Koska Qualcomm ei suostunut yhteistyöhön, Applella ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin tilata kaikki modeemit uusiin iPhoneihin Inteliltä. Applen toimitusketjusta huolehtiva Tony Blevins kertoi aiemmin, ettei Apple halua ajautua tilanteeseen, jossa se on riippuvainen vain yhdestä komponenttitoimittajasta.
Williams kertoi todistajalausunnossaan myös sen, että Apple maksaa iPhonessa käytettävästä modeemista Qualcommille 7,5 dollaria per iPhone. Applen mielestä summa on täysin kohtuuton ja se olisi valmis maksamaan Qualcommille lähemmäs 1,5 dollaria. Williamsin mukaan Apple maksoi summan Qualcommille ainoastaan siitä syystä, että sen oli pakko. Vaihtoehtoja ei ollut aiemmin tarjolla.
Applen ja Qualcommin välit tulehtuivat vuoden 2017 lopulla. Qualcommin patenttikäytäntöjä on sen jälkeen käsitelty Yhdysvalloissa FTC:ssä. Samaan aikaan käynnissä on ollut Qualcommin nostattamia vastakanteita muun muassa Saksassa ja Kiinassa.
Kommentit (2)
myykö apple pelkää ios järjästelmää tai google pelkää androidi ilman kykyä muuhun paketiin
Mitä kysyt ?
Kysytkö myykö Apple ios järjestelmää ilman laitetta , ei myy (no joku voi miettiä jotain devaus ympäristöjä)
Kysytkö voiko Applen ios laitteisiin asentaa virallisesti muita käyttöjärjestelmiä ios:n tilalle, ei voi
Google myy vain murto-osan Android laitteista.
Google androidia tungettu monenlaisiin laitteisiin ja ilman Googlen pakotuksiakin Androidia tungettu vielä villimmin ja Androidlaitteissa löytynyt malleija joihin voi asentaa muita järjestelmi Androidin sijaan tai rinnalle.