiedostot sisältävä alakansio tietokoneesi Kuvat (My Pictures) -kansiosta. Kopioi iPhonen kuvat ja videot Android-laitteesi kuvakansioon.


Musiikin siirtäminen iPhonesta Android-puhelimeen

Yksi tapa siirtää musiikkikirjasto iPhonelta Androidille on hyödyntää sekä Applen iTunes-sovellusta sekä Googlen Music Manager -sovellusta. Menetelmän käyttö edellyttää seuraavaa:

 • PC:lle asennettua iTunes-sovellusta
 • PC:lle asennettua Google Music Manager -sovellusta
 • Apple ID- sekä Google-tunnuksia

Ensimmäisenä sinun tulee synkronoida iPhonen musiikkikappaleet iTunesin musiikkikirjastoon (Music Library) PC:lle. Tarkista myös, että kaikki iCloudissa olevat ostamasi kappaleet ovat ladattuna PC:lle, jotta Google Music Manager osaa löytää ne. Nämä toimenpiteet suoritat seuraavasti:


 1. Avaa iTunes-sovellus tietokoneellasi. Kirjaudu sisään Apple-tiliisi Apple ID -tunnuksellasi.
 2. Avaa iTunesin musiikkikirjasto (Music Library). Klikkaa Kappaleet-välilehteä nähdäksesi listan iPhonesi musiikista sekä Apple ID -tunnuksella ostamistasi kappaleista.
 3. Tarkista, että haluamasi kappaleet löytyvät PC:ltä. Kappaleet, joita ei ole vielä ladattu tietokoneelle, on merkitty kappaleen nimen vierestä löytyvällä iCloud-logolla sekä alaspäin osoittavalla nuolella. Nämä kappaleet voidaan ladata tietokoneelle klikkaamalla iCloud-logoa kappaleen nimen vieressä.
 4. Jos sinusta tuntuu, etteivät ostamasi kappaleet näy Kappaleet-välilehdellä, kokeile mennä valikkoon Asetukset > Store, josta valitse "Ostetut". Seuraavaksi valitse, millaista sisältöä etsit (Musiikki, Elokuvat, Ohjelmat, Kirjat) ja "Ei omassa kirjastossa".

Seuraavaksi siirretään musiikkikappaleet Google Music -palveluun:

 1. Käynnistä Google Music Manager -sovellus ja kirjaudu sisään Google-tunnuksellasi. Seuraa asennusohjeita, jos avaat sovelluksen ensimmäisen kerran.
 2. Valitse "Lataa" asetussivulta ja valitse listalta lähteeksi "iTunes". Voit nyt ladata kaikki kappaleet, soittolistat ja podcastit iTunes-kirjastostasi Google Music -palveluun.
 3. Seuraavaksi Google Music Managerin pitäisi tiedustella, haluatko siirtää kaikki uudet iTunesiin lisätyt kappaleet automaattisesti myös Google Play Music -tiliisi.
 4. Säädettyäsi kaikki vaaditut asetukset kohdilleen, Google Music Manager käy läpi iTunesin musiikkikirjaston ja ryhtyy siirtämään kappaleita Google Music -palveluun.


Kirjanmerkkien siirtäminen iPhonesta Android-puhelimeen

Vaikka iPhonelle löytyy toki muitakin verkkoselaimia kuin Safari, tarkastelemme seuraavana, kuinka Safarin kirjanmerkit saadaan siirtymään sulavasti Android-puhelimeen. Toimenpide hyödyntää jälleen iCloud-tiliäsi, minkä lisäksi tarvitset:

 • iCloud Control Panel -sovelluksen asennettuna Windowsiin tietokoneellasi
 • Internet-yhteyden
 • Google Chrome- tai Mozilla Firefox -selaimen sekä tietokoneellasi että Android-laitteessasi

Aloitamme synkronoimalla iPhonen Safari-selaimen iCloud-palvelun kanssa:


 1. Mene iPhonessasi valikkoon Asetukset > iCloud ja kirjaudu iCloud-tiliisi. Aktivoi Safari tässä valikossa synkronoidaksesi sen tiedot iCloudiin.
 2. Avaa iCloud Control Panel -sovellus tietokoneellasi ja kirjaudu sisään iCloud-tunnuksillasi.
 3. Ruksaa Kirjanmerkit-laatikko. Klikkaa sitten "Valinnat" ja valitse selain, johon haluat siirtää kirjanmerkkisi (Chrome tai Firefox). Klikkaa sitten "Käytä".
 4. Valitse kysyttäessä kirjanmerkkien yhdistäminen (merge bookmarks). Klikkaa "Yhdistä".
 5. Sovellus pyytää lataamaan iCloudin kirjanmerkki-laajennuksen Google Chromelle/Mozilla Firefoxille. Klikkaa "Lataa" ja asenna laajennus.

Kun laajennus on asennettu, Safarin kirjanmerkit siirtyvät valitsemaasi selaimeen tietokoneellasi. Voit nyt synkronoida selaimen kirjanmerkit Android-laitteesi kanssa seuraavasti:

 • Google Chromea käyttäessäsi kirjaudu Google-tiliisi. Tällöin selaimesi tiedot synkronoituvat Google-tilisi kanssa, jolloin ne näkyvät myös Android-laitteesi Chrome-selaimessa.

 • Mozilla Firefox osaa automaattisesti synkronoida tiedot Android-sovelluksen kanssa. Mikäli et ole kytkenyt ominaisuutta päälle, se tapahtuu seuraavasti:

 1. Avaa tietokoneellasi Firefoxin valikko ja valitse "Kirjaudu sisään Sync-palveluun".
 2. Kirjaudu Firefox-tiliisi synkronoidaksesi tietosi pilveen. Jos sinulla ei vielä ole Firefox-tiliä, luo sellainen selaimeen. Odota, että synkronointi suoritetaan loppuun.
 3. Avaa Firefox Android-laitteessasi ja mene Asetukset-sivulle. Valitse "Sync" ja ota ylös sovelluksen generoimat parituskoodit.
 4. Avaa Asetukset-valikko tietokoneesi Firefoxissa. Mene Sync-välilehteen ja klikkaa "Liitä laite".
 5. Kirjoita parituskoodit ja paina "Seuraava" aloittaaksesi selaimen tietojen synkronoinnin.

Uuden Android-luurisi pitäisi olla nyt ajan tasalla – ei muuta kuin tutustumaan Androidin ulottuvuuksiin!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (8)

perhana
perhana

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijo123:

Miksei otsikkona "Ärsyttääkö iPhone? Vaihda androidiin"

Osuvampi otsikko tosin olisi "Meitä ärsyttää iPhonen menestys, sääli meitä ja vaihda androidiin"

Vastaa
rick79
rick79

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijo123:

Miksei otsikkona "Ärsyttääkö iPhone? Vaihda androidiin"

Osuvampi otsikko tosin olisi "Meitä ärsyttää iPhonen menestys, sääli meitä ja vaihda androidiin"

:D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

4

Hirveän monimutkaista. IPhonen löytyy kolmannen osapuolen aplikaatioita jotka synkkaa ko tiedot Googlen pilveen. Oli jo joskus silloin icloudista ei ollut tietoakaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iphooni (vahvistamaton)

5

Hirveän monimutkaista. IPhonen löytyy kolmannen osapuolen aplikaatioita jotka synkkaa ko tiedot Googlen pilveen. Oli jo joskus silloin icloudista ei ollut tietoakaan.

Vastaa
Rebella
Rebella

7

Saako whatsapp-viestit siirrettyä jotenkin myös iphonesta androidiin? Vaihto iphonesta honoriin on lähellä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Avine (vahvistamaton)

8

Kokeile Apowersoft Puhelimen Siirto,yhden klikkauksen siirto puhelimelta puhelimelle.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.