Arvostelussa Huawei P40 Pro

17
Huawei P40 Pro arvostelu: Mainio puhelin (jos googlettomuus ei ole ongelma)
Janne Yli-Korhonen Janne Yli-Korhonen

Sisällys

Huawei on tällä hetkellä kauniisti sanottuna lievästi ongelmissa Yhdysvaltojen antaminen rajoitteiden takia. Tästä huolimatta puhelinmaailman täytyy edetä ja uusia puhelimia täytyy julkaista.

Nyt testattava P40 Pro osoittaa, että Huawei on puhelimien tekniikan osalta kärkeä. Puhelimeen on pakattu lähes kaikki viimeisimmät ominaisuudet, joita vuoden 2020 lippulaivapuhelimelta sopii odottaa.

Mutta laitteessa on kuitenkin suuri sovelluspula, sillä laitteessa ei ole ollenkaan Googlen sovelluskauppaa, vaan sovellukset ladataan Huawein omasta sovelluskaupasta. Huawein AppGallery on kuitenkin pahasti jäljessä Google Playn tarjontaa.

Hyvänä puolena voidaan kuitenkin todeta, että laitteeseen saa asennettua eri reittejä pitkin useimmat sovellukset, ja ne toimivat, mutta se vain vaatiin vaivannäköä.

Tekniset tiedot

 • Rakenne:
 • Lasia ja metallia, IP68 -luokitus
 • Näyttö:
 • 6,58” OLED, Full HD+ (2640 x 1200), 90 Hz virkistystaajuus
 • Mitat:
 • 158,2 x 72,6 x 8,95 mm
 • Paino:
 • 209 grammaa
 • Suoritin:
 • Huawei Kirin 990 5G
 • RAM:
 • 8 gigatavua
 • Tallennustila:
 • 256 gigatavua + NM-kortti
 • Käyttöjärjestelmä:
 • Android 10 + EMUI 10.1, ei Googlen palveluita (tietoturva: 1. huhtikuuta 2020)
 • Pääkamera:
 • 50 megapikseliä, Ultra Vision, f/1.9, OIS
 • Ultralaajakulmakamera:
 • 40 megapikseliä, f/1.8
 • Telekamera:
 • 12 megapikseliä, f/3.4, OIS
 • Neljäs kamera:
 • 3D-syvyyskamera
 • Etukamera:
 • 32 megapikseliä, f/2.2 + syvyyskamera
 • Akku:
 • 4200 mAh, 40 W lataus, 27 W langaton lataus, käänteinen langaton lataus
 • Liitännät:
 • USB-C 3.1 GEN1, Bluetooth 5.1
 • Muuta:
 • 5G, kaksois-SIM, näytönalainen sormenjälkilukija, kasvojentunnistus, infrapuna-anturi, pakkauksessa mukana USB-C -kuulokkeet ja suojakuori
 • Värit:
 • Kristalli, hopea ja musta
 • Hinta:
 • 1049 euroa

Mitä hyvää Huawei P40 Prossa on?

P40 Pro on erittäin laadukas puhelin tyylikkäällä ulkokuorella. Näytön lasi kaartuu pitkien sivujen lisäksi myös ylhäältä sekä alhaalta. Näiden myötä selvää reunaa ei tunnu, kun ilmoituspaneelin vetää ajas tai käyttää Android 10:n eleohjausta. Edestäpäin katsottuna näytössä ei siis juurikaan näy reunoja. Tosin katse kiinnittyy vahvasti vasemman yläreunan isoon reikään, joka edelleen osuu silmiin kuukauden käytön jälkeen.

Reikä kuitenkin toimii kotina etukameralla sekä muulle teknologialle, jota käytetään kasvojentunnistukseen. Tämä kasvojentunnistus onkin erinomainen. Se toimii luotettavasti ja nopeasti jopa pimeässä huoneessa.

Kasvojentunnistuksen lisäksi puhelimessa on näytönalainen sormenjälkilukija, joka myös on ajan tasalla nopeuden ja luotettavuuden suhteen. Huawei onkin yksi harvoista puhelinvalmistajista, joka tarjoaa kaksi kätevää vaihtoehtoa.

Näytön alle on myös laitettu puheluita varten kaiutin, joka on toimiva ratkaisu. Tämän ratkaisun myötä puhelimessa ei ole ollenkaan stereokaiuttimia, jota voidaan pitää pienenä miinuksena.

Palkissa sijaitsevaa teknologiaa käytetään myös kahteen ilmaeleeseen. Ilmaeleiden avulla voi ottaa kuvakaappauksen tai vierittää näytön sisältöä ylös tai alas koskematta näyttöön. Nämä toimivat kohtuullisen hyvin, vaikka ominaisuus ei loppujen lopuksi ole kovin hyödyllinen jokapäiväiseen käyttöön. Tämä on kuitenkin mielenkiintoinen lisä, jota varmasti tulevaisuuden puhelimissa hyödynnetään erilaisilla, mielenkiintoisilla tavoilla.

Lähes reunaton näyttö on kooltaan 6,58 tuumaa ja se toimii Full HD+ -resoluutiolla sekä 90 hertsin virkistystaajuudella. Vaikka tarkkuus tai virkistystaajuus ei yllä esimerkiksi OnePlus 8 Pron tasolle, näyttö on silti huippuluokkaa kaikilta osin. Ehkä pienenä miinuksena, mustan palkin lisäksi, pitää mainita vahvasti pyöristetyt näytön kulmat, jotka eivät ole omaan mieleen.

Rajoitteista huolimatta P40 Pro, kuten muutkin uudet P40 -sarjan puhelimet, perustuu Android Open Source -pohjaiseen versioon. Puhelimessa siis toimii Android 10 sekä Huawein EMUI 10 -käyttöliittymäversio.

P40 Prosta löytyy siis tuttuja Androidin ominaisuuksia, kuten käyttöjärjestelmän laajuinen tumma tila, eleisiin pohjautuva navigointi sekä parempi tietoturvan hallinta.

Huawein näkemys Androidista on pitkälti tuttua edellisiin versioihin nähden. Kotinäytöllä alaspäin pyyhkäisemällä pääsee hakuun, jolla voi hakea puhelimesta sovelluksia, yhteystietoja, asetuksia, tiedostoja ja muita juttuja. Tämä on erittäin kätevä sekä toimiva tapa löytää haluamansa tiedon. Sivulta pyyhkäisemällä ja hetken pitämällä avautuu palkki, johon voi kiinnittää haluamansa sovellukset. Palkin avulla sovelluksen voi avata näytölle ns. kelluvana ikkunana, jolloin sovellus avautuu toisen sovelluksen päälle. Palkissa olevan sovelluksen voi myös vetää toisen sovelluksen viereen, jolloin voi käyttää kahta sovellusta samanaikaisesti.

Käyttöjärjestelmän optimointi yhdistettynä 90 hertsin näyttöön sekä tehokkaaseen Huawein Kirin 990 5G -järjestelmäpiiriin tekee puhelimesta erittäin miellyttävän käytettäväksi. Kaikki oikeastaan toimii sulavasti ilman minkäänlaista viivettä. Lisäksi puhelimessa on 8 gigatavua keskusmuistia toimintoja varten sekä 256 gigatavua sisäistä tallennustilaa sovelluksia varten. Tallennustilaa saa myös lisättyä, mutta vain Huawein NM-kortilla.

P40 Prossa on panostettu erittäin paljon kuvausominaisuuksiin. Neljän kameran kokoonpano erottuu selkeästi muusta rungosta, jonka myötä puhelin myös keikkuu tasaisella pöydällä. Kamerat ovat kuitenkin kerrassaan loistavat, jopa todennäköisesti paras vaihtoehto monipuoliseen valokuvaamiseen puhelimella tällä hetkellä. Lisäksi niiden käyttäminen on helppoa ja nopeaa vikkelän suorituskyvyn ansiosta.

Laitteen sisälle on laitettu 4200 mAh akku, joka tarjoaa virtaa varsin helposti yhden päivän tarpeisiin. Riippuen käytöstä, puhelimella voi pärjätä jopa kaksi vuorokautta. Pakkauksen mukana toki toimitetaan 40 watin pikalaturi, jolla akkuun saa virtaa nopeasti vaikkapa aamutoimien aikana. Lisäksi P40 Pro tukee vuoden 2020 lippulaivapuhelimen tapaan langatonta latausta sekä käänteistä langatonta latausta.

P40 Pro tukee Kirin 990 -järjestelmäpiirin ansiosta 5G-yhteyksiä, jos tällaiselle on tarvetta. Lisäksi testijakson aikana tuli huomattua, että P40 Pro yhdistää Wifi-verkkoon kauempaa kuin monet muut puhelimet. Laitteen langattomat yhteydet täydentää Bluetooth 5.1.

Esimerkkikuvat

Huawei P40 Pron takakameroilla otettuja kuvia.

Zoom on varsin käyttökelpoinen maksimitarkennusta lukuunottamatta.

Zoomin avulla pääsee lähelle kohteisiin, joihin ei muuten yletä

Eri tarkennukset ja kamerat vaikuttavat kuvan väreihin ja tunnelmaan

Paremmassa valossa myös zoom tuottaa parempia kuvia

Mitä huonoa Huawei P40 Prossa on?

Tietenkin rajoitteiden takia huonoa tässä ja muissa uusissa Huawein puhelimissa on niin sanottu Googlettomuus, jonka myötä puhelimessa ei siis ole tuttuja Googlen palveluita, kuten Google Mapsia, YouTubea tai Google Play -sovelluskauppaa.

Googlettomassa Huawein puhelimessa sovelluskaupan virkaa hoitaa Huawein AppGallery, jonka tarjonta on edelleen hieman köykäinen, vaikkakin sovelluskaupan tarjonta hiljalleen lisääntyy ja paranee. Sovelluskaupasta löytyy tällä hetkellä muun muassa Tinder, Telegram, Yle Areena, Tori.fi, Here WeGo -karttasovellus, Deezer, Foreca ja High.fi -uutisvahti.

Huaweilla on kuitenkin kova ja pitkä työ saada isoja sovelluskehittäjiä kiinnostumaan tästä sovelluskaupasta. Kirjoitushetkellä AppGallerystä puuttuu edelleen isoja nimiä, kuten Facebook, Instagram ja WhatsApp.

Toki Huawei on tajunnut tämän sovellusongelman ja helpottanut sovelluksien saamista puhelimeen. Puhelimen mukana tulee Phone Clone -ohjelma, jolla saa siirretty suurinpiirtein kaikki sovellukset vanhasta puhelimesta uuteen. Lisäksi mukana siirtyvät esimerkiksi yhteystiedot, kuvat ja muita tietoja. Lisäksi AppGallerystä voi ladata MoreApps -ohjelman, jolla voi etsiä ja ladata monia sovelluksia, joita ei vielä itse AppGallery -sovelluskaupassa ole.

Tämä kuitenkin aiheuttaa ongelman, jos haluat puhelimeen paljon sovelluksia: se on sekavaa. Sovelluksia nimittäin pitää etsiä AppGalleryn lisäksi muista kolmannen osapuolen sovelluskaupoista, kuten APKPuresta ja Amazon Appstoresta. Sovelluksia myös etsitään sovelluksien etsimiseen tarkoitetuilla sovelluksilla (MoreApps ja Petal Search).

Tämä siis tarkoittaa, että puhelimesta löytyy yhden paikan (Google Play -sovelluskauppa) sijaan jopa yli viisi erilaista paikkaa, josta sovelluksia etsitään. Siltikään et todennäköisesti saa jokaista haluamaasi sovellusta toimimaan. Lisäksi sovellusten pitäminen ajan tasalla päivityksien suhteen on oma hommansa, vaikkakin MoreApps osaa kohtuullisesti ilmoitella päivityksistä.

Kaikki sovellukset eivät välttämättä toimi, vaikka ne saisikin jostakin ladattua puhelimelle, sillä Googlen taustapalveluiden sijaan puhelimessa hyödynnetään Huawein taustapalveluita. Suurimpana puutteena ovat siis monet Googlen omat sovellukset, joihin lukeutuvat Google kalenteri, Keep, Kuvat, Maps ja Chromecast-ominaisuus. Osa sovelluksista myös ilmoittaa, että ne eivät toimi ilman Googlen palveluita, mutta toimivat siitä huolimatta.

Tietenkin myös tietoturva on hieman kyseenalaista. Varsinkin pankkisovellusten kohdalla kannattaa miettiä kaksi kertaa ennen tietojen syöttöä, jos sovellus on ladattu jostakin kolmannen osapuolen kaupasta.

Ohjelmiston lisäksi rakenteesta löytyy muutama moittimisen aihe. Puhelimessa joudutaan tyytymään vain yhteen kaiuttimeen mediaa toistaessa, sillä puheluita varten tarkoitettu kaiutin on laitettu näytön alle. Lisäksi äänenvoimakkuuden hallintaan tarkoitettu painikkeet ovat omaan makuun liian jäykät, eivätkä ne anna painettaessa kunnon palautetta äänen tai tunnon muodossa.

Tästä kookkaasta puhelimesta löytyy painoa 209 gramman verran, jota voidaan pitää miinuksena. Painoon toki tottuu, mutta silti P40 Pro painaa enemmän kuin monet muut puhelimet.

Miten ja mistä sovelluksia saa Huawei P40 Pro -puhelimelle?

Huawei P40 Pron ohjelmistossa on esiasennettuna Phone Clone -ohjelma sekä AppGallery -sovelluskauppa.

Phone Clone on kätevä ja helppokäyttöinen työkalu, jolla siirretään vanhasta puhelimesta sovellukset, kuvat ja muut tiedot uuteen puhelimeen eli tässä kohtaa P40 Pro -puhelimeen. Phone Clone siirtää useimmat sovellukset, ja nämä yleisesti toimivat moitteettomasti.

Lisää sovelluksia ladataan ensisijaisesti Huawein AppGallery -sovelluskaupasta. Huawein sovelluskaupan valikoima on kuitenkin edelleen varsin heikkoa isojen nimien kohdalla.

Huawei on kuitenkin kehittänyt tähän ratkaisuksi MoreApps- ja Petal Search -sovellukset. Näillä sovelluksilla etsitään lisää sovelluksia. MoreApps ja Petal Search -sovellukset saa ladattua AppGallerystä.

MoreAppsin ideana on helpottaa saamaan Huawein puhelimelle monia suosittuja sovelluksia, joita ei vielä löydy AppGallerystä. MoreApps suosii lataamaan APKPure -sovelluskaupan kautta, joten sen voi olettaa olevan turvallinen. APKPuren voi asentaa myös suoraan puhelimelle, joka helpottaa sovelluksien lataamista.

Kuitenkaan Googlen sovellukset eivät toimi, vaikka ne lataisikin esimerkiksi APKPuren kautta. Esimerkiksi YouTube kuitenkin toimii normaalisti puhelimen selaimen kautta. Selaimen valikoista (esimerkiksi Huawein selaimen kohdalla kolme pistettä yläreunassa) voi asettaa tietyn nettisivun aloitusnäytölle, joka on hyvä vaihtoehto vaikkapa YouTuben kohdalla, jolloin palvelu on aina yhden klikkauksen päässä.

Kenelle Huawei P40 Pro on tarkoitettu?

Huawei P40 Pro -puhelinta on hyvin vaikea suositella suurelle joukolle. Mikäli haluat puhelinkokemuksen, joka vain yksinkertaisesti toimii, niin tämä ei ole sellainen.

Mutta yksi ryhmä, jolle juuri tätä puhelinta voi suositella, on valokuvaajat. Jos olet tosissasi mobiilivalokuvauksesta, todennäköisesti haluat sellaisen puhelimen, joka kykenee moneen. Tämä on sellainen. P40 Prolla pystyy ottamaan erinomaisia valokuvia hyvässä valaistuksessa sekä heikossa valaistuksessa. P40 Prolla pystyy ottamaan valokuvia läheltä ja kaukaa. Myös videon osalta löytyy laadukasta vaihtoehtoa.

P40 Pro on myös hyvä vaihtoehto, mikäli edellinen puhelin on myös Huawein, jolloin olet jo mahdollisesti käyttänyt Huawein sovelluksia. Tällöin Googlen puute ei välttämättä ole niin suuri.

Toki tämä puhelin on oivallinen heille, ketkä syystä tai toisesta haluavat vältellä Googlen palveluita.

Yhteenveto

Aluksi ajattelin, että P40 Pron käyttäminen ei ole meikäläisen juttu, sillä käytän paljon Googlen sovelluksia päivittäin. Vähitellen Googlettomuuten kuitenkin tottui.

Tietenkin muutamien sovellusten kanssa on edelleen epäkäytännöllistä toimia. Näistä omalla kohdalla nousevat esille Google Keep sekä Google Kuvat. Nämä ovat vain niin käteviä sovelluksia, joihin pääsee käsiksi muilla puhelimilla sekä tietokoneilla ilman minkäänlaista ylimääräistä vaivaa.

Itse puhelimena Huawei P40 Pro on mainio sellainen. Oikeastaan itse puhelin on lähes täydellinen paria kohtaa lukuun ottamatta. Niin sanotun Googlettomuuden takia puhelinta on kuitenkin hieman haastavaa suositella isolle joukolle.

Suuri kysymys on siis kuinka paljon sinä tarvitset Googlen palveluita. Jos esimerkiksi vanha puhelin on Huawei ja käytät jo Huawein sovelluksia, niin ehkä tätä puhelinta kannattaa harkita. Myös mobiilikuvauksesta kiinnostuneille tämä on oivallinen vaihtoehto, joka tarjoaa laadukasta rautaa noin tuhannen euron hinnalla.

Laittaisinko kuitenkaan omaa rahaa tuhat euroa P40 Pron ostamiseen? En. En tosin omaa rahaa laittaisi mihinkään tuhannen euron puhelimeen, mutta jos pitäisi niin rahat menisivät sellaiseen puhelimeen, joka varmasti toimii kaikilta osin. Tässä hintaluokassa sellaisia ovat esimerkiksi Samsungin Galaxy S20 -sarja tai iPhone 11 Pro.

Huaweilta löytyy myös edullisempaa vaihtoehtoa esimerkiksi P40 Liten muodossa, joka tarjoaa hintaansa nähden hyvän näytön, kyvykkäät kamerat, riittävästi suorituskykyä ja tallennustilaa sekä pitkälti saman kokemuksen käyttöjärjestelmän osalta.

Huawei P40 Pro

Käyttäjien kokemukset ja kommentit (17)

Kuusinolla
Kuusinolla

1

Googlettomuutta painotetaan arvostelussa mielestäni liikaa. Nokian N9 puhelin ei ollut android puhelin eikä siis voinut käyttäää Googlen sovelluskauppaa. Mutta hyvin tuli toimeen ilman kyseistä palvelua (2011-2015). Tietenkin asiaa helpotti se että meegolla oli aktiivinen vapaaehtoisuuteen perustuva sovellusten kehittäjäyhteisö.Nyt on kuitenkin hieman eri tilanne koska sovellukset voidaan kloonata vanhasta puhelimesta etc.

Vastaa
delic
delic

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kuusinolla:

Googlettomuutta painotetaan arvostelussa mielestäni liikaa. Nokian N9 puhelin ei ollut android puhelin eikä siis voinut käyttäää Googlen sovelluskauppaa. Mutta hyvin tuli toimeen ilman kyseistä palvelua (2011-2015]

Mielestäni sitä vähätellään liikaa. Ensinnäkin tilanne oli 2011-2015 hyvin erilainen.

Ja sitä on vaikea edes ymmärtää kuinka laajalle se vaikuttaa, että ei voi käyttää GMS rajapintoja. Sovelluskauppa on vain 1 ongelma, sitten on kaikki sovellukset mihin on koodattu Googlen rajapintoja jotka ei vaan toimi tai toimii puutteellisesti vaikka ne muualta löytäisitkin.

Isoin ongelmahan tässä on se, että sinulta viedään pois jotain mihin olet tottunut ja käytät päivittäin ja vastineeksi et saa oikeen mitään mitä joku muu ei tarjoaisi.

Vähän sama kun yhtäkkiä vietäisiin puolet TV kanavista pois uutta telkkaria ostaessa, joku pärjäisi, joku taas ei

Vastaa
Jyk
Jyk

4

Googlettomuus on kuitenkin iso osa Huawein uusia puhelimia, halusi tai ei, joka vaikuttaa todella paljon tällä hetkellä puhelimien kokonaisuuteen.

Jos olet käyttänyt Googlen palveluita ja sovelluksia jo vuosia, niin miksi vaivautua vaihtamaan puhelimeen, jossa täytyy käyttää muita vaihtoehtoja? Jos puolestaan Huawein sovellukset ovat ennestään tuttuja ja haluat vähentää riippuvuutta Googleen niin tämä on siinä mielessä erinomainen vaihtoehto.

Lisäksi Huawein oman AppGallery-sovelluskaupan valikoima on vain niin paljon jäljessä Google Playn vastaavaa, joten sovelluksia joutuu hakemaan muualta kuten APKPuresta. Sovelluksia puhelimeen siis saa kohtuullisen helposti ja suurin osa niistä toimii ilman ongelmia, mutta se vaatii sitä ylimääräistä vaivaa.

Vastaa
JussiFX
JussiFX

5

Aluksi voi helposti ajatella, että kai sitä nyt ilman Googlea pärjäilee, mutta tuohon ei saa edes mobiilipankkia tai tunnistautumissovellusta (ainakaan viimeksi kun tarkistin), joten laite on heti lähes käyttökelvoton.

Samankaltaista kameratekniikkaa on tarjolla vaikkapa Samsungilla S20 Ultrassa (joskin kovempaan hintaan), joten on kyllä vaikea perustella tätä puhelinta juuri kenellekään.

Veikkaan että jos laitteen erehtyy ostamaan, alkuinnostuksen kaikottua puhelin alkaa lähinnä suoraan sanotusti vituttamaan.

Huawein vika se ei ole, joskin ei itseltä liikaa sympatiaa heru kiinalaisille jättiyrityksille.

Vastaa
etrade
etrade

6

Ostaisin heti Google, Facebook, Apple vapaan älypuhelimen, ja niin tekisi sadattuhannet suomalaiset, jos puhelin olisi pienempi ja edullisempi.

KaiOs ei ole älypuhelin, ja esim LOS kehittäjät nukkuvat ruususen unta.

Pankkien Android ja Apple sovellukset ovat viimmeisiä, mitä älypuhelimeen kannattaa laittaa.

EDIT.
Juttua oli muokattu eilisestä, ja lisätty P40 Lite.
Tämä menee harkintaan, kun saa lisätietoa kiinalaisen lisäämästä roskasta.

Vastaa
delic
delic

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti etrade:

Ostaisin heti Google, Facebook, Apple vapaan älypuhelimen, ja niin tekisi sadattuhannet suomalaiset, jos puhelin olisi pienempi ja edullisempi.

Ei todellakaan ostaisi, täytyy olla aikalailla asioista tietämätön jos moista väittää ja jos tuo pitäisi paikkaansa P40 lite myisi meillä todella hyvin, toistaiseksi sitä ei ole vielä yhdelläkään operaattorien myyntilistoilla näkynyt, google palveluilla olisi varmaan ykkösenä ja iso hitti.

Vastaa
WinLix
WinLix

8

En ostaisi Googletonta Android puhelinta. Menisi rahat täysin hukkaan ja olisi tuskallista käyttää kun niitä tarpeellisia sovelluksia ei saa sovelluskaupasta vaan ne pitää erikseen asentaa nettisivuilta ja myös päivittää viikottain. Ei mitään järkeä moisessa.

Mieluummin ostaisin puhtaalla Androidilla olevan mallin missä on Google palvelut sekä 3-vuoden nopeat päivitykset.

Vastaa
arivesa
arivesa

9

Täällä jutustellaan kuin kyseessä olisi kahvituokio. Eikö kukaan älyä, että Huawei on diktatuurivaltion käsikassara? Tavoite on varastaa patenttioikeuksia kuten ennenkin, mutta nyt lisäksi käyttää niitä kehittäjiä vastaan. Kiinaan satsaaminen tuottajana oli megavirhe. Lie jo älytty?

Vastaa
arivesa
arivesa

10

Hankin paremmin tietämättömänä 2,5 vuotta sitten Huawein 4G Wifi aseman. Kun vihdoin älysin, että hidastelu yhteyksissä ei johtunut Elisasta, vaan Huawein sensuurinsa läpikierrättämisestä, laitoin palikan jäähylle, ja ostin "trustivapaan" TP-linkin. En ennen tiennytkään, miten nopea 4G oikeasti on.

Vastaa
arivesa
arivesa

11

Siis: Huawei rikkoo kaikkia patentti- ja tekijäoikeus soppareita mielensä mukaan, minkäs teet? Silti, suurista puheista huolimatta, eivät pärjää ilman jenkkilastuja. Kertoivat taannoin että "kohta teemme ne itse". Sitä odotellen, kun ARM- arkkitehtuurikin on nyt poissa käytöstä.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti arivesa:

Hankin paremmin tietämättömänä 2,5 vuotta sitten Huawein 4G Wifi aseman. Kun vihdoin älysin, että hidastelu yhteyksissä ei johtunut Elisasta, vaan Huawein sensuurinsa läpikierrättämisestä, laitoin palikan jäähylle, ja ostin "trustivapaan" TP-linkin. En ennen tiennytkään, miten nopea 4G oikeasti on.

TP-link on myös kiinalainen.

Vastaa
arivesa
arivesa

13

TP-link on varmaankin koottu Kiinassa,kuten iPhonet,mutta ei ole kommaripuolueen ex-upseerin firma,kuten Huawei

Viis noista,mutta kun nyt ilman "sensuurivarikkostoppia" kaikki toimii vikkelämmin, eikä mustia "käyttö estetty"-sivuja ole näkynyt,riittää minulle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mietiskelijä99 (vahvistamaton)

14

Olis kannattanut vähän paneutua asiaan, ja kokeilla niitä vaihtoehtoisia keinoja asentaa Google sovelluksia Huaweihin joita netistä löytyy. Itseäni se olisi kiinnostanut.

Vastaa
Jyk
Jyk

15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mietiskelijä99:

Olis kannattanut vähän paneutua asiaan, ja kokeilla niitä vaihtoehtoisia keinoja asentaa Google sovelluksia Huaweihin joita netistä löytyy. Itseäni se olisi kiinnostanut.

Itse asiassa kokeilin hieman asentaa Googlen sovelluksia mutta se ei ihan putkeen mennyt, sillä osa sovelluksista lopetti kokonaan toiminnan.

Toki voisin erillisen jutun aiheesta kirjoitella.

Vastaa
WinLix
WinLix

16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mietiskelijä99:

Olis kannattanut vähän paneutua asiaan, ja kokeilla niitä vaihtoehtoisia keinoja asentaa Google sovelluksia Huaweihin joita netistä löytyy. Itseäni se olisi kiinnostanut.

Kyllä jos uuden Android luurin ostaa niin siinä pitää olla saatavilla Googlen palvelut heti ilman säätämistä. Säätäminen kuuluu custom rom piireihin joissa Googlen palvelut pitää erikseen asentaa. Harva Matti Meikäläinen osaa alkaa asentamaan Googlen palveluita luuriin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WinLix:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mietiskelijä99:

Olis kannattanut vähän paneutua asiaan, ja kokeilla niitä vaihtoehtoisia keinoja asentaa Google sovelluksia Huaweihin joita netistä löytyy. Itseäni se olisi kiinnostanut.

Kyllä jos uuden Android luurin ostaa niin siinä pitää olla saatavilla Googlen palvelut heti ilman säätämistä. Säätäminen kuuluu custom rom piireihin joissa Googlen palvelut pitää erikseen asentaa. Harva Matti Meikäläinen osaa alkaa asentamaan Googlen palveluita luuriin.

Koska Huawei markkinoi kovasti miten asioita voi kiertää, niin Mietiskelijä99 ehdotus asiaan panetumisesta on ihan kannatettava.

Siis paneutua muutenkin kuin Huawein markkinoimana, eli tuoda niitä haasteita esiin, Googlen palveluita ei voi asentaa parilla sormentökkäisyllä, vaan vaatii työtä varsin paljon, onnistuminen vähän niin ja näin, ja jos onnistu niin toimivuus huomenna on hyvin epävarma.

Ja ihan hyvä kysymys on, minkä verran asioista on saatu toimimaan.

Lisäksi, kuka uskaltaa asentaa, ohjeet johtaneet lisääntyneesiin tieturvaongelmiin.

Lisenssi kuviotkin pitäisi käydä läpi.


Vaikka saisi vapaaehtois apuja, niin aiheesta jutun tekeminen vaatisi huomattavat resurssit. Jos taasen pyyhkäisee jonkin sinne päin jutun, niin ehkä enemmän vain lukijoille haittaa.

Vastaa

Kokemuksia tästä tuotteesta? Kommentteja arvostelusta? Kerro!

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.