Opas: Tallennustilan vapauttaminen Android-puhelimesta tai -tabletista

5
Puhelinvertailu

Opas: Tallennustilan vapauttaminen Android-puhelimesta tai -tabletista
Maailmalla on pitkälti toista miljardia Android-laitetta, joista suurin osa ei ole tämän päivän huipputeknologiaa. Osassa suorituskyvyn lisäksi ongelmaksi erityisesti myöhemmin laitteen elinkaaren aikana muodostuu tallennustila. Onneksi laitteen elinikää voi usein pidentää puhdistamalla laitetta turhista tiedostoista.

Laitteen tallennustilan vapauttamiseen on monta keinoa, joiden tehokkuus riippuu kovasti mm. laitteesta ja siihen asennetuista ohjelmista, mutta oheisten kohtien läpikäyminen on nopea keino varmistaa, että helposti vapautettava tallennustila on otettu takaisin omaan käyttöön.

Käytössä olevan ja käytetyn tallennustilan määrän voit tarkistaa Asetukset-sovelluksen kohdasta Tallennustila (tai Tallennustila ja USB)

Muisti täynnä: Raivaa lisää vapaata tallennustilaa

1) Poista turhat sovellukset. Joskus sovellukset voivat viedä hurjastikin tallennustilaa, erityisesti jos kyseessä on peli. Muista myös, että mikäli jatkossa kaipaat sovellusta, niin se on nopea asentaa takaisin. Sovelluksien käyttämää tallennustilaa voi tarkkailla Asetuksien Sovellukset-osioista.

2) Mikäli et halua poistaa sovellusta, niin siitä voi vapauttaa – ainakin väliaikaisesti – tilaa edellämainitusta osiosta menemällä yksittäisen sovelluksen näkymään ja valitsemaan Tallennustila ja valitsemalla Tyhjennä välimuisti. Riippuen sovelluksesta tämä voi viedä myös melkoisesti tallennustilaa.3) Poista turhat videot ja kuvat. Erityisesti videot vievät hurjasti tallennustilaa, mutta sarjakuvauksella otetuista kuvista on myös hyvä poistaa muut paitsi paras. Muista, että Android tukee myös Google Photos -kuvapalvelua, johon voi varmuuskopioida kaikki kuvat ja videot rajattomalla tallennustilalla (opas Google Photosin käyttöön täällä).4) Tyhjennä lataukset kansio. Voi olla, että olet tallentanut paljon tiedostoja esimerkiksi surffaillessa. Nämä tiedostot löytyvät yhdestä osoitteesta ja on helppo poistaa. Mene sovellusvalikosta sovellukseen Lataukset ja paina pitkään sovellusta, jonka haluat poistaa. Tämän jälkeen voit valita kaikki haluamasi tiedostot ja poistaa ne alla olevasta poistovalinnasta.5) Poista tarpeeton musiikki. Voi olla, että olet aikoinaan lisännyt musiikkia laitteellesi, mutta nyt käytät esimerkiksi Spotifyä. Voitkin poistaa kappaleet laitteeltasi ja toistaa (lähes) kaiken suoraan pilvestä. Tämä vähentää tarvitsemaasi tallennustilaa. Lisäksi voit käydä läpi suoratoistopalvelusovellusten (Play Music, Spotify, jne) välimuistin kohdassa 2 mainitulla tavalla.
6)Haittaohjelmien ja muun ylimääräisen tiedon poisto. Tätä varten helpoin on valita jokin sadoista haittasovellusten ja muiden ongelmien puhdistussovelluksista Play Kaupasta. Käytä esimerkiksi hakusanoja bloatware tai cleaner ja löydät useita vaihtoehtoja. Näistä sovelluksista löytyy usein myös edeltäviin kohtiin työkaluja, joiden tehokkuus ja turvallisuus voi vaihdella kovasti. Tee siis puhdistukset omalla vastuulla.Näiden keinojen avulla tallennustilaa vapautuu useimmiten varsin mukavasti, mutta joskus tallennustilan vapauttaminen voi vaatia jopa tehdasasetusten palauttamisen. Se ei kuitenkaan ole kovin mukava toimenpide, erityisesti, jos haluaa säilyttää vähintään osan tiedostoista.

Mikäli mieleen tulee jotain helppoja ja toimivia ratkaisuja tallennustilan vapauttamiseen niin kerrothan kommenteissa!


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Puhelinvertailun Nopeat

"Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättïä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempïä uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Kommentit (5)

avthein
avthein

2

Joidenkin sovellusten siirtäminen laitteen muistikortille vapauttaa itse laitteen muistia. Kaikkia sovelluksia ei ole mahdollista siirtää muistikortille.

Vastaa
hylly
hylly

3

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

Joidenkin sovellusten siirtäminen laitteen muistikortille vapauttaa itse laitteen muistia. Kaikkia sovelluksia ei ole mahdollista siirtää muistikortille.

Jos rootattu Android, niin link2sd softalla voi oikeasti vaikka pakottamalla siirtää kaikki ohjelmat kokonaan (obb+data+cache) SD-kortille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.