Arvostelussa Microsoft Lumia 950 XL - Paluu high-endiin

8
Arvostelu: Microsoft Lumia 950 XL
Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Sisällys

Nokian puhelinliiketoimintojen siirryttyä Microsoftille, ei high-end-Lumioita ole markkinoilla juuri näkynyt. Alemman hintaluokan laitteita on kyllä tullut kymmentä eri sorttia, mutta mitään vaativampaan käyttöön soveltuvaa puhelinta ei ole markkinoille asti saatu tuotua.

Paluun hintahaitarin yläpäähän Microsoft tekee Lumia 950:n ja Lumia 950 XL:n voimin, jotka siis myyntiin Suomessa joulukuun alussa. Kovimmilla Lumia-faneilla on takana pitkä odotus, joten katsotaan Lumia 950 XL:n kautta onko myyntiin saatu odottamisen arvoisia patukoita. Käyttöjärjestelmäkin on Lumioissa uudistunut, joten kyse ei ole mistään tylsästä rautapäivityksestä.

Tekniset tiedot

 • Järjestelmä:
 • Windows 10 Mobile
 • Mitat:
 • 151,9 x 78,4 x 8,1 mm
 • Paino:
 • 165 g
 • Näyttö:
 • 5,7" WQHD AMOLED-näyttö, 2560 x 1440, 518 ppi
 • Suoritin:
 • 8-ytiminen Qualcomm Snapdragon 810, 2,0 GHz, 64-bittinen
 • RAM:
 • 3 GB
 • Tallennustila:
 • 32 GB (muistikorttipaikka)
 • Kamerat:
 • Takana 20 megapikseliä, f/1,9, 4K-video - Edessä 5 megapikseliä
 • Yhteydet:
 • Wifi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.1, NFC, 4G, USB Type-C
 • SIM:
 • Nano-SIM
 • Akku:
 • 3340 mAh

Muotoilu

Vaikka Lumia 950 XL onkin Microsoftin älypuhelinmallistossa sisältäpäin uudistunut tuote, on se ulkoisesti vanhaa tuttua Lumia-laatua. Jos Microsoftin logot ottaisi pois tai laitetta pitäisi sokkona kädessä, tunnistaisi sen heti Nokian aikakaudelta tutuksi Lumiaksi. Kulisseissa on tapahtunut paljon muutoksia, mutta katseella tai sormituntumalla sitä ei huomaa.

Microsoft on pysytellyt Lumia 950 XL:ssä miellyttävän tuntuisessa polykarbonaatista valmistetusta takakuoressa. Puhelinta käyttäneenä ei aluksi pysty uskomaan, että takakuori on jopa irrotettavissa. Kokoonpanon laatu on erinomainen ja takakuoren irrottamiseen tarkoitettu "kynsipaikka" on tehty hyvin huomaamattomaksi (löytyy puhelimen pohjasta). Muoville ominaisesta nitinästä ja natinasta ei ole täysin päästy eroon, sillä juuri kuoren irrotuskulma on hieman löysä. On toisaalta ihan hyväkin, ettei kuorta irrottaessa tarvitse pelätä kynnen lohkeamista.

Takakuoren alta löytyy vaihdettava akku, SIM-korttipaikka (nano) ja muistikorttipaikka. Takakuoressa on myös langattomaan lataukseen tarkoitetut piirit.

Kaikki puhelimesta löytyvät fyysiset näppäimet on keskitetty oikealle kyljelle. Alimpana muista selvästi erillään on fyysinen kameranäppäin ja keskemmällä on kolmen näppäimen rykelmänä äänenvoimakkuus- ja lukitusnäppäimet, joista viimeksi mainittu on keskellä äänenvoimakkuusnäppäimien ympäröimänä. Ratkaisu on toimiva, vaikka puhelinta aukaistaessa tuleekin välillä painettua väärää nappulaa. Metallista valmistetut näppäimet muistuttavat Nokian aikakauden Lumioissa käytetystä metallisesta kehyksestä, jota ei syystä tai toisesta enää Microsoftin aikana ole haluttu hyödyntää.

Hoikkuuskilpailuissa Lumia 950 XL ei pärjää muille high-end-puhelimille, sillä puhelin on noin 8,1 millimetriä paksu. Älypuhelimien paksuus ei ole enää kolmeen vuoteen ollut mikään varsinainen "ongelma", eikä se ole sitä Lumia 950 XL:ssäkään. Painokilpailussa Lumia sen sijaan pärjäisi, sillä massaa sille on kertynyt 165 grammaa, joka on reilusti vähemmän kuin alumiinikuorisella iPhone 6s Plussalla (192 grammaa).

Vuosien saatossa kertyneestä micro-USB-johtovalikoimasta ei ole enää Lumia 950 XL:n kohdalla iloa, sillä Microsoft on siirtynyt käyttämään uutta USB-C-liitäntää. Käyttäjän näkökulmasta muutoksella on positiivisia piirteitä, johdon oikea suuntaa ei enää tarvitse arvuutella, sillä USB-C:ssä ei ole enää oikeaa tai väärää puolta. Erilaisten lisälaitteiden omistajille liitäntämuutokset ovat aina ikäviä, sillä samalla kadotetaan suora yhteensopivuus. Myyntipakkauksen mukana tulee oma latauskaapeli sekä datasiirtokaapeli.

Kaiutin on sijoitettu takakuoreen, jolloin sitä on hankala peittää esimerkiksi pelatessa. Esimerkiksi iPhoneissa sormet laskeutuvat helposti pohjassa olevan kaiuttimen päälle, mikä häiritsee olennaisesti äänentoistoa. Kuulokeliitäntä löytyy Lumia 950 XL:n näytön yläpuolelta, syystä tai toisesta kuulokkeita ei kuitenkaan tule myyntipakkauksen mukana.

Tekniikka

Perustekniikaltaan Lumia 950 XL ei ole kovin yllätyksellinen, speksilistaa lukiessa voisi kuvitella kyseessä olevan uusi Android-puhelin. Järjestelmäpiirinä käytetään huonoa mainetta osakseen saanutta Snapdragon 810:tä (2,00 GHz) ja keskusmuistia on kolme gigatavua. Herkästi lämpiävää järjestelmäpiiriä jäähdytetään heatpipe-putkilla, jotka ovat vähän tutumpia desktop-tietokoneiden maailmasta. Sonyn on sanottu päätyneen samaan ratkaisuun Xperia Z5 Premiumin kohdalla.

Näytössä käytetään Lumia 930:n tavoin AMOLED-paneelia, mutta tällä kertaa se ei tarkoita Lumioiden avainomaisuudesta luopumista: Glance screen -tuki on saatu mukaan. Lumia 930:n kohdalla vilkaisunäytöstä jouduttiin luopumaan, koska näyttömuistillisia AMOLED-paneeleita ei ollut saatavilla (toisin kuin LCD-paneeleita). Lumia 950 XL:n näytön resoluutio on 1440x2560 pikseliä. Lumia 930:ssä näyttöä kallistelemalla havaitsi hyvin valkoisen värisiirtymän vaaleanpunaiseksi. Lumia 950 XL:ssä vastaavaa feelua ei ole.

Microsoft ei ole lähtenyt rahastamaan tallennustilavaihtoehdoilla, sillä Lumia 950 XL:stä on saatavilla vain 32 gigatavuinen malli. Jos gigatavut eivät riitä, niin muistia voi laajentaa niin paljon kuin vain haluaa muistikorttien avulla. Windows 10:n ansiosta puhelimeen voi kytkeä myös USB-muistitikun tai vaikka ulkoisen kiintolevyn, kunhan sopivat johdot löytyy.

Kuten edellä tuli todettua, on Lumia 950 XL:ssä irrotettava akku. Akun varauskapasiteetti on 3340 milliampeerituntia, joka riittää mukavasti päivän askareisiin ja vähän ylikin. Kuten niin monen muunkin älypuhelimen kohdalla, ei päivittäisestä lataamisesta pääse kuitenkaan eroon.

Biometrinen tunnistautuminen on ollut kasvava trendi älypuhelimissa parin viime vuoden aikana. Useimmat valmistajat ovat hyödyntäneet biometriikan tuomaa helppoutta käytännössä sormenjälkilukijoiden muodossa. Microsoft haluaa kuitenkin olla "erilainen nuori", sillä Lumia 950 XL:ssä ei ole sormenjälkilukijaa, vaan Windows Hello -kirjautumisessa käytetään iirisskanneria.

Iirisskanneri tunnistaa käyttäjänsä silmien kautta. Windows Hello -kirjautuminen on vielä beta-asteella, joten sen toimivuudessa voi esiintyä ongelmia. Iirisskanneria kannattaakin kouluttaa pari kertaa ennen käyttöönottoa. Beta-leima lienee syy sille, ettei ominaisuutta mainosteta puhelimen ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä, minkä vuoksi ominaisuus jää todennäköisesti useimmilta löytämättä.

Itselläni ei ollut kovin suuret odotukset iirisskannerin toimivuudesta, koska siihen vaikuttaa potentiaalisesti turhan monta ulkoista muuttujaa. Ilokseni kuitenkin huomasin, että skanneri toimii sen verran hyvin, että kirjautuminen on mahdollista silmälasit päässä, eikä kaverikaan päässyt kirjautumaan puhelimeen omilla silmillään. Iirisskanneri toimii myös pimeässä, joten valaistusolosuhteet eivät aiheuta ongelmaa (näyttö valaisee kasvoja yleensä aika hyvin).

Järjestelmä ei ole kuitenkaan täydellinen. Lähes jokaisella kirjautumiskerralla puhelinta täytyy siirtää lähemmäksi, jotta käyttöoikeus saadaan varmennettua. Lisäksi puhelin pitää olla suoraan naaman edessä, joten esimerkiksi pöydällä olevaa puhelinta ei saa avattua silmäskannauksella mukavasti. Kirjautuminen ei nykyisellään ole olennaisesti nopeampaa kuin PIN-koodin näpyttely. Jos Microsoft saa lisää joustavuutta puhelimen ja silmien väliseen etäisyyteen, niin iirisskanneri voi kyllä olla ihan pätevä kirjautumistapa. En kuitenkaan usko sen olevan parempi kuin sormenjälkilukija esimerkiksi ostosten hyväksymisessä (tällaista ominaisuutta tosin Microsoft ei tässä vaiheessa edes markkinoi).

Toinen Lumioiden myyntivaltiksi kaavailtu ominaisuus on Continuum, jonka avulla omaa puhelinta voi käyttää kuin mini-kokoista tietokonetta, kunhan sen vain kytkee tarkoitusta varten luodun Display Dockin kautta isoon näyttöön (nopeimmat ostajat saavat sen kaupanpäälliseksi). Tarkemmat mietteet ominaisuuden toimivuudesta käytännössä löytyy erillisestä artikkelista.

Kamera

Valokuvaus on ollut aina Lumioiden vahvuusalue, vaikka kuvanlaadulliset erot puhelinmallien välillä alkavat marginalisoitua.

Nopealla vilkaisulla Lumia 950 XL:n kamera näyttää samanlaiselta kuin Lumia 930:ssäkin, mutta yksityiskohdista löytyy eroja. Molemmissa on 20 megapikselin kenno, mutta Lumia 950 XL:ssä käytetään hieman kookkaampaa sensoria (1/2,5" -> 1/2,4") sekä paljon suurempaa aukkoa (f/2,4 -> f/1,9).

Nämä parannukset yhdessä optisen kuvanvakaimen kanssa tekevät Lumia 950:stä todellisen pedon hämäräkuvauksessa. Alla on iPhone 6s:llä (f/2,2, ei OIS) ja Lumia 950 XL:llä otetut näytekuvat heikossa valaistuksessa. iPhonella otettu kuva on säkkipimeä, kun taas Lumia 950 XL:llä otetussa kuvassa verhon yksityiskohdat näkyvät ongelmitta. Voisi melkein kuvitella, että Lumia 950 XL:llä otetussa kuvassa olisi käytetty ylimääräistä valonlähdettä. Optisen kuvanvakaimen ansiosta Lumia 950 XL:n valotusaika on peräti neljä kertaa pidempi kuin iPhonella. ISO-arvollakin lienee oma osuutensa lopputulokseen, mikä näkyykin hyvin Lumia 950 XL:n kuvassa kohinana.

Vaikka Lumiat ovatkin olleet kameroiden kuvanlaadulla mitattuna älypuhelinten kärkikastia ja käyttäjille on tarjottu paljon manuaalista säätövaraa, on kamerasovellus ollut ominaisuustasolla muita jäljessä. Marraskuussa julkaistun päivityksen myötä slo-mo-videokuvaus (720p@120FPS) tuli Lumioiden kamerasovellukseen ("kilpikonnaikoni"). Sarjakuvaustilaa Lumia 950 XL:ssä ei sen sijaan ole (Lumia Camerassa "Moment Capture"). Erillistä HDR-kuvaustilaakaan ei ole, mutta HDR-kuvaus onnistuu aktivoimalla Rich Capturen eli "Superkuvauksen" (taikasauvaikoni)

Rich Capture toimii samalla logiikalla kuten ennenkin, eli kun "superkuvaus" on päällä, ottaa puhelin samasta tilanteesta useita kuvia eri asetuksilla. Liukusäätimellä voi galleriasovelluksesta sitten valita, millaisen valaistuksen kuviinsa haluaa. Säätimen avulla voi esimerkiksi valita paljonko "salamaa" kuvaan haluaa.

Lumia 950 XL:stä puuttuu mahdollisuus tallentaa videoihin tilaääntä, vaikka Lumia 930:ssä tällainen ominaisuus oli. Neljään mikrofoniin tukeutuvat Lumia Rich Recording löytyy kuitenkin speksilistasta. Videota voi tallentaa parhaimmillaan 4K-tarkkuudella (30 FPS).

Ohjelmisto

Lumia 950 XL on markkinoiden ensimmäisiä Windows 10 -pohjaisia älypuhelimia. Innokkaimmat testaajat ovat päässeet tutustumaan uuteen käyttöjärjestelmään jo reilun puolen vuoden ajan julkisen beta-testauksen kautta. Täysin valmista käyttöjärjestelmää ei tässä ajassa ole kuitenkaan saatu aikaiseksi, sillä Windows 10:n mobiiliversio kärsii Lumia 950 XL:ssäkin eri tasoisista bugeista ja valikot avautuvat välillä hitaasti.

Puhelin esimerkiksi varoittelee aktiivisesti vähiin käyvästä tallennustilasta. Ilmoitus tuli testatessani Continuumia, joten ajattelin ensiksi sen liittyvän siihen. Myöhemmin sama ilmoitus lävähti ruudulle ihan normaalissakin käytössä. Kun katsoin tallennusseurannasta paljonko muistia on jäljellä, ilmoitti puhelin vapaaksi tilaksi noin 20 gigatavua. Oletussovellusten ulkoasu vaihtelee myös varsin paljon, mikä antaa epäkoherentin vaikutelman. Lastentaudit korjaantunevat ajan kanssa. Microsoft on kuitenkin tehnyt ison hyppäyksen Windows Phone 8.1:stä Windows 10:een, joten ongelmilta ei voida ensimmäisissä ohjelmistoversioissa välttyä.

Universaalit sovellukset on yksi Windows 10:n suurimmista, ellei kaikkein suurin, headline-ominaisuus. Ajatuksena on tarjota sovelluskehittäjille mahdollisimman yksinkertainen tapa luoda toimiva sovellus mahdollisimman laajalle laitekannalle. Tekemällä ohjelman Windows 10 -tietokoneille, voidaan samaa koodia hyödyntää myös Windows-puhelimien ja Xbox One -sovelluksissa. Tämän toivotaan ratkaisevan Windowsin app-gap-ongelman, eli keskeisten sovellusten puuttumisen Windowsin sovelluskaupasta. Sovellusten puuttuminen näkyy erityisesti mobiilipeleissä, esimerkiksi Supercell ei ole vaivautunut tekemään peleistään Windows-versioita. Muissa sovelluksissa kyse ei ole enää välttämättä ohjelmien puuttumisesta, mutta niiden ominaisuudet ovat laahanneet perässä, kun kehittäjä ei koe ekosysteemiä erityisen kiinnostavaksi.

Siltä varalta että universaalit sovellukset eivät tuota kaivattua lopputulosta, on Microsoft käynnistänyt hankkeita, joilla sovelluskehittäjät voivat iOS- ja Android-sovelluksensa myös Windows 10:lle. IOS-porttaushanke on edennyt ilmeisesti suunnitelmien mukaisesti, mutta Android-hankkeen kohdalla on ollut ongelmia. Microsoft ei ole kuitenkaan virallisesti kuopannut "Project Astoriaa". Tulevaisuudessa Lumioilla voidaan siis suorittaa iOS- ja Android-sovelluksia.

Universaaleiden sovellusten myötä ohjelmien käyttöliittymä on uudistunut kokonaan. Sovelluksissa ei ole enää Windows Phonessa nähtyjä isoja yli näytön meneviä tekstejä, vaan tekstit ovat hillitympiä ja niiden rinnalta voi löytää asetus-valikon aukaisevan hampurilaiskuvakkeen. Saa nähdä jatkuukoLumioiden androidistuminen lisää vai haluaako Microsoft pitää Lumioiden käyttöjärjestelmän mahdollisimman omaperäisenä. On kuitenkin positiivista, että kotinäyttöön voi jo asettaa värikkäitä taustakuvia. Aiempi tyyli oli turhan askeettinen.

Windows 10:n myötä puhelin- ja viestisovelluksiin on ilmestynyt Skype-integraatio, minkä avulla voi selata Skype-keskustelu ja -puheluhistoriaa. Varsinaisten Skype-puheluiden soittaminen onnistuu kuitenkin vain Skype-sovelluksella. Viesti-sovelluksella voi kuitenkin lähettää Skype-tekstiviestejä, joten se toimii vähän samalla periaatteella kuin Applen Viesti-sovelluskin ("iMessage").

Internet Explorer -nettiselain on kuopattu ja tilalle on tullut täysin uusi Microsoft Edge. Ehkä parasta Edgessä osoiteriville ilmestynyt välilehti-painike, joka sujuvoittaa olennaisesti sivujen välillä navigointia.

Yhteenveto

Lumia 950 XL on kaikin puolin iso uudistus Microsoftin aikaisempaan tarjontaan nähden, vaikka käyttöjärjestelmän osalta suurimmat muutokset ovatkin suunnattu kehittäjille ja näkyvät käyttäjille päin vasta myöhemmin.

Onko asiat kuitenkaan muuttuneet riittävän paljoa? Lumioiden suurinta ongelmaa, eli puutteellista sovellusvalikoimaa, ei ole vieläkään saatu korjattua, eikä Lumia 950 XL tarjoa oikein mitään sellaista, minkä takia se kannattaisi ehdottomasti valita Androidin tai iPhonen sijaan. Lumiat ovat altavastaajan asemassa, joten niiden pitäisi pystyä tarjoamaan jonkin todella kova ominaisuus, jota kukaan muu markkinoilla ei pysty tarjoamaan. Valitettavasti tällaista ominaisuutta ei Lumia 950 XL:stä löydy, vaikka Windows Hello ja Continuum ovatkin ihan kivoja tekniikoita.

Lumia 950 XL ei ole kuitenkaan huono laite. Sitä voi kyllä ilo mielin suositella niille, joille Windowsin sovellustarjonta on täysin riittävä ja jotka ovat tykästyneet muutoinkin Windowsin nykyiseen tyyliin.

Microsoft Lumia 950 XL

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (8)

Fantasos
Fantasos

1

"Ehkä parasta Edgessä osoiteriville ilmestynyt välilehti-painike, joka sujuvoittaa olennaisesti sivujen välillä navigointia."

Saa sen Windows Phone 8.1:ssäkin (itsellä käytössä). Asetukset->"Osoitepalkin painikkeen käyttötarkoitus"

Vastaa
jkij
jkij

2

Lainaus:

Iirisskanneri toimii myös pimeässä, joten valaistusolosuhteet eivät aiheuta ongelmaa (näyttö valaisee kasvoja yleensä aika hyvin).


Mitkä urpot näitä juttuja tekee?
Näytön valolla ei ole asian kanssa mitään tekemistä.
Laitteessa on ir-kamera.
Olen pahoillani nimittelystä mutta kannattaisi vähän edes panostaa juttuihin.
Muutkin jutut kopioitu suoraan muilta sivuilta ja edes lähteitä ei mainita.
Ei taida olla ihan laillista.

Vastaa
aapii
aapii

3

"Lumia 950 XL tarjoa oikein mitään sellaista, minkä takia se kannattaisi ehdottomasti valita Androidin tai iPhonen sijaan."

No ehkä kuitenkin sen melkoisen paljon paremman kameran, sd-korttipaikan ja etenkin iPhoneen (vrt.myös galaxy S6) verrattaen huomattavasti edullisemman hankintahinnan vuoksi valitsisin Lumian. Omine pienine puutteineenkin. Cortana saisi tulla myös suomenkieliseksi.

Vastaa
Calileon
Calileon

4

Lainaus:

Iirisskanneri toimii myös pimeässä, joten valaistusolosuhteet eivät aiheuta ongelmaa (näyttö valaisee kasvoja yleensä aika hyvin).

Kuten jo mainittiinkin niin näytön valolla ei ole mitään virkaa skannerin toimivuuden kanssa. Toimii pilkkopimeässä vallan mainiosti vaikka peittää mustalla kartongilla näytön kun käyttää skanneria. Infrapunaskanneri näkee pimeässä eikä vaadi siten mitään muuta valonlähdettä.

Lainaus:

Käyttäjän näkökulmasta muutoksella on positiivisia piirteitä, johdon oikea suuntaa ei enää tarvitse arvuutella, sillä USB-C:ssä ei ole enää oikeaa tai väärää puolta. Erilaisten lisälaitteiden omistajille liitäntämuutokset ovat aina ikäviä, sillä samalla kadotetaan suora yhteensopivuus.

Adapterit esim. Ebaystä ostettuna maksaa alta 2 euroa ja taas kaikki vanhat laitteet pelittää. Uuden type-c:n etuina myös ovat nopeamman latauksen tuki sekä laadukkaampi video/audio ulkoisiin laitteisiin. Lumia 950 XL lataa meikäläisellä reippaan 3400 mAh akkunsa tyhjästä täyteen tunnissa ja 35 minuutissa. Ensimmäiset 50% latautuu n. 25 minuutissa

Lainaus:

Tulevaisuudessa Lumioilla voidaan siis suorittaa iOS- ja Android-sovelluksia.

Eikös kyseessä kuitenkin Project Islandwoodin (iOS) kohdalla ole Applen koodin kääntötyökalusta Windowsin ymmärtämään muotoon jolloin ohjelman kehittäjältä ei vaadittaisi koko ohjelman koodaamista alusta asti uudelleen. Ei siis iOS ohjelmien ajamisesta Windowsilla. Project Astoriahan huhujen mukaan on jäissä juuri siksi että Androidin kohdalla kyseessä olisi ollut juurikin ohjelmien emulointi joka ei välttämättä olisi ihan kaikkien lakien mukaista, ei ainakaan hyvien tapojen mukaista ja taatusti kuoppaisi kaikki mahdollisuudet nähdä Googlen natiiveja ohjelmia ikinä Windows -alustalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Tuuletinpoika (vahvistamaton)

5

Vai että 4/5 tähteä. Kaikki muut lukemani testit ovat olleet 1-2/5. GSMArena mm. haukkui puhelimen täysin käyttökelvottomaksi muovirimpulaksi, jossa ohjelmisto kokoajan sekoili ja kaatuili.

Vastaa
MissBlue
MissBlue

6

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tuuletinpoika:

Vai että 4/5 tähteä. Kaikki muut lukemani testit ovat olleet 1-2/5. GSMArena mm. haukkui puhelimen täysin käyttökelvottomaksi muovirimpulaksi, jossa ohjelmisto kokoajan sekoili ja kaatuili.

Sulla on varmaan sitten ihan eri GSMArena kuin muilla. Tuolla sitä ainakin kovasti kehuttiin:
http://www.gsmarena.com/microsoft_lumia...iew-1349p11.php
Itse en kyllä moista hankkisi, muttei tuo varmaan mikään huono vaihtoehto puhelimeksi ole.

Vastaa
jonas51
jonas51

7

"On kuitenkin positiivista, että kotinäyttöön voi jo asettaa värikkäitä taustakuvia"

Miten niin "jo"? Kotinäyttöön on voinut jo pitkään asettaa taustakuvan. Samoin lukitusnäyttöön.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.