Opas: Tyhjennä Android -puhelin OIKEIN (ja täysin tyhjäksi)

1
Rico Pyyny

Opas: Tyhjennä Android -puhelin OIKEIN (ja täysin tyhjäksi)
Jos olet myymässä vanhaa puhelintasi, kannattaa puhelin tyhjentää täysin ennen sen myyntiä, jotta yksityisiä tietojasi ei vahingossa siirry puhelimen mukana uudelle omistajalle.

Oppaamme neuvoo, miten tyhjennät Android-puhelimen täysin kaikista omista tiedoistasi ja laitat sen täten myyntikuntoon. Kannattaa myös kaiken varalta huolehtia, että olet varmuuskopioinut Android-laitteesi ennen tyhjennystä, sillä tämän jälkeen tietoja ei voi enää palauttaa.

Opasta seuraamalla puhelimelta poistetaan kaikki tiedot, kuten kuvat, yhteystiedot, asennetut sovellukset, tallennetut salasanat sekä selaushistoriasi, kaiken muun lisäksi.

  1. Siirry puhelimesi asetuksiin.
  2. Asetuksissa napauta kohtaa "Järjestelmä".
    Asetuksissa, siirry kohtaan Järjestelmä
  3. Järjestelmän alla, napauta kohtaa "Palautusvalinnat"
    Siirry kohtaan Palautusvalinnat
  4. Palautusvalintoihin siirryttyäsi, napauta kohtaa "Poista kaikki tiedot"
    Valitse kohta Poista kaikki tiedot
  5. Valitse haluatko poistaa samalla "musiikin, valokuvat, videot ja muut henkilötiedot" napauttamalla "Valinnainen" alla olevan tekstin oikeanpuoleista nappia.

    (Jos et valitse valinnaista vaihtoehtoa, ruudulla lukisi "pyyhi järjestelmätiedot" tämä ei tyhjennä puhelintasi kokonaan, vaan jättää puhelimeen paljon henkilökohtaista dataasi)
  6. Valitse "Valinnaisen" -vaihtoehdon alta kohta "Tyhjennä sisäinen tallennustila".
  7. Lopuksi, napauta kohtaa "Pyyhi kaikki tiedot" Tätä napauttamalla kaikki tieto poistuu puhelimeltasi. Huomaathan, että tätä toimintoa ei voi enää perua, vaan kaikki tiedot todellakin katoavat, lopullisesti.
    Lopuksi, napauta Pyyhi kaikki tiedot




P.S. Huomaathan, että tämä opas on tehty OnePlus -puhelimella ja Android 10 -käyttöjärjestelmällä. Valikot ja niiden tekstit saattavat vaihdella hieman eri valmistajien ja Android-versioiden välillä, mutta idea on silti täsmälleen sama.

Jos seurasit ohjeitamme tarkasti, puhelimesi on nyt tyhjennetty ja se on valmis myytäväksi eteenpäin. Käytännössä puhelimestasi on nyt poistettu kaikki tiedot ja se on palautettu tehdasasetuksille, eli siihen kuntoon, jossa se oli alunperin ostettaessa.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Razr 40 Ultra – hinta laskenut -28%

Motorola Razr 40 Ultra
699 € Verkkokauppa.com
699 € Power
699 € Telia

Alin hinta viikko sitten: 968 €

Realme C33 – hinta laskenut -26%

Realme C33
103 € Bigbox
137 € Proshop
158 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 139 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -23%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 194 €

Motorola Moto G53 – hinta laskenut -23%

Motorola Moto G53
99 € Telia
129 € Power
145 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 129 €

Kommentit (1)

WinLix
WinLix

1

Ohje ei pidä paikkaansa. Tämän jälkeen Android kysyy edellisen käyttäjän Google tunnusta. Tämä voi aiheuttaa harmaita hiuksia puhelimen uudella omistajalla kun hän sen avaa ensimmäistä kertaa..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.